NOUA GENERAȚIE ASX - PREMIERĂ MONDIALĂ ONLINE

• Noul Mitsubishi ASX a fost prezentat pentru prima dată astăzi, online.

• Tehnologie avansată: suită completă de funcții ADAS și Infotainment.

• SUV din segmentul B echipat cu cea mai recentă tehnologie și trenuri motopropulsoare, inclusiv Plug-in Hybrid (PHEV), Hybrid (HEV) și Mild Hybrid.

• În showroom-uri din luna Martie 2023, urmând apoi lansarea noului COLT în toamna anului 2023.

Mitsubishi Motors Europe a prezentat astăzi în premieră mondială noua generație ASX la un eveniment special online. Noul model este poziționat în segmentul B-SUV european. Noul ASX („Active Sports X-over”) preia moștenirea generației anterioare ASX, care a vândut aproape 380 000 de vehicule în Europa.

Dezvoltat special pentru piața europeană, noul ASX se bazează pe platforma CMF-B dezvoltată în cadrul Alianței Renault-Nissan-Mitsubishi și oferă o gamă largă de opțiuni de propulsie, inclusiv Plug-in Hybrid (PHEV), Full Hybrid (HEV) și Mild Hibrid.

“Creșterea și electrificarea SUV-urilor sunt tendințele dominante pe piața europeană de astăzi iar acest lucru va continua – ca SUV electrificat, cu un pachet complet de tehnologie avansată și infotainment, noul ASX se potrivește perfect pentru piața europeană” a declarat Frank Krol, Președinte și CEO al Mitsubishi Motors Europe.

Dynamic Shield

Noul ASX înglobeaza frontul distinctiv „Dynamic Shield” de la Mitsubishi Motors, care comunică atât robustețe, cât și dinamism, în timp ce evidențiază emblematicul logo cu trei diamante - Mitsubishi Motors.

Profilul lateral combină o siluetă fluidă cu tentă sportivă, roțile de 17” sau 18”, conferind modelului ASX o postură puternică.

Partea din spate completează versatilitatea sportivă a designului. Luminile sunt LED-uri cu un stil distinctiv, la fel ca și în partea din față. Plăcuța de model nou proiectată “ASX” și semnul Mitsubishi sculptat peste hayon, completează profilul spate.

O gamă de șase culori va fi disponibilă de la lansare, combinată cu un acoperiș negru pe echipările de top pentru un finisaj în două tonuri.

Versatil

Dotat cu cea mai recentă tehnologie de infotainment, interiorul noului ASX combină stilul și confortul, cu spațiul și versatilitatea, precum și o capacitate a portbagajului de 332 de litri (VDA), care crește cu încă 69 de litri (VDA) atunci când bancheta spate culisantă se află în poziţia strânsă.

 

Tehnologie

Accesul în noul model ASX este o operațiune simplă datorită sistemului de operare fără cheie, care este standard pentru toate echipările, cu excepția versiunii de intrare în gamă. Când șoferul se apropie la aproximativ un metru de vehicul, sistemul detectează cardul Hands Free și deblochează automat ușile. În mod similar, la ieșirea din vehicul – de îndată ce cardul Hands Free trece peste raza de un metru față de mașină și nu mai poate fi detectat, sistemul încuie automat ușile.

 

Confortabil

Cu ușile deblocate, intrarea și ieșirea sunt ușurate datorită poziției înalte pe care proprietarii de SUV-uri o apreciază. În interior, sunt disponibile o selecție de ornamente din țesătură și piele în funcție de versiune, climatizarea menține o temperatură confortabilă în cabină pe tot parcursul anului, în timp ce scaunele încălzite și volanul încălzit asigură confort în timpul lunilor de iarnă.

 

Infotainment

Sistemul Smartphone-link Display Audio (SDA) montat central, acționează ca interfață principală între șofer și sistemele vehiculului și infotainment. SDA vine în formate de 7 inchi (landscape) și de 9,3 inchi (portret) cu replicare wireless a smartphone-ului (Apple CarPlay® și Android Auto™) ca standard, cu versiuni de top care oferă și sistemul audio BOSE® Premium.

 

Personalizare

Nivelurile de echipare mai înalte includ navigarea 3D încorporată și o serie de opțiuni de personalizare, de la profiluri de utilizator și widget-uri, până la moduri de conducere prin sistemul Multi-Sense.

 

Afișaj digital pentru șofer

Există și posibilități de personalizare pentru grupul de instrumente. Trei niveluri de grup de instrumente sunt disponibile pe noul ASX: de la grupul analog care integrează un ecran de 4,2 inchi, la grupul digital configurabil de nivel mediu cu ecran de 7 inchi, până la afișajul digital pentru șofer complet personalizabil de 10 inchi, care prezinta, de asemenea, instrucțiunile de navigare.

 

Multi-Sense

Controlat prin SDA, sistemul Multi-Sense îi permite șoferului să personalizeze răspunsul direcției, controlul dinamic al șasiului și livrarea puterii de tracțiune. Pot fi selectate trei moduri de conducere:

• ECO*: prioritizează eficiența maximă.

• PURE**: pentru rulare exclusiv electrică.

• SPORT: putere maximă de tracțiune, reglarea controlului dinamic al șasiului și

     setări de răspuns la direcție pentru o plăcere sporită de a conduce.

+ SIMTUL MEU: permite șoferului să personalizeze experiența de condus, precum iluminarea ambientală de interior, dintr-o paletă de opt culori de lumină LED.

*Versiuni ICE, Mild Hybrid și HEV.

** Versiuni PHEV.

 

Siguranță pasivă

Modelul ASX este echipat cu o gamă completă de caracteristici standard de siguranță pasivă, inclusiv airbag-uri frontale și laterale pentru șofer și pasager, două airbag-uri cortină pe fiecare parte; centuri de siguranță cu pretensionare și limitatoare de sarcină, tetiere active, puncte de ancorare ISOFix pentru scaun pentru copii.

Protecția pietonilor este îmbunătățită datorită sistemului standard de atenuare a coliziunii frontale (FCM), în timp ce capota, bara de protecție față, farurile și zona inferioară a parbrizului sunt special adaptate pentru a reduce probabilitatea de rănire.

 

Siguranță activă

Noul ASX oferă, de asemenea, o suită completă de funcții ADAS (Advanced Driver Assistance System) pentru siguranță și liniște maximă.

Standard la toate modelele: sistem de atenuare a coliziunii frontale cu protecție pentru pietoni (FCM), avertizare de distanță, avertizare de părăsire a benzii de rulare (LDW), asistență pentru menținerea benzii de circulație, recunoaștere a semnelor de circulație, control de croazieră, senzori de parcare și cameră video pentru vedere spate.

Disponibil pe modelele cu specificații superioare: Blind Spot Warning, Lane Centering Assist, Overspeed Prevention, Adaptive Cruise Control (cu Stop & Go) și Automatic High Beam.

 

MI-PILOT

Disponibil pe versiunile automate de top, HEV și PHEV ale ASX, sistemul MI-PILOT (Mitsubishi Intelligent - PILOT), combină sistemele Cruise Control Adaptiv (ACC) și Lane Centering Assist (LCA).

Control dinamic al șasiului

În funcție de modul de conducere selectat prin sistemul Multi-Sense, funcția de control dinamic al șasiului interpretează situația virajului și, dacă este necesar, poate frâna fiecare roată individual pentru a ajuta la îmbunătățirea traiectoriei și la ieșirea în siguranță din viraje.

 

Grupuri motopropulsoare

Noua generație ASX oferă o gamă largă de opțiuni avansate și electrificate de grup motopropulsor pentru a se potrivi nevoilor variate ale șoferilor europeni de SUV urban – de la emisii scăzute și economie de combustibil, până la performanță crescută.

1.0L MPI-T

Motorul de intrare în gamă este un motor inovator cu trei cilindri de 1,0 litri turbo pe benzină, disponibil în combinație cu transmisia manuală cu 6 trepte.

1.3L DI-T (Mild Hybrid)

Pentru acei clienți care au nevoie de mai multă performanță, un motor turbo cu injecție directă de 1,3 litri este asociat cu un sistem Mild Hybrid care încorporează un generator de pornire cuplat cu o baterie litiu-ion de 12 V, permițând recuperarea energiei atât în faza de decelerare, cât și în faza de frânare și asistență electrică a cuplului. Clienții pot alege între o transmisie manuală cu 6 trepte și o transmisie automată cu dublu ambreiaj cu 7 trepte (7DCT).

 

Full Hybrid

Noua generație ASX va fi primul model Mitsubishi din Europa cu un motor complet hibrid (HEV): combinând o unitate pe benzină de 1,6 litri cu două motoare electrice și o cutie de viteze automată, multimod.

 

Plug-in Hybrid

În vârful gamei va fi versiunea Plug-in Hybrid (PHEV). Sistemul PHEV, cu un motor pe benzină de 1,6 litri asociat cu două motoare electrice și o baterie de 10,5 kWh, este unic pentru Alianță în segmentul B-SUV, noua generație Mitsubishi ASX călcând, prin urmare, pe urmele PHEV x SUV ale modelelor Outlander PHEV și Eclipse Cross PHEV.

Integrate într-o gamă de versiuni bine echipate, toate sistemele de propulsie vor fi disponibile pe modelul ASX încă de la lansarea sa din luna martie 2023 (pot apărea variații în funcție de piață).

 

Accesorii

Noii clienți ASX vor putea alege dintr-o gamă completă de accesorii și pachete de accesorii special concepute pentru a se potrivi oricărui stil de viață.

 

Mitsubishi Service Commitment

Ca și restul modelelor din gama Mitsubishi vândute în Europa, noua generație ASX vine cu Angajamentul Service Mitsubishi, care include:

• 5 ani/100 000 km garanție din fabrică.

• 12 ani garanție anticoroziune.

• 8 ani/160 000 km garanție baterie de tracțiune.

• Garanție de 8 ani/160 000 km pentru capacitatea bateriei.

• Asistență rutieră de 5 ani (Pachetul de asistență Mitsubishi).

 

Noul ASX va fi produs la uzina Renault din Valladolid, Spania.

Compara Inchide

Date de contact

Daca solicitati detalii despre o anumita oferta postata pe website, puteti afla aici cum va prelucram datele




Sunteti de acord ca Tiriac Auto sa utilizeze informatiile completate de dvs. pentru a va contacta in scopuri de marketing, inclusiv prin Newsletter, in conditiile explicate aici




Sunteti de acord sa va contactam ocazional pentru sondaje despre produsele si serviciile Tiriac Auto, in conditiile explicate aici


Sunt de acord sa fiu contactat, in scopurile specificate mai sus, dupa cum urmeaza:

Telefon

Sms

E-mail

trimitere date

Date de contact

Inainte de trimiterea cererii va rugam sa completati formularul de mai jos:

Esti de acord ca Tiriac Auto sa utilizeze informatiile completate de tine pentru a te contacta in scopuri de marketing? Prin completarea prezentului formular, declar ca imi exprim consimtamantul, in mod expres si neechivoc, pentru ca orice date cu caracter personal, precum si orice alte informatii furnizate de mine, sa intre in baza de date a Tiriac Auto, a imputernicitilor si a operatorilor asociati ai acestuia, pentru a fi prelucrate si utilizate de acestia in orice activitati si scopuri statistice si / sau legate de marketing (inclusiv primirea de apeluri, e-mailuri in actiuni de marketing direct de promovare a ofertelor comerciale, invitatii la test-drive-uri si evenimente, asistenta pentru autovehiculul detinut: mentenanta, asistenta rutiera, garantii, asigurari, ITP), in conformitate cu legislatia in vigoare si in conformitate cu Politica de Confidentialitate Tiriac Auto.