Hyundai dezvaluie noul i10, inaintea debutului oficial de la Frankfurt

Hyundai a dezvaluit noul i10 inaintea lansarii oficiale, care va avea loc in cadrul Salonului Auto de la  Frankfurt (IAA). Modelul beneficiaza de un design dinamic, de o conectivitate intuitiva, dar si de un pachet de sisteme avansate de siguranta. Asemenea predecesorului, noua generatie a fost proiectata, dezvoltata si produsa in Europa. Mai multe detalii pot fi descoperite accesand materialul video de prezentare https://youtu.be/8h7pDmpW7Bw

“i10 reprezinta unul dintre cele mai importante modele ale gamei de pe piata din Europa. Odata cu lansarea noii generatii ne mentinem angajamentul fata de clientii nostri aflati in cautarea unui vehicul din segmentul A”, a declarat Andreas-Christoph Hofmann, Vice President Marketing & Product al Hyundai Motor Europa. “Sloganul campaniei de lansare - “Go Big” - reflecta caracteristicile noului model, senzatiile pe care le simti la volanul acestei masini de oras, care nu face niciun compromis. Poate parea o masina mica, dar cu atitudine!”
 
Design dinamic si elegant
Designul dinamic si elegant evidentiaza contrastul dintre suprafetele fluide si liniile ferme ale caroseriei. In comparatie cu predecesorul, proportiile au fost modificate, prin coborarea liniei plafonului (20 de mm), dar si prin extinderea in latime (20 de mm). Toate acestea sunt completate de noile jante din aliaj de 16 inchi, disponibile optional
Grila frontala de mari dimensiuni incorporeaza luminile de zi cu LED, dezvaluind o structura interioara de forma unui fagure de miere, caracteristica mostenita de la modelele i10 anterioare. In partea din spate, doua linii intrerup suprafetele plane ale portbagajului si se pierd in grafica lunetei.
Lateralele ofera imaginea unei caroserii armonioasa, cu alura atletica, proiectata pentru a oferi spatiu interior maximizat. Montantul C in forma de X, vizibil de la departare, atrage atentia asupra logo-ului Hyundai.
Clientii pot alege intre 10 culori de caroserie, printre care trei nou introduse: Dragon Red, Brass si Aqua Turquoise. Celelalte optiuni pentru exterior sunt: Phantom Black, Polar White, Star Dust, Sleek Silver, Champion Blue, Tomato Red si Slate Blue. Posibilitatea de a selecta un plafon bi-ton – negru sau rosu – diversifica si mai mult optiunile de personalizare (22 de combinatii).
“Designul noului i10 combina elemente contrastante - suprafete fluide si linii proeminente”, a declarat Thomas Bürkle, Chief Designer al Centrului de Design Hyundai Motor Europa. “Echipa Hyundai a avut ca sursa de inspiratie echipamentul tehnic al atletilor, care subliniaza musculatura corpului printr-o grafica cu unghiuri ascutite.”
Designul habitaclului subliniaza elementele de noutate si expresivitate ale noului i10, dar fara a compromite insa utilitatea. Plasarea fantelor de ventilatie pe interiorul portierelor sustine orizontalitatea arhitecturii, conferind o senzatie de spatialitate. Banda decorativa de pe plansa de bord prezinta acelasi finisaj 3D tip „fagure de miere” ca si interiorul portierelor. Designerii au integrat deasupra torpedoului un compartiment suplimentar pentru depozitare. Pentru interiorul noului i10 sunt disponibile patru variante de combinatii de culori.
 
Confort si versatilitate
Noul i10 este disponibil in variantele cu patru si cinci locuri. Datorita ampatamentului extins, spatiul pentru pasageri a fost suplimentat. Pentru o mai buna vizibilitate, linia mediana a autovehiculului a fost diminuata in partea frontala (-11 mm) si in spate (-13 mm). Datorita montantului C, al carui unghi a fost modificat la 11.9º de la 13.1º, conducatorul auto are o vizibilitate mai buna in momentul in care efectueaza manevrele de parcare. In plus, prin intermediul camerei pentru marsarier, disponibila acum pentru noul i10, conducatorul auto are posibilitatea de a urmari pe ecranul central traiectoria autovehiculului. Cu un volum de 252 de litri, spatiul versatil pentru bagaje se situeaza printre cele mai mari din segment. Pentru o incarcare facila, pragul portbagajului a fost coborat cu 29 de mm. Spatiul pentru bagaje poate fi rapid reconfigurat datorita scaunelor pliabile.
 
Conectivitate de referinta in segment 
Toate functiile sunt integrate in ecranul tactil color de 8 inchi, cel mai mare din segmentul A. Apple CarPlay si Android Auto garanteaza o integrare perfecta a aplicatiilor de pe smartphone cu sistemul de infotainment al autovehiculului. Mai mult, i10 dispune si de un suport pentru incarcare wireless prin inductie pentru telefoanele de tip smartphone compatibile.
Clientii care opteaza pentru sistemul de navigatie primesc un abonament la Hyundai LIVE Services, care ofera informatii in timp real despre trafic si vreme, precum si despre pozitionarea camerelor radar, in tarile in care acest lucru este permis.
 
Pachetul Hyundai SmartSense 
Pentru a respecta standardele europene de siguranta, pachetul Hyundai SmartSense, disponibil pentru noul model, integreaza cele mai recente sisteme de siguranta: asistenta la coliziune frontala, asistenta pentru faza lunga, asistenta la mentinerea benzii de rulare, sistem de atentionare a conducatorului auto, sistem inteligent de avertizare asupra limitei de viteza.
 

Eficienta sporita 

Noul i10 va fi disponibil cu doua motoare:

-       1 litru MPi, trei cilindri, 67 CP, cuplu de 96 Nm;

-       1,2 litri MPi, patru cilindri, 84 CP, cuplu de 118 Nm

Ambele propulsoare sunt disponibile cu doua cutii de viteze:

-       cu cinci viteze, manuala (MT);

-       cu cinci viteze, robotizata (AMT).

Sistemul Idle Stop and Go (ISG), o dotare standard pentru i10, contribuie la reducerea consumului de carburant, a emisiilor de CO2 si la cresterea eficientei. Economia de carburant rezultata in urma utilizarii ISG va fi evidenta mai ales in conditii de rulare urbana, sistemul oprind automat motorul atunci cand autovehiculul stationeaza. In plus, coeficientul aerodinamic a fost redus de la 0.32 la 0.31. Noul i10 este disponibil, de asemenea, cu pachetul Eco, care include o cutie de viteze cu rapoarte optimizate, patru scaune, dar si jante de 14 inchi, pentru eficienta sporita. 
 
Specificatii tehnice:

Motor G 1.0

Numar cilindri:

3 cilindri MPi

Putere (CP):

67

Cuplu (Nm):

96

Transmisie:

5 MT/ 5 AMT

Emisii CO2 conform NEDC 2.0 (g/ km):

103 (98 w/ pachet Eco)/ 103

Emisii CO2 conform WLTP (g/ km):

116 (112 w/ pachet Eco)/ 121

 

Motor G 1.2

Numar cilindri:

4 cilindri MPi

Putere (CP):

84

Cuplu (Nm):

118

Transmisie:

5 MT/ 5 AMT

Emisii CO2 conform NEDC 2.0 (g/ km):

107/ 107

Emisii CO2 conform WLTP (g/ km):

121/ 126

 

Dimensiuni exterior (mm):

Lungime:

3,670

Latime:

1,680

Inaltime:

1,480

Ampatament:

2,425

 

Capacitate portbagaj (litri):

Portbagaj:

252

 

*Valorile nu sunt inca omologate, iar specificatiile pot fi diferite in functie de piata si regiune.

 

 

Publicat la: 03.09.2019

Auto Noi HYUNDAI

Compara Inchide

Date de contact

Daca solicitati detalii despre o anumita oferta postata pe website, puteti afla aici cum va prelucram datele




Sunteti de acord ca Tiriac Auto sa utilizeze informatiile completate de dvs. pentru a va contacta in scopuri de marketing, inclusiv prin Newsletter, in conditiile explicate aici




Sunteti de acord sa va contactam ocazional pentru sondaje despre produsele si serviciile Tiriac Auto, in conditiile explicate aici


Sunt de acord sa fiu contactat, in scopurile specificate mai sus, dupa cum urmeaza:

Telefon

Sms

E-mail

trimitere date

Date de contact

Inainte de trimiterea cererii va rugam sa completati formularul de mai jos:

Esti de acord ca Tiriac Auto sa utilizeze informatiile completate de tine pentru a te contacta in scopuri de marketing? Prin completarea prezentului formular, declar ca imi exprim consimtamantul, in mod expres si neechivoc, pentru ca orice date cu caracter personal, precum si orice alte informatii furnizate de mine, sa intre in baza de date a Tiriac Auto, a imputernicitilor si a operatorilor asociati ai acestuia, pentru a fi prelucrate si utilizate de acestia in orice activitati si scopuri statistice si / sau legate de marketing (inclusiv primirea de apeluri, e-mailuri in actiuni de marketing direct de promovare a ofertelor comerciale, invitatii la test-drive-uri si evenimente, asistenta pentru autovehiculul detinut: mentenanta, asistenta rutiera, garantii, asigurari, ITP), in conformitate cu legislatia in vigoare si in conformitate cu Politica de Confidentialitate Tiriac Auto.