Tiriac Auto te asteapta in showroom-urile Ford din Bucuresti, Pitesti, Constanta, Brasov, Bacau si Oradea.



Ford castiga premiul Motorul International al Anului pentru a doua oara si anunta cresterea productiei motorului EcoBoost de 1 litru

•    Motorul Ford EcoBoost de 1,0 litri castiga premiul „Motorul International al Anului” pentru al doilea an consecutiv

•    Motorul turbo in trei cilindri cu injectie directa obtine cel mai mare scor in istoria de 15 ani a competitiei

•    Ford urmeaza sa dubleze productia motorului EcoBoost de 1,0 litri la fabrica sa de motoare din Köln (Germania) incepand cu jumatatea lunii august pentru a face fata cererii

•    In Europa, motorul EcoBoost de 1 litru echipeaza modelele Fiesta, B-MAX, Focus, C MAX si Grand C MAX, si urmeaza sa echipeze si modelele Transit Connect, Transit Courier, Tourneo Connect, Tourneo Courier, Mondeo si EcoSport

•    Motorul urmeaza a fi lansat in toata lumea – facandu-si recent debutul in India si China pe modelul Ford EcoSport, iar in cursul acestui an urmeaza a fi lansat si in America de Nord pe modelul Ford Fiesta

 

STUTTGART, Germania, 5 iunie 2013 – Ultra-eficientul si sprintenul motor pe benzina EcoBoost de 1 litru al Ford Motor Company a fost ales Motorul International al Anului 2013, fiind al doilea an consecutiv in care apreciatul motor in trei cilindri obtine acest premiu.

Motorul EcoBoost de 1 litru, ce imbina injectia directa, supraalimentarea turbo si supapele cu distributie variabila reducand consumul fara a sacrifica puterea, a obtinut cel mai mare scor din istoria competitiei. Motorul a castigat de asemenea categoria „Cel mai bun motor sub 1 litru” in cadrul premiilor anuale prezentate de revista Engine Technology International.

Ford a confirmat de asemenea planurile de a dubla productia motorului la uzina sa de motoare din Köln, Germania, la peste 1.000 de motoare pe zi incepand cu jumatatea lunii august, pentru a face fata cererii.

„In cazul unei tehnologii atat de mature precum motorul cu combustie interna, realizarea unei adevarate descoperiri tehnologice se intampla foarte rar, dar acesta este exact lucrul pe care echipa l-a realizat cu acest motor”, a declarat Joe Bakaj, vicepresedinte Ford, Global Powertrain. „Trebuie sa il conduci ca sa poti crede ca un mic motor in trei cilindri poate genera asemenea performante si consum de combustibil.”   
Un grup format din 87 de jurnalisti auto din 35 de tari din toata lumea au jurizat competitia in ceea ce priveste manevrabilitatea, performanta, consumul, rafinamentul si aplicarea cu succes a tehnologiilor avansate in materie de motoare. Ford este unul dintre cei trei producatori de automobile care au inregistrat victorii consecutive in istoria de 15 ani a premiilor. Motorul Ford EcoBoost de 1 litru a castigat de asemenea Premiul international Paul Pietsch 2013 pentru inovatie tehnologica in cadrul premiilor Best Cars acordate de revista germana Auto Motor und Sport, Trofeul Dewar din partea Royal Automobile Club din Marea Britanie si Premiul pentru descoperire tehnologica din partea revistei Popular Mechanics din SUA.
„Cine ar fi crezut? Un motor de 1 litru care le are pe toate, este puternic, consuma putin, este ecologic si are o greutate mica,” a spus Peter Lyon, jurnalist independent britanic si membru al juriului. „Este o capodopera.”

Motorul EcoBoost de 1 litru a fost conceput la centrele de cercetare si dezvoltare ale Ford din Aachen si Merkenich, Germania, si Dunton, Marea Britanie, si este produs la uzinele din Köln si Craiova, Romania.

Dean Slavnich, co-presedinte al premiilor „Motorul International al Anului" si editor al revistei Engine Technology International, a declarat: “Baby EcoBoost – primul motor in trei cilindri conceput de Ford – este inca cel mai bun motor de pe piata. Este economic in conditii reale, in timp ce turbina compacta ajuta intregul pachet sa propulseze cu usurinta vehicule mari precum Grand C-MAX.”

Motorul EcoBoost de 1 litru echipeaza in prezent modele mici, precum Fiesta si B-MAX, dar si modele compacte precum Focus, C-MAX si Grand C-MAX.  In viitorul apropiat va echipa modele mai mari, printre care noul Ford Mondeo. El va fi de asemenea oferit impreuna cu vehiculele comerciale Transit Connect si Transit Courier si vehiculele de transport calatori Tourneo Connect si Tourneo.  

Motorul este in curs de lansare in toata lumea. Este in prezent disponibil pe modelele EcoSport din India si China, iar in cursul acestui an va fi lansat pe modelul Fiesta in America de Nord.

Destul de mic pentru a incapea in compartimentul de bagaje de mana al unui avion, motorul ofera cel mai bun consum de benzina din clasa sa pe piata europeana fiind echipat pe modele precum Fiesta, Focus, C-MAX si Grand C-MAX.

Uzinele Ford din Craiova si Köln au fost modernizate pentru a facilita productia motorului EcoBoost de 1 litru, fiind introduse tehnici avansate de productie care reduc volum de agenti de racire necesar la prelucrarea pieselor de motor din aluminiu la doar 5 mililitri per componenta de la 2 litri anterior, contribuind la o amprenta redusa de mediu a productiei.

A fost de asemenea introdusa noua tehnologie de „testare la rece”, care permite testarea motoarelor fara a fi pornite, reducand consumul de carburant si emisiile CO2 din acest proces cu 66%. Restul de energie necesara pentru operarea uzinei din Köln provine din surse regenerabile, printre care trei hidrocentrale din Norvegia si Suedia.

Ford Europa intentioneaza sa tripleze productia anuala de vehicule echipate cu motoare pe benzina EcoBoost la aproximativ 480.000 pana in 2015, de la 141,000 in 2011. Compania estimeaza ca peste 300.000 din aceste vehicule vor fi echipate cu motorul EcoBoost de 1,0 litri. In primul trimestru al anului 2013 in Europa, motorul EcoBoost de 1 litru a reprezentat 42% din comenzile modelului B-MAX, 30% din comenzile modelului Focus si 24% din comenzile modelului Fiesta pe toate cele 19 piete traditionale ale Ford in Europa.
 



*Toate cifrele privind consumul si emisiile de CO2 exprimate in g/km sunt extrase din teste aprobate oficial in conformitate cu Directiva CE 93/116/EC. Cifrele privind consumul de combustibil sunt bazate pe Directiva UE privind Consumul de Combustibil in Europa 80/1268/EEC si difera de rezultatele privind ciclurile de consum de combustibil din alte regiuni ale lumii.

Despre Ford Motor Company
Ford Motor Company, lider al industriei mondiale auto cu sediul in Dearborn, Mich., produce sau distribuie automobile pe 6 continente. Cu aproximativ 175.000 de angajati si aproximativ 65 de fabrici in toata lumea, printre marcile auto ale companiei se numara Ford si Lincoln. Compania furnizeaza servicii financiare prin Ford Motor Credit Company. Pentru mai multe informatii privind produsele Ford vizitati www.ford.com.
Ford of Europe este responsabil pentru fabricarea, vanzarea si deservirea autovehiculelor Ford pe 50 de piete individuale si are aproximativ 47.000 de angajati la unitatile de productie detinute integral si aproximativ 69.000 de angajati daca se iau in considerare companiile mixte si operatiunile neconsolidate. In plus fata de Ford Motor Credit Company, operatiunile Ford Europa includ Divizia de Relatii Clienti Ford si 24 de unitati de productie (15 detinute integral sau societati mixte consolidate si noua societati mixte neconsolidate). Primele masini Ford au fost livrate in Europa in 1903 - in acelasi an in care a fost fondata Ford Motor Company. Productia europeana a demarat in 1911.

 

 

Compara Inchide

Date de contact

Daca solicitati detalii despre o anumita oferta postata pe website, puteti afla aici cum va prelucram datele




Sunteti de acord ca Tiriac Auto sa utilizeze informatiile completate de dvs. pentru a va contacta in scopuri de marketing, inclusiv prin Newsletter, in conditiile explicate aici




Sunteti de acord sa va contactam ocazional pentru sondaje despre produsele si serviciile Tiriac Auto, in conditiile explicate aici


Sunt de acord sa fiu contactat, in scopurile specificate mai sus, dupa cum urmeaza:

Telefon

Sms

E-mail

trimitere date

Date de contact

Inainte de trimiterea cererii va rugam sa completati formularul de mai jos:

Esti de acord ca Tiriac Auto sa utilizeze informatiile completate de tine pentru a te contacta in scopuri de marketing? Prin completarea prezentului formular, declar ca imi exprim consimtamantul, in mod expres si neechivoc, pentru ca orice date cu caracter personal, precum si orice alte informatii furnizate de mine, sa intre in baza de date a Tiriac Auto, a imputernicitilor si a operatorilor asociati ai acestuia, pentru a fi prelucrate si utilizate de acestia in orice activitati si scopuri statistice si / sau legate de marketing (inclusiv primirea de apeluri, e-mailuri in actiuni de marketing direct de promovare a ofertelor comerciale, invitatii la test-drive-uri si evenimente, asistenta pentru autovehiculul detinut: mentenanta, asistenta rutiera, garantii, asigurari, ITP), in conformitate cu legislatia in vigoare si in conformitate cu Politica de Confidentialitate Tiriac Auto.