Noua Clasa V de la Mercedes-Benz: Un Mercedes-Benz din seria autovehiculelor multifunctionale

Prin intermediul noii Clase V, Mercedes-Benz redefineste conceptul de autovehicul multifunctional. Chiar daca este cel mai tanar si spatios membru al familiei de automobile Mercedes-Benz, modelul seteaza noi standarde in segmentul sau datorita designului si inovatiilor prezente in premiera la bord. Noua Clasa V ofera spatiu interior pentru pana la opt persoane si o functionalitate exemplara combinata cu un design premium, confort, placerea de a conduce, eficienta si siguranta. Toate acestea sunt caracteristici definitorii pentru automobilele care poarta steaua cu trei colturi. De aceea, un Mercedes-Benz din clasa autovehiculelor multifunctionale este automobilul perfect pentru cei care apreciaza spatiul mare al interiorului, dar nu vor sa sacrifice stilul si confortul.

Fie ca ai nevoie sa mergi intr-o vacanta de cumparaturi, sa calatoresti alaturi de toata familia, sa pleci intr-o excursie cu prietenii pe biciclete in munti, sa conduci oaspeti importanti la un eveniment de gala - noua Clasa V iti ofera o flexibilitate remarcabila atunci cand ai nevoie sa folosesti un interior spatios si, in acelasi timp, este o prezenta extrem de eleganta. Acest autovehicul multifunctional premium ofera doua linii de echipare - V-Class si V-Class AVANTGARDE, un pachet cu accesorii sport "Exterior Sports" si un pachet special pentru interior "Interior Design", disponibil pentru fiecare din cele doua echipari amintite mai sus. Acestor lucruri li se adauga doua versiuni disponibile pentru ampatament, trei lungimi pentru caroserie (cuprinse intre 4.895 si 5.370 mm), trei motorizari si foarte multe optionale care pot personaliza extrem de mult noul autovehicul multifunctional. Datorita tuturor acestor elemente, noua Clasa V poate indeplini orice nevoi ale clientilor: el este atractiv pentru familii sau pentru cei care au nevoie de un interior spatios, flexibil, ergonomic pentru activitati sportive. Mai mult, Clasa V poate fi masina ideala ca autovehicul de tip shuttle in cadrul hotelurilor sau ca transport pentru VIP-uri.

"Prin noua Clasa V, ne extindem gama de automobile premium pentru pasageri cu o limuzina ce poate transporta pana la opt persoane", declara Dr Dieter Zetsche, Presedintele Boardului de Conducere Daimler AG si Directorul Diviziei de Automobile Mercedes-Benz. "Functionalitatea exemplara este o calitate esentiala a unui autovehicul multifunctional. Confortul si stilul unic sunt alte avantaje importante. Noua Clasa V ofera toate aceste calitati intr-un mod unic in segmentul sau, asa cum niciun alt model de pe piata nu reuseste."

O aparitie dinamica, plina de emotie - spatiul are un stil complet nou
De la prima vedere, noua Clasa V este evident un membru al familiei de automobile Mercedes-Benz, o aparitie ce transmite multa emotie in segmentul sau. Partea frontala este dominata de grila impozanta a radiatorului in al carei centru este amplasata steaua Mercedes-Benz in forma tridimensionala. In partile laterale ale grilei se afla farurile cu design progresiv care acum, pentru prima oara in segment, pot oferi tehnologie full-LED pentru toate functiile. Acestea sunt disponibile optional. Grila motorului este conturata in forma literei "V" si se uneste elegant cu delimitarea cromata a grilei si cu partea superioara a farurilor. Alaturi de noile faruri a caror forma se prelungeste mult pe aripi, spoilerul fata cu prizele sale de aer desenate dinamic subliniaza aparitia puternica a noii Clase V.

Linia laterala a noii Clase V este dominata de jocul de lumini creat de suprafetele concave si convexe, care ii confera masinii un aer de sculptura moderna, avand un caracter unic in segment. Liniile de design ale lateralului se remarca distinctiv din spoilerul fata, de unde pornesc si se ridica pe masura ce ajung in partea din spate. Astfel, lateralul masinii este alungit elegant si exprima dinamism.


"Noua Clasa V demonstreaza ca in segmentul automobilelor XXL este posibil sa ai un design atat elegant, cat si dinamic", declara Volker Mornhinweg, Directorul Diviziei de Autovehicule Comerciale Usoare Mercedes-Benz. "Clasa V este un automobil versatil, multitalentat, care ofera valoare, eficienta si siguranta la cel mai inalt nivel. De aceea, cu ajutorul lui, noi ne adresam unui grup complet nou de clienti si anume acelora care au nevoie de un spatiu generos in masina, insa nu au vrut sa conduca pana acum un autovehicul multifunctional pentru ca ii lipsea stilul. Mercedes-Benz aduce acum, pe langa design, o stare de bine pentru ocupanti, precum si un confort la rulare inexistente pana acum la un autovehicul multifunctional.”

O noua dimensiune pentru confort
Noua Clasa V fixeaza noi standarde pentru confort si modularitate datorita inovatiilor pe care le aduce in segment. Acest autovehicul multifunctional Mercedes-Benz este singurul automobil din segmentul sau care ofera suport lombar reglabil pe patru directii si scaune climatizate, ce folosesc ventilatoare cu functionare inversa, pentru a asigura un nivel de umiditate ideal pe suprafata de contact a corpului cu pielea scaunelor soferului si pasagerului din dreapta.

Un alt sistem unic in segmentul acestor automobile este climatizarea automata THERMOTRONIC, oferita optional ca alternativa la TEMPMATIC, sistemul oferit standard. El ofera trei moduri de climatizare - FOCUS, MEDIUM si DIFFUSE. Acestea au setari distincte prestabilite pentru distributia si volumul de aer conditionat transmis in habitaclu. Mai mult, sistemul THERMOTRONIC ofera posibilitatea pornirii climatizarii dintr-un buton de pe cheia masinii, beneficiaza de un senzor ce ajuta la eliminarea condensului de pe geamuri si foloseste o distributie variabila a aerului conditionat in lateralele pasagerilor fata, in functie de pozitia soarelui.

Configuratii numeroase pentru scaune si spatiul de bagaje

Scaunele din spate pot fi asezate in numeroase configuratii pentru a raspunde oricarui tip de cerinte ale clientilor. Ca dotare standard, Clasa V este echipata in spate cu patru scaune individuale luxoase, cu cotiere reglabile integrate, amplasate pe doua randuri. Datorita tehnologiei imbunatatite si a unei logici ergonomice de manevrare bine studiate, scaunele din primul rand pot fi rabatate cu o usurinta remarcabila, pentru a permite un acces foarte facil la randul doi de locuri. Pentru spatiul dintre locurile de pe primul rand din spate este disponibila o masa pliabila.

Ca o alternativa la scaunele individuale, pe cele doua randuri din spate pot fi montate banchete. Acestea pot oferi fie loc pentru doi pasageri, astfel ca spatarele acestora se pot rabata, fie poate fi montata o bancheta pentru trei persoane, cu sezut din doua segmente si spatar rabatabil divizat in trei bucati individuale. Scaunul din exteriorul partii drepte a banchetei pentru trei persoane poate fi rabatat catre fata sau poate fi scos complet. Iar toata bancheta poate fi, la randul ei, rabatata pentru a crea spatiu suplimentar pentru bagaje de mari dimensiuni, cum ar fi un echipament sportiv sau o piesa noua de mobilier.

Pentru a petrece noaptea confortabil in interiorul sau, Clasa V poate fi echipata cu locurile de pe randul doi in forma unei banchete pentru trei pasageri, ce se poate transforma in pat. Mai multe sertare sunt amplasate sub aceasta si mai multe bagaje pot fi depozitate si sub celalalt rand de scaune. Toate locurile disponibile in interiorul noii Clase V, indiferent ca vorbim despre o bancheta sau despre locurile individuale, sunt echipate cu centuri de siguranta integrate, cu trei puncte de prindere.

Scaunele individuale necesita un efort minim pentru a fi mutate prin interiorul masini pe plan longitudinal, la fel si pentru a fi asezate fata in fata, datorita sistemelor de sine ce au fost optimizate, la fel si sistemul de prindere/ decuplare rapida. Toate scaunele individuale pot fi demontate complet si scoase din interior, daca este nevoie de intreg spatiul pentru transport de obiecte voluminoase.


Luneta cu deschidere separata de hayon si portbagaj cu nivel de incarcare superior

Pentru o incarcare sau o descarcare usoara a bagajelor, Clasa V este echipata in premiera pentru segmentul sau cu o luneta cu deschidere separata de hayon. Atunci cand este folosita noua luneta, ce se deschide independent de hayon, bagajele pot fi incarcate rapid si foarte facil pe un spatiu de depozitare din portbagaj, aflat aproape de deschidere. Luneta cu deschidere individuala este convenabila mai ales in spatiile stramte, unde hayonul foarte generos al noii Clasa V nu poate fi deschis in totalitate. Sistemul de organizare al portbagajului, care permite incarcarea obiectelor prin luneta si depozitarea, este foarte usor de instalat sau demontat. Pe el pot fi depozitate bagaje cu o greutate maxima de 50 de kilograme si este format din doua segmente, iar fiecare dintre acestea include cat un cos de cumparaturi. Pentru modelele Clasa V AVANTGARDE, luneta cu deschidere separata de hayon este oferita ca dotare standard.

O alta noutate practica pentru noua Clasa V o reprezinta hayonul cu deschidere/ inchidere electrica. Sistemul controlat electric se numeste EASY-PACK si este disponibil optional. In timpul deschiderii sau inchiderii hayonul electric, acesta poate fi oprit in orice pozitie la o simpla apasare de buton. Datorita acestui sistem, chiar si persoanele mai mici de inaltime pot inchide cu o mare usurinta hayonul.

Mercedes-Benz Intelligent Drive – siguranta exemplara
Un total de 11 sisteme inovatoare de asistenta pentru sofer asigura un nivel remarcabil de confort la conducere si siguranta, pentru noua Clasa V. Acestea folosesc un sistem modern de detectie pe baza de radar, camere video si senzori cu ultrasunete, elemente care au fost lansate pe noile Clasa E si S, sub titulatura de "Mercedes-Benz Intelligent Drive".
Nivelul de dotare standard include sistemul Crosswind Assist, care stabilizeaza masina atunci cand aceasta devine sensibila la vant lateral, precum si sistemul ATTENTION ASSIST care poate detecta lipsa de atentie a soferului si oboseala acestuia si ii poate sugera sa faca o pauza de odihna. Un sistem special este disponibil optional - Active Park Assist. Datorita lui, soferul poate parca noua Clasa V cu usurinta cu care ar executa manevrele de parcare intr-o masina compacta.

Tot optional este disponibil si sistemul de camere video, de 360 de grade, care ofera o imagine completa a imprejurimilor masinii. Mai mult, tot de pe lista de optionale, se pot alege sisteme precum DISTRONIC PLUS, cruise control adaptiv cu senzori de proximitate si COLLISION PREVENTION ASSIST, Traffic Sign Assist cu indicare la rularea gresita pe un sens unic, Lane Keeping Assist, Blind Spot Assist, sistemul de iluminare inteligenta pentru faruri LED Intelligent Light System si asistentul de faza lunga Adaptive Highbeam Assist. Majoritatea acestor sisteme de asistenta sunt oferite in premiera absoluta in segment.


Sistemul PRE-SAFE®, care este folosit de obicei in automobilele Mercedes-Benz, este de acum disponibil pentru Clasa V pentru a spori si mai mult siguranta pasagerilor. Atunci cand este detectat pericolul producerii unui accident, sistemul activeaza masuri care pregatesc centurile de siguranta si airbagurile pentru a oferi cea mai buna protectie in timpul unei coliziuni.


Eficienta de top: performante de motor in sase cilindri cu un consum de combustibil demn de un motor in patru cilindri
La lansarea pe piata, noua Clasa V este prevazuta cu motorul diesel ultra-performant de 2.1 litri cilindree, in patru cilindri si supra-alimentare cu sistem biturbo care deja este un propulsor de succes pe restul gamei de automobile, de la Clasa A si pana la S. Pentru noua Clasa V, el a fost imbunatatit suplimentar si va fi disponibil in trei trepte de putere: in V 200 ofera 100 kW (136 CP) si un cuplu motor maxim de 330 Nm, iar in V 220 CDI are 120 kW (163 CP) si 380 Nm. Pentru fiecare indicativ in parte, fiecare versiune este cu 20 Nm mai puternica, dar consumul este mai mic cu aproximativ doi litri pentru fiecare 100 km parcursi. Cu un consum mediu de doar 5.7 litri de diesel pentru 100 km parcursi si emisii de CO2 de doar 149 grame per kilometru parcurs, V 220 CDI este un lider absolut de eficienta in segmentul sau.

Varful de gama botezat V 250 BlueTEC are o putere maxima de 140 kW (190 CP) si un cuplu motor maxim de 440 Nm, ceea ce ii confera forta la fel de mare si agilitate comparabile cu predecesorul motor diesel V6 de trei litri cilindree. In acelasi timp, noul model de top are o functionare foarte rafinata, iar nivelul de zgomot interior a fost redus semnificativ - mai ales datorita antifonarii suplimentare fata de precedentul model. Consumul de carburant este de asemenea semnificativ mai mic decat la fostul model: la un consum mediu de doar 6 litri de motorina pentru 100 de km parcursi, motorul diesel biturbo consuma cu 28% mai putin decat fostul propulsor V6, cu date de putere similare. Datorita tehnologiei BlueTEC, modelul de top al Clasei V este primul automobil din segment care implineste standardele Euro 6. V 250 BlueTEC este echipat standard cu transmisia automata 7G-TRONIC PLUS cu selector electric amplasat pe coloana volanului - DIRECT SELECT si padele DIRECT SELECT pe volan pentru schimbarea manuala a treptelor. Transmisia automata este disponibila optional pentru modelele V 200 CDI si V 220 CDI.


Un standard nou de agilitate si placere a condusului pentru segment

Pentru a imbunatati placerea condusului, noua Clasa V este singurul model din segment care ofera o functie precum AGILITY SELECT impreuna cu transmisia automata. La o simpla apasare de buton, soferul poate selecta unul dintre cele patru moduri de rulare disponibile in meniul AGILITY SELECT: economic, confortabil, sportiv si manual. Motorul, acceleratia si raspunsul transmisiei sunt adaptate astfel fiecarui mod in parte. Daca soferul activeaza modurile "Sport", "Comfort" sau "Manual", motorul ofera un extra de 10 kW si 40 Nm la acceleratiile puternice ("over-torque"). Astfel, V 250 BlueTEC dezvolta maximum 150 kW si 480 Nm.


Echipament standard: dotare bogata si detalii exclusiviste

Noua Clasa V de la Mercedes-Benz este un lider al segmentului sau datorita caracterului sportiv si dotarilor de confort speciale. Nivelul standard de dotari al Clasei V este generos, incluzand sistemul Audio 20 USB cu displayul central cu diagonala de 7 inch, insertiile nuanta piano-gloss, volan multifunctional in trei spite cu 12 comenzi si selectorul DIRECT SELECT cu padele montate pe el pentru schimbarea manuala a treptelor (daca masina este echipata cu transmisia automata), volan reglabil pe inaltime si in adancime, scaune fata "luxury" cu airbaguri pelvis/ torace, frana de stationare electrica si prindere activa cu fixare automata pentru usa culisanta din dreapta spate.

Modelul Clasa V AVANTGARDE ofera numeroase alte dotari standard cum ar fi tapiteria din piele pentru scaune, volan imbracat in piele, sistemul de iluminare ambientala, insertia de bord din lemn (si pentru spate), farurile LED High Performance cu functia Intelligent Light System, luneta cu deschidere separata de hayon si sistemul care permite incarcarea inalta a bagajelor, o a doua usa culisanta pe partea stanga in spate, geamuri laminate pentru reducerea suplimentara a nivelului de zgomot si suspensia AGILITY CONTROL cu amortizoare controlate electronic, care pot oferi o agilitate suplimentara si un confort la rulare superior.

La lansarea pe piata de la sfarsitul lunii iunie a acestui an, noua Clasa V va fi disponibila ca model cu ampatament lung (lungime de 3200 mm) si lungimea caroseriei de 5140 mm. Noua Clasa V va putea fi comandata incepand din data de 6 martie 2014. Modelul compact si cel extra-lung vor fi disponibile in curand.


Model exclusiv pentru lansare: V-Class Edition 1

La fel ca orice automobil Mercedes-Benz lansat pe piata, noua Clasa V va fi disponibila la inceputul comercializarii in versiune speciala Edition 1. Aceasta este echipata cu motorizarea de 140 kW (190 CP) cu transmisia automata 7G-TRONIC PLUS si o suspensie sport, fie cu optiunea de suspensie AGILITY CONTROL, cu amortizoare controlate electronic. Mai mult, in dotarea standard sunt oferite pentru Edition 1: jante din aliaj usor cu diametrul de 19 inch si design cu cinci spite duble, geamuri inchise la culoare pentru spate, tapiterie din piele nappa in culoare "marron", bord cu aspect de piele si cusatura contrastanta si insertie de lemn “dark anthracite ebony”. Mai mult, dotarea standard a acestei versiuni speciale include scaune ventilate fata, climatizarea THERMOTRONIC pentru fata si TEMPMATIC pentru spate, sistemul COMAND Online, optiunea audio surround Burmester®, usi culisante electrice pentru ambele parti spate ale masinii, hayonul cu operare electrica EASY PACK si luneta cu deschidere separata, pachetul Parking cu camera cu vedere de 360 grade, COLLISION PREVENTION ASSIST, Lane Keeping Assist si Blind Spot Assist, plus sistemul PRE-SAFE® ce ofera un nivel de siguranta exemplara.

Compara Inchide

Date de contact

Daca solicitati detalii despre o anumita oferta postata pe website, puteti afla aici cum va prelucram datele




Sunteti de acord ca Tiriac Auto sa utilizeze informatiile completate de dvs. pentru a va contacta in scopuri de marketing, inclusiv prin Newsletter, in conditiile explicate aici




Sunteti de acord sa va contactam ocazional pentru sondaje despre produsele si serviciile Tiriac Auto, in conditiile explicate aici


Sunt de acord sa fiu contactat, in scopurile specificate mai sus, dupa cum urmeaza:

Telefon

Sms

E-mail

trimitere date

Date de contact

Inainte de trimiterea cererii va rugam sa completati formularul de mai jos:

Esti de acord ca Tiriac Auto sa utilizeze informatiile completate de tine pentru a te contacta in scopuri de marketing? Prin completarea prezentului formular, declar ca imi exprim consimtamantul, in mod expres si neechivoc, pentru ca orice date cu caracter personal, precum si orice alte informatii furnizate de mine, sa intre in baza de date a Tiriac Auto, a imputernicitilor si a operatorilor asociati ai acestuia, pentru a fi prelucrate si utilizate de acestia in orice activitati si scopuri statistice si / sau legate de marketing (inclusiv primirea de apeluri, e-mailuri in actiuni de marketing direct de promovare a ofertelor comerciale, invitatii la test-drive-uri si evenimente, asistenta pentru autovehiculul detinut: mentenanta, asistenta rutiera, garantii, asigurari, ITP), in conformitate cu legislatia in vigoare si in conformitate cu Politica de Confidentialitate Tiriac Auto.

Biciclete electrice Mercedes