Mercedez-Benz GLA - mereu in miscare!

Noul inceput de an nu poate fi decat unul frumos. Mercedez-Benz prezinta noul model GLA - mereu in miscare!

Primul SUV compact de la Mercedes-Benz este diferit. Poate fi agil in oras, dinamic pe drumurile accidentate si economic pe autostrada. 
Este elegant de la faruri si partile laterale pana la puntea spate. Iar in interior, selectia meticuloasa a materialelor si finisajele realizate cu o mare atentie la detalii creeaza o impresie generala de inalta calitate.

Noi abordari de design - Primul SUV compact de la Mercedes-Benz imbina originile de coupé in materie de design cu o utilizare practica in activitatea zilnica.

Noul GLA transmite incredere si prestanta datorita proportiilor sale dinamice si sportive si partii frontale, pe cand linia caracteristica a designului, care se intinde de la faruri si partile laterale pana la puntea spate, asigura un dinamism elegant si continuu, chiar si cand stationati.

Capota motorului structurata cu linii proeminente si grila radiatorului cu doua lamele confera partii din fata un aspect deosebit de lat, iar grila radiatorului integreaza in plus o plasa cu model incrucisat. Sub aceasta se afla scutul de protectie stilizat, tipic pentru un SUV-uri, de culoare gri, crom argintiu mat sau negru ultralucios, in functie de liniile de echipare selectate si ornamentul pasajelor rotilor si pragurile laterale, de culoare neagra contrastanta.

Farurile stralucesc ca mici opere de arta. Acest fapt se datoreaza in primul rand tehnologiei LED disponibile optional. In functie de liniile de echipare selectate, puteti opta pentru aceasta tehnologie pentru noul GLA. LED-urile sunt utilizate ca semnalizatoare de directie fata. Luminile diurne, lampile de pozitie si lampile spate utilizeaza asa-numita tehnologie cu fibra optica, ce permite asigurarea unei curbe luminoase armonioase. Rezultatele sunt adevarate comori – si un design inconfundabil pe timp de zi sau noapte.

Interiorul se remarca prin inalta calitate imbinata cu functionalitatea si expresivitatea unui Mercedes-Benz. Postul de conducere al noului GLA impresioneaza cu ambianta sportiva si ergonomia remarcabila, iar elementele ornamentale atragatoare, unitatea de dimensiuni mari CENTRAL MEDIA DISPLAY – ce pare ca leviteaza – si o consola centrala sublima conving prin designul simplu si functional si utilizarea materialelor de inalta calitate.

Interiorul ofera, de asemenea, numeroase posibilitati de personalizare. Aceasta se poate realiza prin intermediul celor trei linii de echipare si design selectabile si al pachetelor de dotari, precum si cu multitudinea de combinatii posibile de elemente de interior si tapiterii. Pragurile laterale iluminate si iluminarea ambientala, parte din pachetul optional Lumini si Vizibilitate, creeaza o atmosfera exclusivista.

Motoare diesel - economice, puternice, eficiente

Motoarele diesel cu 4 cilindri si injectie directa asigura rezerve de putere adecvate si o propulsie eficienta. Acestea sunt disponibile in doua variante de putere, ambele demonstrand calitati sustenabile, impresionand cu un cuplu mare si reactie instantanee a acceleratiei, chiar si in gama redusa de turatii. Tehnologia diesel common-rail de generatia a patra asigura o presiune de injectie sporita, camere de ardere optimizate si injectoare cu supapa electromagnetica precise.

Functia ECO start/stop standard asigura oprirea temporara a motorului daca autovehiculul stationeaza, economisind astfel carburant. In plus, afisajul ECO de pe panoul de instrumente ofera informatii despre stilul dumneavoastra de conducere.
Masuri precum controlarea inteligenta a sistemelor auxiliare si aerodinamica optimizata ajuta la sporirea considerabila a eficientei autovehiculului. Toate modelele indeplinesc, de asemenea, cerintele normei de poluare Euro 6.

ModelNumar cilindri si dispunereCilindree(cc)Putere nominala
(kW la rpm)[1]
Viteza maxima
(km/h)
Consum mixt
(l/100 km)[2]
Emisii CO2 mixt
(g/km)[2]
GLA 200 CDI 4 in linie 2143 100/3.400–4.000 (100/3.400–4.000) 205 4,5–4,3 (4,5–4,4) 119–114
GLA 200 CDI 4MATIC 4 in linie 2143 100/3.400–4.000 200 5.1–4.9 132–129
GLA 220 CDI 4 in linie 2143 125/3400–4000 215 4.6–4.4 119–115
GLA 220 CDI 4MATIC 4 in linie 2143 125/3400–4000 215 5.1–4.9 132–129

Motoare pe benzina -  puternice si revolutionare

Motoarele inovatoare ale noului GLA combina tehnologia dinamica si instrumentele de reducere a consumului, pentru a asigura placerea de a conduce. Injectia directa la inalta presiune prin intermediul injectoarelor piezoelectrice precise si al unui proces de combustie avansat asigura o ardere completa si astfel o eficienta mai mare, ceea ce inseamna o utilizare mai eficienta a carburantului. Presiunea de aprindere imbunatatita si supraalimentarea asigura un cuplu ridicat la orice turatie a motorului.

Controlul variabil al supapelor are drept rezultat un nivel de incarcare optim al cilindrului si, asadar, beneficii din punctul de vedere al consumului, care sunt asigurate si de greutatea redusa, reducerea frecarii interne si sisteme auxiliare activate la cerere.
 

ModelNumar cilindri si dispunereCilindree (cc)Putere nominala
(kW la rpm)[1]
Viteza maxima
(km/h)
Consum mixt
(l/100 km)[2]
Emisii CO2 mixt
(g/km)[2]
GLA 200 4 in linie 1595 115/5300 115/5300 215 5,9–5,8 139–137
GLA 250 4 in linie 1991 155/5500 235 6.1–6.0 143–141
GLA 250 4MATIC 4 in linie 1991 155/5500 230 6.6–6.5 154–151

 

Pentru noul GLA sunt disponibile doua transmisii. Ambele sunt deja utilizate cu mare succes pe alte modele ale noii generatii de autovehicule compacte de la Mercedes-Benz.

Transmisie manuala cu 6 trepte

Cu manevre scurte si directe, transmisia manuala cu 6 trepte asigura schimbari rapide, asigurand in acelasi timp un nivel inalt de confort in timpul acestor actiuni.

Avantajele la prima vedere:

  • Carcasa transmisiei din aluminiu turnat reduce greutatea
  • Nivel ridicat de confort la schimbarea treptelor datorita sincronizarii multiple sofisticate a treptelor 1 - 6
  • Functie ECO start/stop integrata
  • Design compact si foarte scurt utilizand un concept cu trei arbori cu utilizare multipla a diferitelor perechi de mecanisme
  • Manevre de schimbare scurte si directe si efort redus la schimbarea treptelor datorita furcilor de decuplare ghidate pe tijele schimbatorului actionate de lagare

Transmisie automata cu dublu ambreiaj 7G-DCT

Transmisie cu dublu ambreiaj combina confortul unei transmisii automate cu 7 trepte de viteza cu manevrabilitatea dinamica a unei cutii de viteze manuale. Aceasta asigura schimbari rapide si usoare ale treptelor de viteza fara intreruperi ale fortei de tractiune. Caracteristicile de schimbare a treptelor pot fi preselectate de la economie de carburant la sportiv.

In acest scop, transmisia are trei moduri, „Economy”, „Sport” si „Manual”. Cu ajutorul manetei selectorului DIRECT SELECT de pe coloana de directie, soferul comuta in P, R, N si D, mentinand ambele maini pe volan.

In modul „Sport”,transmisia va sari peste trepte individuale atunci cand utilizati procedura de kick-down. Acest fapt permite sprinturi intermediare mai rapide. In modul „Manual”, soferii sportivi pot schimba treptele manual. Schimbarile timpurii intr-o treapta inferioara sau superioara in modul „Economy” mentin turatia scazuta, pentru un stil de conducere deosebit de economic.

Functia ECO start/stop disponibila standard opreste temporar motorul la semafor sau intr-un blocaj in trafic, pentru a scadea si mai mult consumul de carburant. Tempomatul si limitatorul variabil de viteza SPEEDTRONIC sunt integrate ca dotare standard.
 

Tractiune integrala

Noul prototip de SUV compact prezinta tractiune integrala 4MATIC si functii off-road, iar prezentarea pe CENTRAL MEDIA DISPLAY asigura o conducere in siguranta si o manevrabilitate constanta, in special pe sectiunile dificile de drum si in conditii meteorologice nefavorabile. Datele despre conducerea on si off-road de pe CENTRAL MEDIA DISPLAY indica, de exemplu, unghiul de bracaj, unghiul de tangaj si unghiul de inclinare in viraj.Caracteristicile modificate ale sistemului de propulsie optimizeaza tractiunea, in special pe teren accidentat. Reglarea vitezei la coborarea in panta (DSR) ajuta soferul sa faca fata in siguranta chiar si pe pante abrupte.  Raza de actiune si intensitatea luminilor off-road din cadrul Sistemului Inteligent de Iluminare optional se adapteaza la tipul de teren.

Scurta prezentare a avantajelor noului sistem de tractiune integrala 4MATIC cu distributie variabila a cuplului:

  • Manevrabilitate deosebit de agila datorita distributiei complet variabile a cuplului catre puntea fata si spate, ce poate fi modificata dinamic.
  • Tractiune optima pe portiuni accidentate si in conditii meteorologice si rutiere dificile.
  • Consum de carburant usor mai mare si greutate putin marita fata de modelele cu tractiune de puntea fata.
  • Functiile off-road ale modul de transmisie special, control la coborarea in panta si vizualizarea functiilor pe CENTRAL MEDIA DISPLAY.
  • Caracteristicile sistemului de tractiune integrala pot fi controlate prin intermediul modurilor „Economy”, „Sport” si „Manual” ale transmisiei 7G-DCT.

Mobilitate fara accidente

Asistent Adaptiv pentru faza lunga (dotare optionala)

 

Asistent Activ la Parcare, incluzand PARKTRONIC (dotare optionala)

 

ASISTENT PREVENIRE COLIZIUNI

 

DISTRONIC PLUS incluzand ASISTENT PREVENIRE COLIZIUNI PLUS (dotare optionala)

 

Sistemul inteligent de iluminare (dotare optionala)

 

Camera video retractabila pentru mers inapoi cu linii de ghidare dinamice afisate pe CENTRAL MEDIA DISPLAY (dotare optionala)

 

Asistent mentinere banda rulare (dotare optionala)

 

Pachet Monitorizare banda (dotare optionala)

 

Tempomatul cu limitator de viteza SPEEDTRONIC (dotare optionala)

 

Asistent monitorizare unghi mort (dotare optionala)

 

Asistent semne trafic (dotare optionala)

 

 

Masuri BlueEFFICIENCY

Aerodinamica

Un coeficient aerodinamic scazut inseamna consum mai mic de carburant. Cu o valoare a Cd de numai 0,29, noul GLA ocupa una dintre pozitiile de varf in segmentul SUV-urilor compacte. Aceste caracteristici aerodinamice de exceptie sunt rezultatul unei combinatii inteligente intre urmatoarele masuri:

  • O margine mai coborata a montantului A, cu geometria montantului A imbunatatita din punct de vedere aerodinamic
  • Elemente de etansare in jurul barei de protectie fata, al carcasei radiatorului si farurilor
  • Carcasele oglinzilor exterioare cu design extrem de aerodinamic precum si capace de jante si toba de esapament cu design aerodinamic
  • Profil aerodinamic al zonei din spate, datorita spoilerului de plafon, spoilerului lateral si lampilor spate cu margine de separare
  • Tubulatura completa pentru flux de fluid sub podea, cu panouri extinse pentru podeaua principala, invelisuri de protectie suplimentare in sectiunea centrala a puntii spate si difuzor de aer in bara de protectie spate

Functie ECO start/stop

Functia de oprire automata a motorului atunci cand autovehiculul stationeaza, de exemplu atunci cand traficul este aglomerat sau la semafor, asigura reducerea consumului de carburant si a emisiilor, reducand costurile pentru carburant. Functia ECO start/stop actioneaza deosebit de eficient, rapid si silentios.

Aceasta functie poate fi dezactivata manual prin intermediul unui comutator si este suspendata automat in anumite conditii, de exemplu atunci cand temperatura din interior scade sub temperatura selectata (in legatura cu sistemul de climatizare).

Management inteligent al energiei

Reduceri semnificative ale consumului de carburant sunt obtinute in urma unor serii de mici imbunatatiri. Toate componentele importante ale noului GLA au fost examinate din punct de vedere al energiei consumate, fiind descoperite optiuni pentru a le face sa functioneze si mai eficient.

  • Pompa de carburant, pompa de apa, pompa de ulei si motorul electric pentru mecanismul de directie au control in functie de necesitate.
  • Compresorul sistemului de climatizare este pornit doar daca exista o solicitare de racire sau daca senzorul pentru umiditatea parbrizului sesizeaza un nivel prea ridicat al umiditatii din interior.

Concepte compatibile cu mediul

Noul GLA, la fel ca toate gamele de modele Mercedes-Benz, va primi un certificat de mediu pe baza standardelor internationale ISO/TR 14062 (management de mediu - integrarea aspectelor de mediu in proiectarea si dezvoltarea de produse). Acesta confirma compatibilitatea ecologica a noului GLA pe intreaga sa durata de viata, de la productie, pe parcursul multor ani de utilizare si pana la reciclare.

 

Descarca brosura de mai jos pentru a afla mai multe informatii despre noul GLA, precum si preturi.

 

 

Compara Inchide

Date de contact

Daca solicitati detalii despre o anumita oferta postata pe website, puteti afla aici cum va prelucram datele




Sunteti de acord ca Tiriac Auto sa utilizeze informatiile completate de dvs. pentru a va contacta in scopuri de marketing, inclusiv prin Newsletter, in conditiile explicate aici




Sunteti de acord sa va contactam ocazional pentru sondaje despre produsele si serviciile Tiriac Auto, in conditiile explicate aici


Sunt de acord sa fiu contactat, in scopurile specificate mai sus, dupa cum urmeaza:

Telefon

Sms

E-mail

trimitere date

Date de contact

Inainte de trimiterea cererii va rugam sa completati formularul de mai jos:

Esti de acord ca Tiriac Auto sa utilizeze informatiile completate de tine pentru a te contacta in scopuri de marketing? Prin completarea prezentului formular, declar ca imi exprim consimtamantul, in mod expres si neechivoc, pentru ca orice date cu caracter personal, precum si orice alte informatii furnizate de mine, sa intre in baza de date a Tiriac Auto, a imputernicitilor si a operatorilor asociati ai acestuia, pentru a fi prelucrate si utilizate de acestia in orice activitati si scopuri statistice si / sau legate de marketing (inclusiv primirea de apeluri, e-mailuri in actiuni de marketing direct de promovare a ofertelor comerciale, invitatii la test-drive-uri si evenimente, asistenta pentru autovehiculul detinut: mentenanta, asistenta rutiera, garantii, asigurari, ITP), in conformitate cu legislatia in vigoare si in conformitate cu Politica de Confidentialitate Tiriac Auto.

Biciclete electrice Mercedes