Tiriac Auto te asteapta in showroom-urile Ford din Bucuresti, Pitesti, Constanta, Brasov, Bacau si Oradea.



Scaunele noii generatii Ford Focus au capacitatea de a atenua durerile lombare

  • Reglajul pe 18 directii al scaunelor fata le ofera soferului si pasagerului din dreapta posibilitatea de a ajusta sezutul si spatarul pentru un nivel maxim de confort si de sprijin. Expertii estimeaza ca jumatate dintre europeni sunt afectati de durerile de spate.
  • Focus este primul model Ford care primeste avizul organizatiei germane AGR (Aktion Gesunder Rucken e.V. / Campania pentru un Spate Sanatos).

Durerea de spate reprezinta principala cauza a instalarii afectiunilor permanente la nivelul aparatului locomotor, iar expertii afirma ca va afecta o jumatate dintre europeni la un moment dat in cursul vietii acestora. Pentru sofer si pasagerii sai, aceste probleme pot transforma calatoriile cu masina in experiente neplacute.

Pentru a ajuta la atenuarea durerilor de spate, noul Ford Focus ofera soferului si pasagerului din fata scaune ce pot fi reglate in 18 directii, asfel incat sa atinga nivelul maxim de sprijin si de confort. Acest lucru a adus recunoasterea oficiala din partea organizatiei germane AGR (Aktion Gesunder Rucken e.V. / Campania pentru un Spate Sanatos), lider in promovarea sanatatii coloanei vertebrale.

Focus este primul vehicul Ford recunoscut de comisia de testare independenta a organizatiei AGR, formata din experti din diferite zone medicale. Spre deosebire de scaunele clasice, pe care fiecare persoana este obligata sa-si adapteze pozitia sezut, scaunele cu aprobare AGR au capacitatea de a se adapta ele insele la pozitia sezut a pasagerilor.

“Asezarea intr-o pozitie incorecta il poate face pe sofer sa se aplece in fata, mutand presiunea asupra zonei lombare. Scopul scaunului de pe noul Focus, care ofera 18 directii de ajustare, este acela de a se adapta la fiecare persoana in parte, oferind soferilor cu inaltimi si gabarite diferite posibilitatea de a obtine cu usurinta pozitii optime si confortabile de condus, in special cand vine vorba de calatorii lungi”, spune Glen Goold, inginerul-sef al programului de dezvoltare Focus.

Europenii conduc in medie in jur de 60 de minute in fiecare zi, fara sa luam in considerare timpul petrecut in trafic sau in cautarea unui loc de parcare*. Un studiu realizat in Marea Britanie arata ca 75% dintre soferi au probleme cu spatele din cauza pozitiei defectuoase la volan. Acest lucru poate duce, de asemenea, la dureri cervicale, la muschi obositi si la impiedicarea circulatiei corecte a sangelui, elemente care il fac pe sofer sa oboseasca mai repede.

Inginerii Ford au dezvoltat scaunele noului Focus cu scopul declarat de a obtine aprobarea AGR ca parte a filosofiei antropocentrice, care plaseaza experienta pasagerilor in centrul procesului de design si pentru a raspunde la cererile clientilor lui Focus, care isi doreau sprijin lombar suplimentar si un spatiu mai ridicat la nivelul picioarelor. Reglajul pe 18 directii al scaunelor include posibilitatea ajustarii inaltimii, lungimii si inclinatiei, elemente care suplimenteaza sprijinul la nivelul spatelui, al gatului si al coapselor. Reglajul lombar pe 4 directii este controlat electric cu ajutorul unui buton pozitionat in partea laterala a scaunului.

Pentru a adauga reglajul lombar in patru directii, ajustarea tetierelor in patru directii si segmentul extensibil care asigura sprijin la nivelul coapselor – elemente care nu au fost oferite pe generatia anterioara Focus – expertii Ford au realizat teste pe circuit in care pe scaunul soferului au luat loc barbati si femei de diferite inaltimi, greutati, cu scopul de a dezvolta designul optim al scaunului. Testele de durabilitate au implicat 150.000 de kilometri parcursi in traficul real. Acestea au implicat si utilizarea robotului “Robutt”, care simuleaza sezutul unui pasager si care concentreaza 10 ani de utilizare normala in doar trei zile de testare, timp in care sunt experimentate 7500 de pozitii si de miscari ale corpului. Pentru a asigura un confort de top la rulare, Focus beneficiaza, de asemenea, de o tehnologie care are capacitatea de a detecta gropile si care poate astfel sa reduca impactul pe care-l are lovirea unei gropi in timpul rularii. De asemenea, pasagerii locurilor din spate beneficiaza de un spatiu cu 5 centimetri mai generos la nivelul genunchilor si de o latime totala a interiorului cu 6 centimetri mai mare decat pe anterioara generatie Focus.

“Calitatea ergonomiei scaunelor unei masini are o importanta masiva in special pentru soferii care acopera des multi kilometri. Suntem fericiti ca Ford ni se alatura in lupta impotriva durerilor de spate, facilitand accesul mai multor soferi la scaune care ofera un nivel de confort de top”, spune Detlef Detjen, director al Aktion Gesunder Rücken e.V.

Noul Ford Focus este acum disponibil la dealerii Ford din toata Europa.

Scaun Ford Focus

Compara Inchide

Date de contact

Daca solicitati detalii despre o anumita oferta postata pe website, puteti afla aici cum va prelucram datele




Sunteti de acord ca Tiriac Auto sa utilizeze informatiile completate de dvs. pentru a va contacta in scopuri de marketing, inclusiv prin Newsletter, in conditiile explicate aici




Sunteti de acord sa va contactam ocazional pentru sondaje despre produsele si serviciile Tiriac Auto, in conditiile explicate aici


Sunt de acord sa fiu contactat, in scopurile specificate mai sus, dupa cum urmeaza:

Telefon

Sms

E-mail

trimitere date

Date de contact

Inainte de trimiterea cererii va rugam sa completati formularul de mai jos:

Esti de acord ca Tiriac Auto sa utilizeze informatiile completate de tine pentru a te contacta in scopuri de marketing? Prin completarea prezentului formular, declar ca imi exprim consimtamantul, in mod expres si neechivoc, pentru ca orice date cu caracter personal, precum si orice alte informatii furnizate de mine, sa intre in baza de date a Tiriac Auto, a imputernicitilor si a operatorilor asociati ai acestuia, pentru a fi prelucrate si utilizate de acestia in orice activitati si scopuri statistice si / sau legate de marketing (inclusiv primirea de apeluri, e-mailuri in actiuni de marketing direct de promovare a ofertelor comerciale, invitatii la test-drive-uri si evenimente, asistenta pentru autovehiculul detinut: mentenanta, asistenta rutiera, garantii, asigurari, ITP), in conformitate cu legislatia in vigoare si in conformitate cu Politica de Confidentialitate Tiriac Auto.