Tiriac Auto te asteapta in showroom-urile Ford din Bucuresti, Pitesti, Constanta, Brasov, Bacau si Oradea.Ford Romania a produs motorul cu numarul UN MILION la fabrica sa din Craiova

• Ford Romania marcheaza astazi productia a 1 milion de motoare EcoBoost de 1,0 litri fabricate la uzina din Craiova

• Motorul construit la Craiova este primul motor in trei cilindri din lume care dispune de sistemul de dezactivare a cilindrilor

• De la momentul lansarii sale in 2012, motorul Ford EcoBoost de 1,0 litri a castigat 10 premii in cadrul competitiei „Motorul International al Anului”

• Pana in prezent, investitia Ford in modernizarea Fabricii de Motoare de la Craiova se ridica la peste 200 de milioane de euro

Ford Romania sarbatoreste astazi 1 milion de motoare EcoBoost de 1,0 litri fabricate la uzina din Craiova, de la lansarea productiei acestuia in 2012.

 

Motorul cu numarul un milion produs astazi la Craiova este o versiune de 125 CP si va echipa un model EcoSport Titanium pentru un client din Craiova.

„Atingerea cifrei de un milion de motoare EcoBoost de 1,0 litri fabricate la Ford Craiova este o mare realizare pentru uzina noastra si pentru angajatii nostri”, a spus Ian Pearson, presedintele Ford Romania si directorul fabricii Ford Craiova. „Motorul EcoBoost de 1,0 litri a revolutionat industria noastra si suntem foarte mandri sa contruim acest motor la Craiova", a adaugat Ian.

Motorul Ford EcoBoost de 1,0 litri a fost lansat pentru prima data pe modelul Ford Focus in 2012 si utilizeaza tehnologiile Ford EcoBoost care includ injectia directa de inalta presiune, axe cu came cu geometrie variabila si turbocompresor, pentru eficientizarea consumului de combustibil, oferind puterea si performantele echivalente unui motor aspirat de 1,6 litri.

Motorul - cu un bloc (motor) suficient de mic cat sa incapa pe o foaie de hartie A4 - a fost proiectat la centrele tehnice Ford din Dunton, Marea Britanie si Merkenich, Germania si este construit in fabricile Ford din Craiova, Romania si din Köln, Germania.

Motorul Ford EcoBoost de 1,0 litri pe benzina a fost desemnat „Motorul International al Anului” la categoria „Cel mai bun motor sub un litru”, timp de sase ani la rand. Fiind un motor eficient din punct de vedere al consumului, compact si puternic, acesta a castigat in total 10 premii in cadrul competitiei „Motorul International al Anului” de la lansarea sa in 2012.

De la inceputul anului 2018, motorul compact si puternic Ford EcoBoost de 1,0 litri este oferit cu o tehnologie inovatoare de dezactivare a cilindrilor, care ajuta la reducerea emisiilor de CO2 si la eficientizarea consumului, devenind primul motor cu trei cilindri din lume care ofera tehnologia de dezactivare a cilindrilor.

Dezactivarea cilindrilor ofera costuri reduse de functionare pentru clientii ce detin masini cu motor EcoBoost de 1,0 litri, prin oprirea automata a livrarii de carburant si a functionarii supapelor pentru unul dintre cilindrii motorului, atunci cand motorul nu necesita putere maxima, cum ar fi coborarea in panta sau la viteze de croaziera.

„Motoarele noastre construite la Craiova sunt destinate nu numai modelului EcoSport pe care il fabricam in Romania, ci si altor uzine de productie de vehicule ale Ford din Germania, Spania, Turcia, Taiwan si Thailanda", a adaugat Josephine Payne, Manager, Fabrica de Motoare, Ford Craiova.

Mai multe modele Ford, printre care Fiesta, EcoSport, Focus, Turneo si Transit sunt disponibile in Europa cu motorul in trei cilindri. In plus, motorul va fi disponibil pe gama extinsa a noului Transit Custom si Turneo Custom, versiunile plug-in hybrid. Unul din patru vehicule noi Ford vandute in Europa sunt echipate cu motor EcoBoost de 1,0 litri provenind din Craiova sau Köln.

In prezent, Fabrica de Motoare de la Craiova are peste 1000 de angajati, care lucreaza in 3 schimburi pentru a raspunde cererii pietei.

De la preluarea fabricii, in martie 2008, Ford a investit aproximativ 1,5 miliarde de euro in productia de autovehicule si de motoare din cadrul uzinei sale moderne si avansate de la Craiova. Din aceasta suma, peste 200 de milioane de euro au fost investiti doar in modernizarea Fabricii de Motoare.

Ford Romania are pana in acest moment peste 4600 de angajati care lucreaza in sectiile de productie masini si motoare. Totodata, compania a anuntat ca va angaja in acest an inca 1700 de persoane, pentru a sprijini introducerea in productie la uzina din Craiova a unui al doilea model de vehicul.

Stiati ca...?

  • Peste 200 de ingineri si proiectanti de la centrele de cercetare si dezvoltare ale companiei Ford din Aachen si Merkenich, Germania, si Dagenham si Dunton, Marea Britanie, au petrecut peste cinci milioane de ore pentru a dezvolta motorul EcoBoost de 1,0 litri.
  • Turbocompresorul compact, cu inertie redusa, se roteste la viteze de pana la 248.000 rpm - peste 4.000 de rotatii pe secunda.
  • Turbocompresorul motorului EcoBoost de 1,0 litri si 140 CP, livreaza o presiune suplimentara de 2,6 bar (24 psi). Presiunea maxima de ardere de 124 bari (1.800 psi) echivaleaza cu greutatea unui elefant african de cinci tone.
  • Blocul motorului este suficient de mic pentru a se incadra in compartimentul de bagaje al avionului.

Compara Inchide

Date de contact

Daca solicitati detalii despre o anumita oferta postata pe website, puteti afla aici cum va prelucram datele
Sunteti de acord ca Tiriac Auto sa utilizeze informatiile completate de dvs. pentru a va contacta in scopuri de marketing, inclusiv prin Newsletter, in conditiile explicate aici
Sunteti de acord sa va contactam ocazional pentru sondaje despre produsele si serviciile Tiriac Auto, in conditiile explicate aici


Sunt de acord sa fiu contactat, in scopurile specificate mai sus, dupa cum urmeaza:

Telefon

Sms

E-mail

trimitere date

Date de contact

Inainte de trimiterea cererii va rugam sa completati formularul de mai jos:

Esti de acord ca Tiriac Auto sa utilizeze informatiile completate de tine pentru a te contacta in scopuri de marketing? Prin completarea prezentului formular, declar ca imi exprim consimtamantul, in mod expres si neechivoc, pentru ca orice date cu caracter personal, precum si orice alte informatii furnizate de mine, sa intre in baza de date a Tiriac Auto, a imputernicitilor si a operatorilor asociati ai acestuia, pentru a fi prelucrate si utilizate de acestia in orice activitati si scopuri statistice si / sau legate de marketing (inclusiv primirea de apeluri, e-mailuri in actiuni de marketing direct de promovare a ofertelor comerciale, invitatii la test-drive-uri si evenimente, asistenta pentru autovehiculul detinut: mentenanta, asistenta rutiera, garantii, asigurari, ITP), in conformitate cu legislatia in vigoare si in conformitate cu Politica de Confidentialitate Tiriac Auto.

Va informam ca in intervalul 30 noiembrie - 3 decembrie 2023 locatiile din reteaua Tiriac Auto vor fi inchise.

Incepand cu data de 4 decembrie, revenim la programul normal si va asteptam sa ne vizitati!

🇷🇴 Va dorim o mini-vacanta frumoasa!

×