Tiriac Auto te asteapta in showroom-urile Ford din Bucuresti, Pitesti, Constanta, Brasov, Bacau si Oradea.



Ford sarbatoreste 20 ani de Mondeo: peste 4,5 milioane de unitati vandute in Europa

•    Ford Mondeo sarbatoreste 20 de ani, cu peste 4,5 milioane de vehicule vandute in Europa

•    Ford publica pe Internet un nou material video despre sarbatorirea a 20 de ani de Mondeo cu comentariu realizat de celebrul actor Ray Winstone

•    Tehnologiile avansate de Mondeo includ airbag-urile, controlul tractiunii, protectia inteligenta, controlul adaptativ al vitezei de croaziera si motoarele EcoBoost.

 

KOLN, Germania, 24 septembrie 2013 – A deschis calea pentru airbag-urile standard. James Bond a condus-o. Si a definit o intreaga clasa de votare in Marea Britanie.

Ford Mondeo, masina de familie a marcii Ford, sarbatoreste 20 de ani si peste 4,5 milioane de vanzari in Europa si totul este abia la inceput

Mondeo are o traditie bogata si un viitor stralucit”, a declarat Barb Samardzich, vicepresedintele diviziei de Dezvoltare a Produselor, Ford Europa. “In doua decenii, Mondeo a reprezentat o dinamica a sofatului excelenta, tehnologii surprinzatoare, siguranta excelenta si eficienta exceptionala a consumului de combustibil”.
 
Pentru a sarbatori doua decenii de Mondeo, Ford a publicat astazi un nou material video pe Internet cu comentariu realizat de actorul de la Hollywood Ray Winstone, care a jucat in filme precum “The Sweeney,” “Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull” si “The Departed.”

Modelul Mondeo a fost lansat in 1993, pe baza unui program de dezvoltare de 5 ani, care a costat 3 miliarde de lire sterline (4,6 miliarde de dolari). Mondeo a fost declarata Masina Anului in 1994 si a continuat sa impuna standarde in clasa sa timp de doua decenii, obtinand numeroase premii in Europa.

Mondeo a pus la dispozitia clientilor sai europeni numeroase tehnologii la preturi rezonabile. Modelul din prima generatie oferea un airbag drept dotare standard, un airbag optional pentru pasager si de asemenea a oferit numeroase functii noi precum controlul tractiunii, amortizare adaptativa, Sistemul Antiblocare Roti (ABS) si servodirectia.

O versiune Mondeo revizuita cu stilizare actualizata din 1996 oferea airbag-uri laterale optionale, care au fost oferite ca dotare standard doi ani mai tarziu, ABS cu patru canale si o greutate redusa.

Ford a lansat a doua generatie a modelului Mondeo in 2000, cu Sistemul de Protectie Inteligenta Ford, care folosea un sistem de senzori pentru a calcula cele mai eficace functii de siguranta care puteau fi declansate in caz de accident. In plus, Mondeo a oferit in premiera soferilor Ford scaune spate incalzite, faruri automate si stergatoare parbriz cu senzori de ploaie.

A fost atat de popular incat face parte din lexiconul Marii Britanii, intrucat expresia "Barbatul Mondeo" a definit o noua clasa de vot in prima parte a ultimului deceniu.

Modelul Mondeo din generatia a treia a fost lansat in 2007 dupa un debut pe marele ecran ca masina Bond in filmul "Casino Royale" din 2006.

Datorita noului model, soferii Ford au fost printre primii care au beneficiat de tehnologii precum Controlul Vitezei de Croaziera Adaptativ, Controlul Dinamic Interactiv al Vehiculului si sistemul Ford Easy Fuel pentru a preveni alimentarea eronata cu combustibil.

Mondeo a fost imbunatatit din nou in 2010 cu cea mai noua tehnologie Ford EcoBoost pentru motoarele cu benzina, inclusiv Avertizare in caz de Parasire a Benzii, Sistemul de Alertare a Soferului si Faza Lunga Automata.

Mondeo a obtinut peste 20 de premii in 20 de tari inclusiv Croatia, Republica Ceha, Germania, Olanda, Norvegia, Rusia, Spania si Marea Britanie.

Dinamica sofatului, cea mai buna in clasa sa, a fost intotdeauna un element fundamental al experientei Mondeo, demonstrat de modelele de performanta care includ motoarele V6 ST200 si ST2200 si motoarele actuale Duratorq de 2,2 litri cu 200 CP pe motorina si EcoBoost de 2 litri cu 240 CP pe benzina.

Recent Ford a imbunatatit din nou modelul Mondeo, care acum ofera emisii de CO2 de doar 119 g/km* si un consum de combustibil de 4,6 l / 100 km datorita motorului Duratorq de 2 litri pe motorina disponibil cu pana la 163 CP – ceea ce inseamna ca acum Mondeo ofera mai multa putere decat principalii sai rivali care ofera emisii de mai putin de 120 g/km CO2.

Mondeo ofera si Tehnologia Ford ECOnetic de Incarcare Regenerativa Inteligenta, sistemul Ford EcoMode, care ofera informatii soferului, si a fost primul Ford cu sistemul de Inchidere Activa a Grilei, care reduce rezistenta aerului.

Noul model global Mondeo care va fi lansat in Europa la sfarsitul anului 2014 si va avea tehnologii avansate suplimentare care includ motorul pe benzina de 1  l itru EcoBoost, care a castigat numeroase premii, si care va oferi o eficienta sporita a consumului de combustibil; grup motopropulsor pe benzina pentru Vehicule Electrice Hibride; faruri LED complet adaptative, oferite pentru prima data in acest segment; si debutul european al centurilor de siguranta gonflabile pentru scaunele din spate, menite a reduce leziunile capului, gatului si toracelui pentru pasagerii din spate.  

"Viitorul modelului Mondeo este unul stralucit si la Ford Motor Company va fi placerea noastra sa oferim alti 20 de ani de inovatie soferilor din toata Europa", a adaugat Samardzich.


# # #


* Consumul de combustibil si emisiile CO2 oficiale sunt masurate in conformitate cu cerintele tehnice si specificatiile Regulamentului European (CE) 715/2007, cu modificarile ulterioare. Rezultatele MPG corespund de asemenea acestui ciclu de sofat european si sunt exprimate in galoane britanice (4,54 litri). Rezultatele pot diferi de cifrele referitoare la economia de combustibil din alte regiuni ale lumii datorita unor cicluri de sofat si regulamente diferite folosite pe acele piete.
 

Compara Inchide

Date de contact

Daca solicitati detalii despre o anumita oferta postata pe website, puteti afla aici cum va prelucram datele




Sunteti de acord ca Tiriac Auto sa utilizeze informatiile completate de dvs. pentru a va contacta in scopuri de marketing, inclusiv prin Newsletter, in conditiile explicate aici




Sunteti de acord sa va contactam ocazional pentru sondaje despre produsele si serviciile Tiriac Auto, in conditiile explicate aici


Sunt de acord sa fiu contactat, in scopurile specificate mai sus, dupa cum urmeaza:

Telefon

Sms

E-mail

trimitere date

Date de contact

Inainte de trimiterea cererii va rugam sa completati formularul de mai jos:

Esti de acord ca Tiriac Auto sa utilizeze informatiile completate de tine pentru a te contacta in scopuri de marketing? Prin completarea prezentului formular, declar ca imi exprim consimtamantul, in mod expres si neechivoc, pentru ca orice date cu caracter personal, precum si orice alte informatii furnizate de mine, sa intre in baza de date a Tiriac Auto, a imputernicitilor si a operatorilor asociati ai acestuia, pentru a fi prelucrate si utilizate de acestia in orice activitati si scopuri statistice si / sau legate de marketing (inclusiv primirea de apeluri, e-mailuri in actiuni de marketing direct de promovare a ofertelor comerciale, invitatii la test-drive-uri si evenimente, asistenta pentru autovehiculul detinut: mentenanta, asistenta rutiera, garantii, asigurari, ITP), in conformitate cu legislatia in vigoare si in conformitate cu Politica de Confidentialitate Tiriac Auto.