Noul Mercedes-Benz Sprinter a fost lansat in Romania

  • Noul Sprinter – standardul de inovatie si tehnologie in segmentul sau; sisteme de siguranta in premiera mondiala pentru autovehiculele comerciale usoare si noi motoare care se incadreaza in normele de poluare Euro VI.
  • Peste 150.000 de Sprintere sunt produse in fiecare an.
  • Productia Sprinter determina strategia de viitor a diviziei Mercedes-Benz Vans.
  • Cel mai economic autovehicul comercial usor din clasa sa.
  • Noul Sprinter este disponibil incepand cu 22.222 Euro fara TVA (varianta sasiu) si 24.999 euro fara TVA (varianta furgon).

Noul Mercedes-Benz Sprinter a fost lansat oficial in Romania, fiind disponibil pentru comanda cu livrare inca din luna septembrie; pretul de pornire pentru noul model este de 22.222 euro, fara TVA, pentru sasiu si de 24.999 euro, fara TVA, pentru furgon. La nivel mondial, Mercedes-Benz Sprinter simbolizeaza clasa de autovehicule comerciale cu o masa maxima admisa de 3,5 tone. Sprinter a fost intotdeauna considerat lider in segmentul sau in ceea ce priveste inovatia, iar noile sale optiuni si imbunatatiri subliniaza cu succes acest fapt. Cu cinci noi sisteme de siguranta, motorizari care respecta viitorul standard de poluare Euro VI si un design indraznet, noul Sprinter devine inca o data un punct de reper in clasa sa. Iar un lucru este clar: cu un consum extrem de redus, de 6,3 l/100 km, Sprinter se pozitioneaza pe primul loc si in ceea ce priveste consumul de carburant.

Productia Sprinter redimensioneaza strategia de vanzare Mercedes-Benz
Mercedes-Benz Vans creeaza deja conditiile care ii permit gestionarea optima a provocarilor asociate cu redefinirea modelului Sprinter intr-un interval de cativa ani. Sprinter este cel mai de succes model fabricat de divizia de autovehicule comerciale Daimler. In jur de 150.000 de unitati Sprinter sunt construite in prezent, in fiecare an.

Cele mai importante piete pentru Mercedes-Benz Vans sunt in Europa, furnizand aproximativ 60% din totalul vanzarilor. Ca element de baza al strategiei de afaceri “Vans goes global”, pietele aflate in crestere din America de Sud si Asia, precum si piata din Rusia, sunt tot mai deschise la activitati de productie. De exemplu, Sprinter este asamblat in Argentina (din 2007) si China (din 2011). De asemenea, din iulie 2013, Sprinter a fost fabricat in colaborare cu GAZ, compania-partenera din Rusia. Ca rezultat, reteaua globala de productie Sprinter este pregatita pentru fabricarea unei noi generatii de autovehicule.

Datorita Sprinter, Mercedes-Benz este lider de piata la categoria autoutilitare medii si mari din Europa (UE 24), cu o cota de piata de 18,1% in 2012. In 2012, vanzarile au crescut pana la 19%, formand un total de 21.500 unitati.La finalul lunii aprilie 2013, divizia Mercedes-Benz Vans a anuntat premiera mondiala a noului Sprinter. Modelul este produs acum in serie la centralele din Düsseldorf si Ludwigsfelde. Ca si predecesorii sai, noul model stimuleaza inovatia si este fruntas in segmentul sau atunci cand vine vorba de eficienta consumului de combustibil. In prezent, modelul seteaza noi standarde cu cele cinci noi sisteme de siguranta, cu motorizari conforme cu standardul de poluare Euro VI. Cinci noi sisteme de asistenta - inclusiv unele noutati mondiale in segmentul van - contribuie la reducerea numarului de accidente si faciliteaza condusul in siguranta si confort.

In prima jumatate a anului, Mercedes-Benz Vans a realizat vanzari de 122.059 de unitati - depasind usor cifra de afaceri a anului precedent, de 120.547 de unitati. Europa de Est, America Latina si China au contribuit semnificativ la aceasta crestere, intrucat situatia financiara dificila, in mare parte, din Europa de Vest a exercitat presiune asupra vanzarilor de autovehicule comerciale Mercedes-Benz in regiune. Cu toate acestea, avand o perspectiva pozitiva de ansamblu pentru 2013, divizia Mercedes-Benz Vans prevede atingerea unui numar mai mare de vanzari la nivel global.


Noi sisteme de siguranta, in premiera mondiala
Sprinter a fost si continua sa fie pionier in dezvoltarea sistemelor de asistare in conducere. Cinci sisteme noi de asistenta - inclusiv unele in premiera mondiala pentru segmentul de autovehicule comerciale usoare - contribuie la reducerea numarului de accidente.
Printre sistemele ce echipeaza noul Sprinter si care reprezinta o noutate mondiala, se numara: Crosswind Assist (senzori de detectare a rafalelor de vant, activati la o viteza minima de 80 km/h, care determina franarea rotilor pe partea care se confrunta cu vantul, stabilizare curenti laterali, prevenirea pierderii directiei in caz de vant lateral puternic), precum si Collision Prevention Assist (ce ofera atentionare vizula si acustica si pregateste sistemul de franare pentru performanta maxima in cazul unei potentiale coliziuni) si Blind Spot Assist (ajuta la evitarea coliziunilor detectand autovehiculele din unghiul mort si avertizand soferul prin semnale vizuale si sonore). De asemenea, alte noi sisteme de siguranta: Highbeam Assist (controleaza automat faza lunga in functie de zona si situatia de conducere, pentru a asigura un nivel maxim de vizibilitate) si Lane Keeping Assist (avertizeaza soferul prin semnale sonore si vizuale in cazul parasirii accidentale a benzii). Inginerii de la Mercedes-Benz sunt convinsi ca utilizarea mijloacelor electronice in segmentul de autoutilitare va avea un impact extrem de pozitiv asupra statisticilor privind accidentele rutiere.

Sistemul Crosswind Assist va face parte din echipamentul standard, ca parte a Programului Electronic de Stabilitate. Celelalte sisteme de asistenta pot fi comandate optional. Ca urmare, fiecare client poate adapta Sprinter-ul nevoilor sale specifice.
In plus, Mercedes-Benz a sporit dinamica de conducere a modelului Sprinter. O coborare a sasiului a ajutat nu numai la reducerea rezistentei la vant si a consumului, ci si la cresterea sigurantei rutiere, precum si la facilitarea incarcarii si a descarcarii de marfa.


Primul autovehicul comercial usor din lume in conformitate cu viitorul standard de poluare Euro VI
Noul Sprinter este prima utilitara comerciala cu o gama completa de motorizari care respecta viitorul standard de poluare Euro VI. Acest lucru inseamna o reducere drastica a nivelului de emisii de oxizi de azot (NO), hidrocarburi (CnH2n) si particule. Sprinter respecta cele mai stricte limite cu tehnologiile BlueTEC si SCR, incluzand si injectia aditivului AdBlue in gazele de esapament pentru neutralizarea oxizilor de azot. Acest lucru s-a dovedit deja foarte eficient pentru mai multe sute de mii de autovehicule comerciale Mercedes-Benz.

Performanta oferita de gama de motorizari diesel ramane neschimbata: aceasta cuprinde propulsoare de patru si sase cilindri, cu puteri cuprinse intre 70 kW (95 CP) si 140 kW (190 CP).

Ca o alternativa a motoarelor diesel, Mercedes-Benz Sprinter dispune, de asemenea, de un motor supraalimentat de 1.8 litri cu sistem de injectie directa, care dezvolta 115 kW (156 CP). Acelasi motor e disponibil si in versiune cu propulsie pe baza de gaz natural comprimat. Motoarele pot fi cuplate la o cutie de viteze manuala cu 6 trepte sau la una automata cu 7 rapoarte.
Transmisia ECO Gear 360 cu 6 trepte este disponibila pentru motoarele diesel cu 4 clindri, si transmisia manuala ECO Gear 480 cu 6 trepte este disponibila pentru motoarele diesel cu 6 cilindri. Transmisia se realizeaza cu ajutorul cutiei de viteze manuala cu 6 trepte ECO Gear, fie cu ajutorul cutiei de viteze automata cu 7 trepte 7G-TRONIC PLUS, care are un convertor de cuplu, singura de acest fel care sa fie utilizata intr-un vehicul comercial.


Cel mai economic autovehicul comercial din segmentul sau
Datorita grupului motopropulsor optimizat, echipamentelor auxiliare si pachetului BlueEFFICIENCY, rezulta un consum mixt de combustibil de cel putin 6,3 l/100 km - o noua cifra record pentru autovehiculele din aceasta clasa. Dotarea standard in Europa include acum si computerul de mentenanta ASSYST. Acesta ajuta la extinderea intervalului flexibil de intretinere pana la 60.000 km.


Imbunatatiri semnificative la exterior si interior
In materie de design, noul Sprinter creeaza o impresie frapanta. In conformitate cu actuala linie de design Mercedes-Benz, grila radiatorului arata mai drept si sigur pe sine. Cele trei fante ale radiatorului sunt alungite si perforate. Acest aspect nu doar ca ii confera o aparenta dinamica, dar in acelasi timp, ii creste si puterea de circulare a aerului. Grila radiatorului, semnul distinctiv al marcii, are un impact mult mai puternic.

Farurile prezinta contururi mai clare, iar noua capota este mai inalta, rezultand o mai buna protejare a pietonilor, iar bara de protectie are o forma mai pronuntata. Din spate, noul Sprinter poate fi recunoscut datorita stopurilor sale cu dubla compartimentare.
Interiorul, fara indoiala exemplar, a beneficiat de upgrade-uri la mai multe nivele. Noua tapiterie a scaunelor asigura un confort sporit, volanul dispune de o mai buna aderenta, iar fantele de aer sunt decorate cu aplicatii cromate. Butonul de maneta a schimbatorului de viteze este si el dotat cu un nou design.

Alaturi de o noua generatie de radio, si-au gasit locul in noul Sprinter si electronice de consum inovatoare, dotate cu telefonie Bluetooth, cu tastatura de telefon si agenda telefonica, pachetul tehnologic fiind intregit de sistemul de navigatie Becker MAP PILOT.
 

Compara Inchide

Date de contact

Daca solicitati detalii despre o anumita oferta postata pe website, puteti afla aici cum va prelucram datele




Sunteti de acord ca Tiriac Auto sa utilizeze informatiile completate de dvs. pentru a va contacta in scopuri de marketing, inclusiv prin Newsletter, in conditiile explicate aici




Sunteti de acord sa va contactam ocazional pentru sondaje despre produsele si serviciile Tiriac Auto, in conditiile explicate aici


Sunt de acord sa fiu contactat, in scopurile specificate mai sus, dupa cum urmeaza:

Telefon

Sms

E-mail

trimitere date

Date de contact

Inainte de trimiterea cererii va rugam sa completati formularul de mai jos:

Esti de acord ca Tiriac Auto sa utilizeze informatiile completate de tine pentru a te contacta in scopuri de marketing? Prin completarea prezentului formular, declar ca imi exprim consimtamantul, in mod expres si neechivoc, pentru ca orice date cu caracter personal, precum si orice alte informatii furnizate de mine, sa intre in baza de date a Tiriac Auto, a imputernicitilor si a operatorilor asociati ai acestuia, pentru a fi prelucrate si utilizate de acestia in orice activitati si scopuri statistice si / sau legate de marketing (inclusiv primirea de apeluri, e-mailuri in actiuni de marketing direct de promovare a ofertelor comerciale, invitatii la test-drive-uri si evenimente, asistenta pentru autovehiculul detinut: mentenanta, asistenta rutiera, garantii, asigurari, ITP), in conformitate cu legislatia in vigoare si in conformitate cu Politica de Confidentialitate Tiriac Auto.

Biciclete electrice Mercedes