Pe drumul spre un plus de lux și comfort, atât pentru uz privat, cât și pentru uz comercial

Noile monovolume și autovehicule comerciale de dimensiuni medii de la Mercedes-Benz:

Portofoliul de autovehicule de dimensiuni medii Mercedes-Benz urmează noua strategie de afaceri  

Noile EQV, Clasa V și Clasa V Marco Polo sunt și mai luxoase, iar noile eVito și Vito au un caracter premium accentuat

Noul design, echipamentele suplimentare de confort și sistemele de asistență pentru șofer, precum și mai multă funcționalitate formează nucleul atractivității

Mercedes-Benz Vans a făcut modelele sale de dimensiuni medii și mai atractive pentru uz privat și comercial - cu un nou design exterior și interior, precum și cu mai mult confort, siguranță și funcționalitate, în special datorită unui Plus în rețeaua digitală inteligentă. Noile modele EQV, Clasa V și Clasa V Marco Polo, precum și eVito și Vito marchează un pas important în implementarea strategiei de afaceri recent prezentate. Obiectivul este de a oferi cele mai dezirabile autovehicule și servicii, și de a asigura poziția de lider în domeniul mobilității electrice și al experiențelor digitale. 

Pentru a răspunde în mod specific dorințelor și nevoilor diferite ale clienților privați și comerciali, Mercedes-Benz Vans urmărește, din ce în ce mai mult, o abordare strategică diferențiată. Strategia de lux se va aplica autovehiculelor pentru uz privat - modelele EQV, Clasa V și Clasa V Marco Polo - la fel ca și tuturor autoturismelor Mercedes-Benz. În același timp, compania urmărește o strategie premium concentrată pentru autovehiculele comerciale - inclusiv eVito și Vito. Scopul este de a implementa pe deplin această schimbare strategică odată cu introducerea viitoarei arhitecturi modulare și scalabile Van Electric Architecture - VAN.EA pe scurt - începând cu 2026. Noile autovehicule  de dimensiuni medii marchează un pas intermediar important pe această cale. Atât în portofoliul de modele private, cât și în cel de modele comerciale, autovehiculele   electrice ar trebui, de asemenea, să reprezinte peste 50 % până în 2030. Mercedes-Benz Vans oferă deja o versiune electrică a fiecărui model. Până în prezent, au fost vândute peste 40.000 de autovehicule electrice cu baterii. Cel mai bine vândut model este eVito.

Dorim să oferim cele mai dezirabile autovehicule și servicii și să jucăm un rol de pionierat în domeniul e-mobilității - de la MPV-uri la autorulote și autovehicule comerciale. Noile noastre modele de dimensiuni medii reprezintă un alt pas spre atingerea acestui obiectiv. Poziționarea de lux a modelelor EQV și Clasa V și caracterul premium mai accentuat al modelelor eVito și Vito ne vor permite să ne concentrăm mai mult asupra regiunilor și sectoarelor cu marjă mare de profit."

Klaus Rehkugler, Head of Sales & Marketing Mercedes-Benz Vans

 

Consolidarea punctelor forte ale modelului pentru o creștere suplimentară a profitului

Aproape nici o altă serie din portofoliul Mercedes-Benz nu are atât de multe elemente de diferențiere și nu are o bază de clienți atât de diversă ca cea a autovehiculelor de dimensiuni medii. Pe de o parte, există MPV-urile EQV și Clasa V, unde spectrul variază de la familii și pasionați de agrement până la VIP-uri și oameni de afaceri. În afara Europei, autovehiculele sunt deosebit de populare și pe piața asiatică. Clienții au la dispoziție linii de echipare atractive: pentru EQV linia AVANTGARDE, iar Clasa V este disponibilă în patru variante: ca variantă entry-level, în liniile STYLE și AVANTGARDE, și versiunea de lux EXCLUSIVE. Există, de asemenea, pachete de design opționale, cum ar fi AMG Line și pachetul Night (pentru Clasa V), pachetul de design EQV pentru exterior și interior (pentru EQV). Pe de altă parte, seria include autovehiculele comerciale ușoare Vito și eVito în variantele Tourer, Furgon și Mixto. Acestea se adresează comercianților - de la liberi profesioniști până la clienții de flote. Modelele Vito pot fi adaptate la nevoile individuale cu ajutorul liniilor de echipare BASE, PRO și SELECT. În plus, și autorulota Clasa V Marco Polo face parte din categoria autovehiculelor de dimensiuni medii. Toate modelele au combinat întotdeauna un grad ridicat de funcționalitate și confort, precum și un design unic și de înaltă calitate. În plus, toate oferă mult spațiu pentru afaceri, viața de familie sau pentru următoarea aventură de camping. 

Făcându-le mai atractive, Mercedes-Benz Vans dorește să consolideze poziția pe piață a autovehiculelor sale  de dimensiuni medii. Acest lucru stabilește cursul pentru o creștere continuă a profitabilității la limita superioară a segmentelor respective. În următorii câțiva ani, noile autovehicule nu vor constitui doar puntea către o experiență de lux sau premium cuprinzătoare, ci și către un viitor complet electric. Elementul cheie pentru acest viitor este  arhitectura inovatoare a autovehiculelor VAN.EA. Aceasta este dezvoltată special pentru propulsia electrică și va fi introdusă începând cu 2026. În viitor, toate noile autovehicule  medii și mari vor fi bazate pe aceasta. Introducerea VAN.EA este, de asemenea, o etapă importantă pe drumul către o flotă de autovehicule noi neutre din punct de vedere al emisiilor de CO2 începând cu anul 2039, pentru a atinge unul dintre cele mai importante obiective de transformare ale noastre în cadrul strategiei de afaceri durabile a Mercedes-Benz AG. 

 

Un nou design exterior pentru un aspect inconfundabil 

Noul design conferă modelelor EQV, Clasa V și Clasa V Marco Polo, precum și eVito și Vito, o poziție optică mai distinctivă și unică în segmentele lor. Noul design frontal este caracterizat de o grilă a radiatorului impresionantă în diferite forme și de o bară de protecție puternic evidențiată. Prin urmare, Vito și eVito sunt mai moderne și mai dinamice. În funcție de echipare, grila radiatorului modelelor EQV, Clasa V și Clasa V Marco Polo este înconjurată de o bandă luminoasă cu LED-uri. Clasa V în varianta EXCLUSIVE are de asemenea, pentru prima dată, o stea Mercedes verticală pe capotă, care definește statutul. Farurile MULTIBEAM LED adaptive cu design elegant, care sunt disponibile fie standard, fie ca opțiune în funcție de linia de echipare, adaugă o altă notă de stil tuturor modelelor. În partea din spate, bara de protecție și luminile cu LED cu design nou și tentă fumurie asigură un aspect inconfundabil. Modelele EQV, Clasa V și Clasa V Marco Polo au, de asemenea, o nouă bandă cromată cu inscripția Mercedes-Benz în partea din spate. Aspectul îmbunătățit este completat de noile jante din aliaj ușor cu un design optimizat din punct de vedere aerodinamic, în dimensiuni de 17, 18 și 19 inci, precum și de cinci noi culori.

 

Noul design al habitaclului cu un aspect high-tech și caracteristici suplimentare

Noul design interior completează vizual aspectul modernizat. Acesta este caracterizat de digitalizare. Habitaclul noilor autovehicule de dimensiuni  medii Mercedes-Benz se caracterizează în primul rând printr-un panou de instrumente reproiectat cu un ecran tactil, noi guri de aerisire elegante și o nouă generație de volane cu recunoaștere capacitivă hands-off. Pentru prima dată, EQV, Clasa V și Clasa V Marco Polo dispun de două ecrane de 12,3 inch. Designul modern de înaltă tehnologie ridică la un nou nivel stilul și valoarea percepută a MPV-urilor și a variantelor lor de autorulote. Vito și eVito sunt echipate cu un afișaj central de 10,25 inch, operat intuitiv, și cu un nou grup de instrumente de bord cu un afișaj color de 5,5 inch - potrivit pentru nevoile clienților comerciali.

Noua consolă centrală suportă încărcarea wireless a smartphone-urilor, ca dotare opțională. Alte noi caracteristici de confort, dintre care unele sunt opționale, includ funcția de pornire KEYLESS, volanul încălzit și noul sistem de iluminare din spate, cu reglaj de intensitate, pentru condusul pe timp de noapte. Cu 64 de culori, iluminarea ambientală a noilor MPV-uri pentru uz privat și a Clasei V Marco Polo oferă o atmosferă și mai individualizată și mai familiară. Pentru un acces mai facil în partea din spate, Clasa V și EQV au acum, de asemenea, o ușă glisantă pe partea stângă a autovehiculului, ca dotare standard. Pentru prima dată, hayonul electric EASY-PACK este disponibil pentru Vito Tourer și Mixto, precum și pentru eVito Tourer, pentru o încărcare și descărcare mai accesebile. În plus, frâna de parcare electrică este acum și la bordul tuturor modelelor comerciale cu transmisie automată, în funcție de echipare. Acestea sunt doar câteva dintre numeroasele caracteristici noi de confort.

Sistemul de infotainment MBUX: inteligent, interactiv și individual

Noul portofoliu de autovehicule de dimensiuni medii Mercedes-Benz este echipat standard cu generația actuală a sistemului de infotainment MBUX (Mercedes-Benz User Experience) - o premieră pentru Vito și eVito. Astfel, noile modele oferă o experiență digitală și interactivă incomparabilă. Cu noul MBUX, șoferii modelelor Clasa V Marco Polo, Clasa V și EQV beneficiază de posibile funcții suplimentare, cum ar fi streaming-ul de muzică, funcția ENERGIZING Comfort Control și navigația cu realitate augmentată.

Conceptul intuitiv de afișare și operare face sugestii personalizate pentru numeroase funcții de infotainment, de confort și pentru autovehicul. Acesta este operat de pe afișajul central, de pe zonele de comandă tactile de pe volan sau prin intermediul asistentului de dialog "Hey Mercedes", care a fost și el optimizat. Printre alte avantaje ale noii generații MBUX se numără o putere de calcul sporită, funcții și vizualizări suplimentare electro-specifice pentru EQV și eVito, precum și funcții de asistență la parcare care sunt afișate pe afișajul central.

Clienții își pot crea profilul personal direct în autovehiculul lor și îl pot sincroniza cu datele de profil existente în contul Mercedes me. Pot fi stocate până la șapte profiluri diferite pentru fiecare autovehicul - fiecare cu informații individuale, cum ar fi ultima destinație de navigație sau postul de radio preferat. Prin scanarea unui cod QR cu aplicația Mercedes me, autovehiculul este conectat automat la contul Mercedes me.

 

Diverse dotări digitale suplimentare de la Mercedes-Benz

Un număr mare de extra-uri digitale sunt disponibile cu sistemul de infotainment MBUX. Acestea fac ca noile autovehicule de dimensiuni medii cu stea să fie și mai inteligente - iar viața de zi cu zi să fie și mai ușoară, pentru că înainte și după călătorie, sau chiar în timpul deplasării, pot fi utilizate alte funcții care contribuie la mai mult confort și siguranță. Printre acestea se numără servicii gratuite, cum ar fi cele de mentenanță, gestionarea accidentelor și a defecțiunilor, precum și servicii de la distanță, cum ar fi blocarea și deblocarea ușilor și deschiderea și închiderea geamurilor prin intermediul aplicației Mercedes me. Printre alte servicii utile se numără navigația cu Live Traffic Information, comunicarea Car-to-X și funcțiile MBUX extinse cu asistentul lingvistic "Hey Mercedes". Dacă se dorește, acesta poate, de exemplu, să caute online restaurante sau hoteluri din apropiere.

Mercedes-Benz Vans este implicat de mulți ani în domeniul software-ului și al digitalizării autovehiculelor. Numeroase produse sunt deja în uz. Bazându-se pe experiența anterioară, strategia digitală a Mercedes-Benz Vans va urmări o abordare simplă, dar cuprinzătoare, pe trei niveluri: Nivelul 1 se referă la funcțiile legate de autovehicule. Aceasta include, de exemplu, cele menționate mai sus. Al doilea nivel constă în extraopțiunile digitale specifice clienților. Această soluție permite clienților să integreze autovehiculele în infrastructura lor digitală specifică. În cele din urmă, nivelul 3 va extinde oferta existentă a Mercedes-Benz Vans cu o selecție de servicii standard și aplicații terțe care vor fi integrate în MB.OS în viitor.

 

Navigație cu inteligență electrică: EQV și eVito preiau planificarea rutelor 

Datorită MBUX, pe lângă EQV, și eVito este integrat pentru prima dată în ecosistemul electromobil de navigație inteligentă cu gestionare activă a autonomiei și servicii și aplicații bazate pe cloud. Acesta asigură un condus relaxat, cu transparență și cea mai mare siguranță posibilă în ceea ce privește planificarea. Toate afișajele și setările electro-specifice pot fi operate prin intermediul afișajului central de înaltă rezoluție din MBUX. De exemplu, funcția de pre-climatizare poate fi setată individual, setările de încărcare pot fi ajustate, iar navigația poate fi operată cu funcția Electric Intelligence. 

Sisteme de asistență la condus: un sprijin și mai important, adaptat tutoror situațiilor

Atractivitatea este completată de sistemele de siguranță și de asistență cu funcții. De exemplu, Active Brake Assist include acum funcția de intersecție și poate, de asemenea, să avertizeze cu privire la autovehiculele care traversează perpendicular sau care vin din sens opus, sau la manevrele periculoase de depășire, și să intervină pentru a frâna în caz de urgență și să ofere sprijin la viraje. Echipamentul standard este extins:

Clasa V, EQV și Clasa V Marco Polo: ATTENTION ASSIST, asistență pentru faruri, inclusiv senzor de ploaie, asistență activă la distanță DISTRONIC, asistență activă la frânare cu funcție de trafic încrucișat, asistență la unghiul mort, asistență activă la menținerea benzii de rulare, asistență inteligentă la viteză și pachet de parcare.

Vito și eVito: ATTENTION ASSIST, asistență pentru faruri, inclusiv senzor de ploaie, cruise control, asistență activă la frânare cu funcție de trafic transversal, asistență la unghi mort, asistență activă la menținerea benzii de rulare, asistență inteligentă la viteză și cameră de mers înapoi.

Farurile adaptive MULTIBEAM LED cu asistență pentru faza lungă PLUS sunt disponibile pentru prima dată. Fiecare cu 84 de LED-uri controlabile individual, în mod automat, acestea permit ajustarea extrem de rapidă și precisă a farurilor la situația actuală din trafic. Highbeam Assist PLUS iluminează eficient drumul din față, fără a-i orbi pe ceilalți participanți la trafic.  

Alte sisteme de asistență la șofat sunt combinate în noul pachet de asistență la condus. Acesta conține sistemul de asistență activă la distanță DISTRONIC cu ajustare a vitezei în funcție de traseu și repornire automată extinsă în ambuteiaje, asistență activă la direcție și asistență activă la limitarea vitezei. Noul pachet de parcare cu o cameră de 360 de grade este disponibil pentru o parcare convenabilă și rapidă. Acesta oferă o vizualizare la 360 de grade a parcării asistate de cameră cu ajutorul imaginilor 3D. Pachetul de parcare include Active Parking Assist, Rear Cross Traffic Alert, Pedestrian Emergency Braking și Drive-Away Assist. Pachetul de parcare cu cameră de 360 de grade include, de asemenea, un asistent de manevrare pentru remorcă în combinație cu un cârlig de remorcă și transmisia automată.

 

Echipamente semnificativ îmbunătățite și o logică simplificată în ceea ce privește echiparea

Mercedes-Benz Vans a îmbunătățit semnificativ echiparea standard și a adaptat logica pachetelor de echipamente și mai precis la cerințele specifice ale clienților. Echipamentele funcționale care sunt adesea cumpărate împreună sunt acum din ce în ce mai mult grupate în pachete. Acest lucru reduce în mod semnificativ selecția consumatoare de timp a multor opțiuni individuale.

Clasa V STYLE oferă deja, de exemplu, un volan din piele artificială, pachetul de oglinzi retrovizoare, sistemul de climatizare TEMPMATIC în partea din spate, pachetul de integrare a smartphone-urilor și un scaun de confort pentru pasagerul din față. Începând cu linia AVANTGARDE, clienții pot beneficia, de asemenea, de sistemul de climatizare THERMOTRONIC, încărcare wireless a smartphone-urilor, scaune față cu suport lombar în 4 direcții și adâncime reglabilă a pernei scaunului, faruri MULTIBEAM LED adaptive, navigație, Live Traffic Information și jante din aliaj de 17 inch. Un pachet cu echipamente funcționale suplimentare este disponibil pentru ambele linii. Clasa V EXCLUSIVE, vârful de gamă, include și alte dotări precum suspensia sport, volanul din piele Nappa, scaunul șoferului reglabil electric, inclusiv funcția de memorie, geamuri fumurii în spate, portiere laterale glisante cu acționare electrică și hayonul electric EASY-PACK, precum și jante din aliaj de 19 inch.

Pe lângă noul volan multifuncțional, MBUX și KEYLESS Start, Vito BASE oferă sistemul de aer condiționat semiautomat TEMPMATIC cu un nou panou de control al climatizării, asistentul pentru faruri, inclusiv un senzor de ploaie și un torpedou cu cheie. Cu linia de echipare PRO, clienții primesc, printre altele, și scaune față confortabile cu suport lombar în 4 direcții și adâncime reglabilă a pernei scaunului, precum și un rezervor de 70 de litri. Echiparea de top a modelului Vito, SELECT, include, de exemplu, jante din aliaj de 17 inch, faruri LED MULTIBEAM adaptive, transmisie automată, inclusiv frână de parcare electrică, pachet oglinzi, pachet interior cu elemente cromate, integrare smartphone și o grilă a radiatorului cromată. Echipamente suplimentare sunt disponibile pentru Furgon în pachetul BASE Plus și pentru Tourer în pachetul PRO Plus.

Publicat la: 07.08.2023

Auto Noi MERCEDES-BENZ

Compara Inchide

Date de contact

Daca solicitati detalii despre o anumita oferta postata pe website, puteti afla aici cum va prelucram datele




Sunteti de acord ca Tiriac Auto sa utilizeze informatiile completate de dvs. pentru a va contacta in scopuri de marketing, inclusiv prin Newsletter, in conditiile explicate aici




Sunteti de acord sa va contactam ocazional pentru sondaje despre produsele si serviciile Tiriac Auto, in conditiile explicate aici


Sunt de acord sa fiu contactat, in scopurile specificate mai sus, dupa cum urmeaza:

Telefon

Sms

E-mail

trimitere date

Date de contact

Inainte de trimiterea cererii va rugam sa completati formularul de mai jos:

Esti de acord ca Tiriac Auto sa utilizeze informatiile completate de tine pentru a te contacta in scopuri de marketing? Prin completarea prezentului formular, declar ca imi exprim consimtamantul, in mod expres si neechivoc, pentru ca orice date cu caracter personal, precum si orice alte informatii furnizate de mine, sa intre in baza de date a Tiriac Auto, a imputernicitilor si a operatorilor asociati ai acestuia, pentru a fi prelucrate si utilizate de acestia in orice activitati si scopuri statistice si / sau legate de marketing (inclusiv primirea de apeluri, e-mailuri in actiuni de marketing direct de promovare a ofertelor comerciale, invitatii la test-drive-uri si evenimente, asistenta pentru autovehiculul detinut: mentenanta, asistenta rutiera, garantii, asigurari, ITP), in conformitate cu legislatia in vigoare si in conformitate cu Politica de Confidentialitate Tiriac Auto.