Noua Clasa B: Facelift major pentru modelul sports tourer din gama Mercedes-Benz

  • Atat ca design, cat si ca tehnologie, a doua generatie a Clasei B a deschis portile unei noi ere compacte in istoria Mercedes-Benz. Peste 350.000 de unitati ale modelului sports tourer au fost comercializate de la lansarea sa pe piata, la sfarsitul anului 2011. 
  • Bestsellerul Mercedes-Benz primeste acum un facelift major cu imbunatatiri la exterior si interior, dar si in ceea ce priveste linia de design si dotarile oferite. 
  • Designul este de acum mult mai rafinat, iar oferta de motorizari ramane unica in segmentul sau: cinci propulsoare diesel cu cifre de consum mediu ce variaza intre 3.6 si 5.0 litri pentru 100 km parcursi, patru motoare pe benzina foarte eficiente cu consumuri medii intre 5.4 si 6.6 litri pentru 100 km parcursi, precum si sisteme de propulsie alternativa (B 200 Natural Gas Drive si Clasa B Electric Drive). Sistemul de tractiune integrala 4MATIC ramane disponibil in continuare pentru noua Clasa B. Mai mult, valoarea coeficientului aerodinamic de doar 0.25 ramane valoarea record a segmentului. 
  • Vanzarile demareaza de pe data de 12 septembrie, iar premiera mondiala a noii Clasa B are loc la Salonul Auto de la Paris intre 4 si 19 octombrie. Noile modele Clasa B vor ajunge in showroomuri pe 29 noiembrie 2014. 
  • Preturile incep de la 20.705 Euro + TVA pentru versiunea B 180.
 
„Fiind primul membru al unei generatii complet noi de masini compacte, Clasa B a pavat drumul catre succesul Mercedes-Benz in acest segment. Pionierul nostru este acum intr-o forma mai buna ca niciodata”, declara Ola Källenius, Vice-Presedinte Executiv Vanzari si Marketing Mercedes-Benz Cars. „Clasa B este masina (de familie) perfecta pentru oricine acorda importanta practicabilitatii, confortului si sigurantei, care, in acelasi timp, se comporta excelent din punct de vedere al dinamicii si sportivitatii la conducere.”
Mai multa lumina: datorita farurilor LED High Performance 
 
 
Cel mai simplu mod prin care poti recunoaste un model Clasa B cu Facelift, indiferent daca este echipat cu motor pe benzina sau diesel, este privind partea din fata a modelului. Acesta este echipat cu un spoiler nou, o grila a radiatorului mai mare ce include doua fante si faruri ce acum integreaza luminile de rulare pe timp de zi pentru a-i da masinii un aspect mai unitar, dar si mai dinamic. Si spoilerul spate a fost modificat, avand acum un contur mai pronuntat al formelor si o banda cromata aditionata. Farurile LED High Performance (dotare optionala ce nu este disponibila pentru modelele Electric Drive sau Natural Gas Drive) ii confera Clasei B o aparitie mai speciala atat ziua, cat si noaptea. Aceste faruri sporesc siguranta pe timp de noapte datorita zonei mari de iluminare si nuantei similare cu lumina zilei. Stopurile bicolore, ce folosesc si ele tehnologia LED, fac masina mult mai vizibila si ii confera un caracter aparte.
 
Interiorul, foarte atent construit si functional, subliniaza faptul ca Mercedes-Benz Clasa B este un autoturism premium cu o calitate superioara a fabricatiei. Faceliftul Clasei B a facut interiorul mai exclusivist, mai modern si mult mai usor de personalizat. Mercedes-Benz a imbunatatit detaliile de calitate superioara din interior cum ar fi display-ul de pe consola centrala, care acum este mai mare, putand avea o diagonala de pana la 8 inch (20.3 centimetri), precum si instrumentarul de bord. Cele 12 nuante disponibile pentru lumina ambientala a interiorului pot fi reglate in functie de nevoile pasagerilor.
 
Foarte important este faptul ca Mercedes-Benz a reorganizat gama de modele a Clasei B, acum fiind disponibile trei linii de design si echipare: Style, Urban si AMG Line. Fiecare dintre acestea se diferentiaza de restul prin detalii specifice la exterior, dar si la interior. Pachetele Night, Exclusive si AMG Exclusive se adauga acestor linii de echipare pentru o personalizare si mai pronuntata a masinii.
KEYLESS-GO este o noua dotare optionala pentru Clasa B. Sistemul de acces in masina si autorizarea de a porni motorul fara cheie - KEYLESS-GO, ii permite soferului sa deschida foarte facil masina si sa porneasca imediat la drum, avand asupra sa doar cheia electronica.
Siguranta: sistem de parcare partial-autonom daca se detecteaza riscul de producere a unei coliziuni
 
Cand si-a facut debutul pe piata, Clasa B a redefinit standardele de siguranta ale segmentului compact datorita echiparii cu sisteme de ultima generatie de asistenta a condusului, unele fiind incluse chiar in echiparea standard. Toate aceste sisteme au fost acum imbunatatite, iar altele au fost adaugate pentru a-i conferi soferului asistenta suplimentara. Sistemul COLLISION PREVENTION ASSIST PLUS extinde functionalitatea sistemului COLLISION PREVENTION ASSIST cu o functie de franare partial autonoma pentru a se reduce riscul coliziunilor frontale. Sistemul ATTENTION ASSIST a fost imbunatatit si el: acum functioneaza intre 60 si 200 km/h si foloseste o linie de display impartita pe cinci segmente pentru a vizualiza nivelul de atentie momentana a soferului. 
 
O gama larga: motoare alimentate cu benzina sau diesel, tractiune integrala si sisteme alternative de propulsie
 
Atunci cand vine vorba de eficienta, noua Clasa B continua sa reprezinte standardul segmentului sau datorita celui mai bun coeficient aerodinamic din segment. Oferta de motoare este foarte complexa - sunt disponibile patru motoare diesel, patru motoare alimentate cu benzina si doua modele echipate cu sisteme alternative de propulsie. In plus mai sunt disponibile si versiunile speciale BlueEFFICIENCY pentru B 180 si B 180 CDI.
 
Datorita noului B 200 CDI 4MATIC, placerea si siguranta conducerii unui autoturism cu tractiune integrala sunt acum completate de emisii poluante de doar 130 g CO2/km comparativ cu fostul model B 220 4MATIC (peste 150g CO2/km). In total sunt oferite acum patru modele echipate cu tractiune integrala pentru imbunatatirea stabilitatii la rulare si a manevrabilitatii.
 
B 200 Natural Gas Drive si Clasa B Electric Drive ce vor fi lansate in curand, se alatura portofoliului de motoare conventionale drept doua modele speciale ce folosesc sisteme alternative de propulsie. Ambele utilizeaza solutia tehnica modulara a platformei pentru Clasa B - ENERGY SPACE. Podeaua gazduieste trei rezervoare de gaz, unul de dimensiuni mari si doua mai mici, si un rezervor de combustibil conventional, pe benzina, cu capacitatea de 14 litri (pentru B 200 Natural Gas Drive) sau bateria litiu-ion (pentru Clasa B Electric Drive). Datorita acestei metode de asamblare foarte inteligenta, modelul compact Mercedes-Benz cu cinci locuri poate sa-si pastreze portbagajul dimensionat generos, fiind de altfel recunoscut ca un lider al segmentului la capitolul spatiului interior oferit.
Gama de modele: trei linii de echipare pentru Clasa B Facelift
 
 
In urma faceliftului operat asupra Clasei B, Mercedes-Benz aduce acest model la nivelul celorlalte masini de clasa compacta pe care le detine prin introducerea celor trei linii de echipare si design: Style, Urban si AMG Line. Fiecare dintre acestea ofera detalii distinctive de design si dotari, atat pentru interior, cat si pentru exterior. Pachetele Night, Exclusive si AMG Exclusive pot fi adaugate optional acestor linii de echipare pentru o personalizare si mai in detaliu a masinii. Noile functii ale sistemului KEYLESS-GO simplifica utilizarea masinii. 
 
Linia de echipare Style este menita sa sporeasca aparitia plina de stil a Clasei B. Dotarile sale speciale pentru exterior includ jantele din aliaj usor cu un design expresiv, grila motorului cu doua fante orizontale vopsite in argintiu Iridium si elemente cromate pentru linia umerilor laterali ai caroseriei. La interior, aceasta linie de echipare dispune de tapiterie din material textil Vianen, insertii pentru bord cu un model liniar si anumite elemente vopsite in argintiu Chrome. Acestea se gasesc pe volanul multifunctional, pe schimbatorul de viteze si pe butoanele de control de pe consola centrala. Detaliile speciale din punct de vedere practic sunt suportul dublu de pahare de pe consola centrala si priza de 12V pentru locurile din spate.
 
Linia de echipare Urban sporeste sportivitatea autoturismului atat la exterior, cat si in habitaclu. Grila motorului cu doua fante orizontale vopsite in argintiu Iridium are insertii cromate, jantele din aliaj au diametrul de 17 inch (43.2 centimetri) si un design in cinci spite, iar sistemul de evacuare are un element final cromat cu iesire dubla ce este integrat perfect in bara spate. La interior, caracterul sportiv al acestei linii de echipare este subliniat de tapiteria din piele ecologica ARTICO cu insertii de material textil Montfoort si volanul multifunctional imbracat in piele, cu zona perforata pentru o aderenta perfecta a mainilor. Detaliile speciale precum designul si cusatura contrastanta a tapiteriei cu insertii argintii completeaza calitatea de exceptie a habitaclului.
 
Linia de echipare AMG Line sporeste exclusivitatea si sportivitatea autoturismului. Stilizarea speciala a caroseriei in stil AMG ii asigura Clasei B o aparitie extrem de dinamica datorita grilei motorului cu doua fante vopsite in argintiu Iridium, stilizate cu elemente cromate, si a sistemului de evacuare cu iesiri finale duble, cromate, integrate perfect in spoilerul spate. Suspensia confort cu o garda la sol redusa fata de cea standard si sistemul de directie sport Direct-Steer imbunatatesc manevrabilitatea si sporesc placerea condusului. Alte dotari speciale pentru aceasta linie de echipare sunt jantele din aliaj cu diametrul de 18 inch (45.7 cm) si design in cinci spite AMG, discurile de frana perforate pentru fata si etrierele fata cu inscriptie Mercedes-Benz. Scaunele acestei echipari sunt imbracate in piele ecologica ARTICO si tapiterie din microfibra DINAMICA, iar volanul multifunctional cu design sport si parte inferioara aplatizata este imbracat in piele. Aceasta echipare mai include si cusatura contrastanta rosie pe cotiere, consola centrala, scaune si schimbatorul de viteze. O alta caracteristica speciala a acestei echipari este pedalierul din aluminiu cu insertii din cauciuc. 
 
 
Pachetul de dotari optionale Night ii permite clientului sa personalizeze si mai mult exteriorul masinii. Anumite elemente de design ale Clasei B sunt negre, daca se opteaza pentru acest pachet - fantele duble ale grilei motorului, de exemplu. Jantele din aliaj au diametrul de 18 inch (45.7 cm), capacele oglinzilor retrovizoare laterale si insertiile de pe linia mediana a caroseriei sunt de asemenea negre. 
 
Geamurile in nuanta inchisa, pentru locurile din spate si luneta, ofera discretie pentru pasageri si sporesc caracterul sportiv al masinii.
Confortul, calitatea exemplara si designul sunt caracteristicile definitorii ale pachetului Exclusive. Scaunele fata incalzite, cu suport lombar reglabil pe patru sensuri sunt oferite in acest pachet alaturi de un volan si schimbator imbracate in piele de o calitate foarte buna. Instrumentarul de bord si panoul central al portierelor sunt imbracate in piele ecologica ARTICO. Tapiteria din piele pentru scaune este disponibila in urmatoarele nuante: rosu Cranberry, maro Hazelnut si negru. Elementele de design vopsite in argintiu lucios ajuta la crearea unei ambiante exclusiviste. Printre detaliile practice ale acestui pachet se gasesc si inchiderea centralizata confort precum si o priza de 12V in partea din spate. 
 
Avand la baza linia de echipare AMG, pachetul AMG Exclusive, ofera chiar mai multe exclusivitate, individualitate si sportivitate. Dotarile principale aduse de acest pachet sunt scaunele incalzite, cu suport lombar reglabil pe patru sensuri si tapiteria din piele RED CUT de culoare neagra cu o cusatura contrastanta de culoare rosie. Bordul si partea centrala a portierelor, precum si cotierele sunt imbracate in piele ecologica ARTICO si prezinta de asemenea cusatura contrastanta rosie. Volanul sport cu parte inferioara aplatizata este imbracat in piele, iar zona in care soferul tine mainile este acoperita cu piele perforata. Schimbatorul de viteze este si el imbracat in piele pentru a sublinia si mai mult sportivitatea interiorului. 
 
Datele tehnice ale motoarelor diesel:
 

Model

B 160 CDI*

B 180 CDI*

B 180 CDI BE Edition

B 200 CDI*/***

B 220 CDI**/***

Numar cilindri/pozitionare

4 in linie

4 in linie

4 in linie

4 in linie

4 in linie

Cilindree (cmc)

1461

1461

1461

2143

2143

Putere maxima
(kW/CP la rpm)

66/90 la 2750-4000

80/109 la 4000

80/109 la 4000

100/136 la 3200-4000 [3400-4400]

130/177 la 3600-3800

Cuplu motor maxim (Nm la rpm)

240 la 1700-2500

260 la 1750-2500

260 la 1750-2500

300 la 1400-3000

350 la 1400-3400

Consum mediu, de la (l/100 km)

4.1 (4.0)

4.1 (4.0)

3.6

4.3 D (4.0) [5.0]

4.1 [5.0]

Emisii medii CO2, de la  (g/km)

108 (104)

108 (104)

94

111 (104) [130]

107 [130]

Clasa de eficienta

A (A+)

A (A+)

A+

A (A+) [B]

A+ [B]

Acceleratie
0-100 km/h (s)

14.0 (14.3)

11.6 (11.9)

11.6

9.9 (9.8) [9.8]

8.3

[8.3]

Viteza maxima (km/h)

180 (180)

190 (190)

190

210 (210) [207]

224 [220]

Pret (euro)****

26.133

27.106

27.602

29.264

34.156

*Datele pentru modelele echipate cu transmisia automata cu dublu ambreiaj 7G-DCT sunt in paranteze; ** Standard pentru modelele echipate cu transmisia automata cu dublu ambreiaj 7G-DCT; ***Datele tehnice pentru versiunea 4MATIC sunt in paranteze; **** Pret standard ce include TVA 24%. 
BE = BlueEFFICIENCY
 
Datele tehnice ale motoarelor alimentate de benzina:
 

Model

B 180

B 180 BE Edition
*****

B 200**

B 220 4MATIC*

B 250*/***

Numar cilindri/pozitionare

4 in linie

4 in linie

4 in linie

4 in linie

4 in linie

Cilindree (cmc)

1595

1595

1595

1991

1991

Putere maxima
(kW/CP la rpm)

90/122 la 5000

90/122 la 5000

115/156 la 5300

135/184 la 5500

155/211 la 5500

Cuplu motor maxim (Nm la rpm)

200 la 1250-4000

200 la 1250-4000

250 la 1250-4000

300 la 1200-4000

350 la 1200-4000

Consum mediu, de la (l/100 km)

5.6 (5.4)

5.2

5.6 (5.4)

6.5

6.1 (6.6)

Emisii medii CO2, de la  (g/km)

129 (125)

122

130 (125)

151

141 [154]

Clasa de eficienta

B (B)

B

B (B)

C

C [C]

Acceleratie
0-100 km/h (s)

9.3 (9.2)

9.3

8.6 (8.4)

7.5

6.8 [6.7]

Viteza maxima (km/h)

200 (200)

190

220 (220)

225

240 [235]

Pret (euro)****

25.674

26.170

27.671

32.066

36.611

*Datele pentru modelele echipate cu transmisia automata cu dublu ambreiaj 7G-DCT sunt in paranteze; ** Standard pentru modelele echipate cu transmisia automata cu dublu ambreiaj 7G-DCT; 
***Datele tehnice pentru versiunea 4MATIC sunt in paranteze; **** Pret standard ce include TVA 24%. 
BE = BlueEFFICIENCY
 
 
Datele tehnice ale modelelor propulsate de sisteme alternative:
 

Model

B 200 Natural Gas Drive*

B-Class Electric Drive**

Numar cilindri/pozitionare

4 in linie

-

Cilindree (cmc)

1991

-

Putere maxima
(kW/CP la rpm)

115/156 la 5000

132/180

Cuplu motor maxim (Nm la rpm)

270 la 1250-4000

340

Consum mediu, de la (l/100 km)

4.3 kg (4.2 kg)

16.6 kWh/100 km

Emisii medii CO2, de la  (g/km)

117 (115)

0

Clasa de eficienta

A (A)

A+

Acceleratie
0-100 km/h (s)

9.2 (9.1)

7.9

Viteza maxima (km/h)

200 (200)

160

Pret (euro)***

34.286

Indisponibil

* Datele pentru modelele echipate cu transmisia automata cu dublu ambreiaj 7G-DCT sunt in paranteze; **Date provizorii; *** Pret standard ce include TVA 24%.

Compara Inchide

Date de contact

Daca solicitati detalii despre o anumita oferta postata pe website, puteti afla aici cum va prelucram datele




Sunteti de acord ca Tiriac Auto sa utilizeze informatiile completate de dvs. pentru a va contacta in scopuri de marketing, inclusiv prin Newsletter, in conditiile explicate aici




Sunteti de acord sa va contactam ocazional pentru sondaje despre produsele si serviciile Tiriac Auto, in conditiile explicate aici


Sunt de acord sa fiu contactat, in scopurile specificate mai sus, dupa cum urmeaza:

Telefon

Sms

E-mail

trimitere date

Date de contact

Inainte de trimiterea cererii va rugam sa completati formularul de mai jos:

Esti de acord ca Tiriac Auto sa utilizeze informatiile completate de tine pentru a te contacta in scopuri de marketing? Prin completarea prezentului formular, declar ca imi exprim consimtamantul, in mod expres si neechivoc, pentru ca orice date cu caracter personal, precum si orice alte informatii furnizate de mine, sa intre in baza de date a Tiriac Auto, a imputernicitilor si a operatorilor asociati ai acestuia, pentru a fi prelucrate si utilizate de acestia in orice activitati si scopuri statistice si / sau legate de marketing (inclusiv primirea de apeluri, e-mailuri in actiuni de marketing direct de promovare a ofertelor comerciale, invitatii la test-drive-uri si evenimente, asistenta pentru autovehiculul detinut: mentenanta, asistenta rutiera, garantii, asigurari, ITP), in conformitate cu legislatia in vigoare si in conformitate cu Politica de Confidentialitate Tiriac Auto.

Biciclete electrice Mercedes