NOUL RANGE ROVER EVOQUE - DESIGNUL NOU ȘI TEHNOLOGIILE SOFISTICATE AMPLIFICĂ LUXUL MODERN AUTENTIC

- Confort liniștitor: Designul simplificat al consolei centrale creează un habitaclu confortabil, realizat din cele mai fine materiale și cu un interior mai încăpător  

- Tehnologie captivantă: Noul ecran tactil curbat de 11.4 inch oferă un control digital integral pentru funcțiile de bază ale vehiculului și este echipat cu cel mai recent și avansat sistem multimedia Pivi Pro2 

- Proporții perfecte: Cu adevărat original, optimizat în cele mai mici detalii și un design specific ADN-ului Range Rover, noul model este inconfundabil – acum într-o gamă și mai diversificată de culori și finisaje sofisticate

- Opțiuni luxoase non-piele: Range Rover Evoque este singurul SUV din clasa sa** disponibil la interior cu KvadratTM 3, un material pe bază de lână - o alternativă la piele, acest material este luxos, plăcut la atingere și modern

- Detalii tehnice: Noile faruri Pixel LED1 cu semnătura grafică și stopurile cu iluminare intensă oferă o vizibilitate îmbunătățită și previn orbirea celorlalți participanți la trafic, grație tehnologiei avansate Matrix

- Respirați aer curat: Una dintre cele mai sofisticate tehnologii de purificare a aerului în habitaclu din clasa sa** asigură un confort desăvârșit și contribuie la sporirea atenției șoferului

- Electric Hybrid: Cu o autonomie de până la 62 km4 în modul electric, distanța medie zilnică parcursă cu un Range Rover Evoque poate fi acoperită exclusiv electric* 

- Zero emisii de noxe: P300e hybrid are emisii de CO2 de la 31 g/km4, cu încărcare rapidă DC standard extrem de eficientă – 0-80% în doar 30 de minute13

- Elegant din orice unghi: Range Rover Evoque dispune de cele mai sofisticate tehnologii pentru camerele video din clasa sa** cu sistemul de camere perimetrale 3D, ClearSight Ground ViewTM 17 și Rear View18

- Control wireless: Actualizarile Software Over The Air5 diminuează numărul de vizite la dealer, iar aplicația Remote16 permite clienților să verifice starea vehiculului și să realizeze de la distanță, cu ajutorul unui smartphone, operațiuni precum încuiere/ descuiere, prestabilire temperatură în habitaclu și programare încărcare EV

- Specificații atent alese: Echiparea Autobiography reprezintă vârful de gamă al reinterpretării luxului din perspectiva Range Rover, aparținând segmentului SUV compact

 

București, iunie 2023 – Noul Range Rover Evoque are o personalitate carismatică și sofisticată, iar designul său minimalist este accentuat de cele mai recente tehnologii și cele mai luxoase combinații de materiale pentru clienții pasionați de luxul modern. 

Aspectul exterior simplificat al modelului Range Rover Evoque este pus în valoare de noul design al grilei frontale și de farurile Pixel LED extrem de subțiri1, cu lumini de zi Signature , care conferă un aspect precis și prețios. Noile culori și ornamente exterioare pun în valoare designul unic al plafonului, iar mânerele exterioare escamotabile definesc noua tendință Range Rover.

La interior, filozofia designului simplificat este amplificată de un nou ecran tactil curbat, de 11.4 inch, perfect poziționat pentru accesul și vizibilitatea fără cusur ale șoferului, eliberând spațiu pentru un suport de încărcare wireless și depozitare. Beneficiind de sistemul Pivi Pro2, cu actualizare Software Over The Air5, noua consolă centrală oferă clienților o experiență digitală de excepție. 

Ultimele tehnologii și inovații în domeniul materialelor amplifică starea de bine din habitaclul aerisit, datorită uneia dintre cele mai sofisticate tehnologii de purificare a aerului din clasa sa** - Cabin Air Purification Plus. Printre opțiunile de materiale textile speciale se numără scaunele cu tapițerie din material UltrafabricsTM și KvadratTM3. 

Geraldine Ingham, Managing Director, Range Rover, a spus: „Modelul original compact de lux Range Rover, ideal pentru oraș, este mai inteligent și mai sofisticat decât predecesorul său. Habitaclul este simplificat și confortabil, dispunând de combinații de materiale noi și culori. O interfață din sticlă curbată și tehnologia de purificare a aerului permit clienților să se bucure de calmul și lipsa de griji specifice Range Rover. ”

Clienții pot alege între echipările Evoque S, Dynamic SE, Dynamic HSE și Autobiography. Modelul P300e plug-in hybrid permite clienților să parcurgă distanța medie zilnică în modul electric, cu zero emisii de noxe*. Cu o baterie de ultimă generație, poate atinge o autonomie de 48 km în modul electric, în condiții reale de exploatare4 și de până la 62 km, conform ciclului WLTP. Toate modelele P300e dispun standard de capabilități de încărcare rapidă DC, eficientă. Gama de motorizări este variată, rafinată și economică, incluzând motorizări Ingenium diesel și benzină, cu tehnologie MHEV11. 

Design captivant 

Noul Range Rover Evoque are un design exterior simplificat, cu trăsături inconfundabile, cum ar fi silueta stil coupe, plafonul unic și mânerele exterioare escamotabile. Noul design al grilei oferă pentru întreaga gamă Range Rover un aspect unitar.

Designul exterior este accentuat de noile faruri foarte subțiri cu tehnologie Pixel LED1 de ultimă oră, cu efect de diamant și vizibilitate perfectă, desăvârșit de noua grafică a luminilor de zi.

Prof. Gerry McGovern OBE, Chief Creative Officer, JLR, a spus: „Personalitatea puternică a modelului Range Rover Evoque lasă o amprentă clară în peisajul auto. Designul său sofisticat și spiritul contemporan continuă să atingă corzile noastre sensibile.”

Habitaclul este acum și mai primitor, cu materiale textile non-piele și plafon panoramic14 care scaldă interiorul în lumină naturală.

Range Rover Evoque este singurul SUV din clasa sa** disponibil la interior cu țesătură din amestec de lână,  KvadratTM 3 – un material luxos, plăcut la atingere și modern, o alternativă pentru piele. Simțul tactil este răsfățat de materiale contemporane cu ajutorul tapițeriei KvadratTM 3 și Ultrafabrics™ Ebony perforată, cu inserții textile din poliuretan și un model nou de perforare. Amestecul de lână este cu 58% mai ușor decât pielea și conferă un aspect și o senzație tactilă inedite. 

Durabilitatea materialelor textile inovatoare a fost intens testată în laboratoarele Range Rover. Pentru a asigura longevitatea acestora, materialele trec prin 60.000 de cicluri de testare abrazivă - echivalentul a 10 ani de utilizare - și testare UV care simulează, într-o singură lună, 3 ani de expunere intensă la soare. 

Materialele inovatoare sunt disponibile în completarea pielii clasice, iar noile detalii sofisticate, cum ar fi ornamentele din crom Moonlight de pe volan, consola centrală și fantele de ventilație conferă un plus de rafinament. Finisajele sunt acum și mai atrăgătoare, evidențiate de ornamentele din crom Moonlight, care includ aluminiu anodizat în culori deschise sau închise (în funcție de model), iar pentru Range Rover Evoque Autobiography este disponibil și un finisaj elegant cu ornamente din lemn de frasin gri. 

Paleta de culori disponibilă pentru Range Rover Evoque include acum vopsele precum Arroios Grey, Tribeca Blue și Corinthian Bronze, iar culorile plafonului contrastant permit clienților să personalizeze vehiculul în funcție de stil și preferințe, alegând dintre opțiunile Narvik Black sau Corinthian Bronze. Personalitatea exteriorului este subliniată încă o dată cu ajutorul a 8 variante de jante din aluminiu, cu diametrul de până la 21 inch6 și 5 finisaje noi, inclusiv cel diamantat disponibil pentru Range Rover Evoque Autobiography și Dynamic HSE. 

Tehnologie conectată 

Range Rover Evoque dispune de cea mai recentă tehnologie multimedia încorporată în sistemul Pivi Pro2    introdusă ințial pe noul Range Rover Velar . Accesibile prin intermediul unui ecran tactil curbat, de 11.4 inch, nou și foarte elegant, toate funcțiile importante ale vehiculului sunt disponibile în noul afișaj, care pare să plutească, perfect integrat în consola centrală.

Comenzile pentru climatizare, scaune și volum sunt vizibile permanent datorită barelor laterale, încorporând comenzi multifuncționale glisante pe ambele părți. Aceste butoane virtuale asigură accesul imediat la cele mai utilizate funcții, cum ar fi reglarea individuală a temperaturii pentru pasagerii din față, camere, navigație și volum.

La începutul fiecărei călătorii, șoferilor le este afișat un panou de pornire, pentru acces rapid la cele mai utilizate funcții, cum ar fi dezaburirea geamurilor și încălzirea scaunelor. Odată porniți la drum, acesta dispare pentru a reveni la ecranul principal familiar cu 3 panouri care pot fi personalizate cu inteligența și flexibilitatea specifice Pivi Pro2 . 

Sistemul multimedia de ultimă generație a fost subiectul unei testări și dezvoltări de durată, atât digital, cât și fizic, pentru a reduce timpul de procesare și interacțiune și pentru a oferi utilizatorului cea mai prietenoasă experiență. Aproximativ 80% dintre comenzi pot fi realizate cu cel mult 2 apăsări pe ecranul principal. 

Pivi Pro2 poate fi conectat extrem de simplu la un smartphone15 prin intermediul sistemului wireless Apple CarPlay™8 sau Android Auto®, iar încărcarea wireless a dispozitivelor – cu un nou suport pe consola centrală – permite încărcare rapidă și reduce numărul de cabluri.

Range Rover Evoque oferă, de asemenea, unul dintre cele mai sofisticate ansambluri de camere din clasa sa**, cu sistemul de camere perimetrale 3D, ClearSight Ground ViewTM 17 și Rear View, pentru un plus de încredere dedicat șoferului. 

Rafinament de înaltă clasă 

Noul Range Rover Evoque își propune să creeze cel mai sănătos ambient în habitaclu, cu ajutorul celor mai sofisticate tehnologii de purificare a aerului din clasa sa**. Cabin Air Purification Plus reprezintă o îmbunătățire față de sistemul existent pe generația anterioară a modelului Range Rover Evoque. 

Integrat în pachetul opțional Comfort sau disponibil standard pe echiparea Autobiography, sistemul de purificare a aerului include filtrarea PM2.5 și sistemul de gestionare a emisiilor CO2, susținând starea de bine a întregii familii, dar și atenția șoferului, prin monitorizarea și controlul concentrației de CO2 din habitaclu. Se activează prin apăsarea butonului Purify din secțiunea Air Quality a sistemului Pivi Pro2 și funcționează prin reducerea nivelului de alergeni și particule din interiorul vehiculului. 

Utilizând tehnologia nanoeTM X pentru eliminarea agenților patogeni și reducerea mirosurilor, bacteriilor și alergenilor, îmbinată cu tehnologia de monitorizare a indicelui de calitate a aerului (AQI), clienții pot monitoriza de pe ecran calitatea aerului din exterior, de la locația curentă până la destinație.13 

Vizibilitatea îmbunătățită pe timp de noapte este asigurată de farurile Pixel LED și luminile de zi (DRL) Signature1. În echipare standard pentru Dynamic HSE și Autobiography, noul sistem include de 3 ori mai multe leduri față de varianta anterioară a farurilor Matrix LED. Fiecare far dispune de 4 module de pixeli, conținând 67 de leduri atent controlate. Acestea se adaptează perfect la condițiile de trafic, pentru a livra lumina optimă.

Luminile dinamice pentru viraje utilizează datele despre viteză și direcție pentru a se adapta configurației drumului și a ilumina curbele și marginile, iar faza lungă are o rază de acțiune de aproape o jumătate de kilometru, pentru vizibilitate foarte bună. 

Capabil să ilumineze selectiv pentru a evita orbirea, Adaptive Driving Beam permite fasciculului de lumina să se adapteze automat în funcție de viteză, proiectând o rază de lumină extinsă la viteze mici și una mai intensă și mai lungă la viteze de peste 70 km/h.  

Performanțe electrizante

Noul Range Rover Evoque continuă să ofere o gamă diversificată de motorizări plug-in hybrid și mild hybrid performante și economice. Aceasta include modelul P300e plug-in hybrid, alături de o gamă de motoare Ingenium cu combustibil benzină sau diesel, toate echipate cu cea mai recentă tehnologie MHEV, îmbunătățind eficiența și performanțele vehiculului11. 

Modelul P300e hybrid oferă clienților Range Rover mixul ideal, permițându-le să parcurgă media drumurilor zilnice* cu zero emisii de noxe, datorită unei autonomii în modul exclusiv electric de până la 62 km, generate de bateria de 14.9 kWh. Motorizarea PHEV îmbină un motor Ingenium cu combustibil benzină cu 3 cilindri și un motor electric de 80 kW, pentru o putere totală de 309CP și o accelerație 0-100 km/h în 6,4 secunde. Bateriile electrice de nouă generație oferă o autonomie sporită în condiții reale de utilizare, de până la 48 km. La drumuri lungi, acest lucru înseamnă o autonomie totală în condiții reale de până la 651 km, cu emisii de CO2 de la 31 g/km.4

Tehnologia de încărcare rapidă DC este disponibilă standard pe noul Range Rover Evoque P300e și permite încărcarea în numai 30 de minute***. Cu ajutorul unui încărcător de 7 kW instalat la domiciliu, încărcarea 0-100% poate fi realizată în aproximativ 2 ore9.

Modelele diesel și benzină cu tehnologie avansată MHEV completează gama. Aceasta îmbunătățește eficiența și performanțele, prin utilizarea unui alternator antrenat prin curea (BiSG), pentru a recupera energia ce se pierde în mod normal la frânare și decelerare. Este stocată într-o baterie litiu-ion de 48 V aflată sub portbagaj și este utilizată la accelerare, ceea ce permite o funcționare mai rafinată a sistemului start-stop in scopul reducerii consumului de combustibil.

Sistemul Adaptive Dynamics – dacă este adăugat opțional10 – adaptează suspensia la condițiile de rulare și îmbunătățește confortul și manevrabilitatea. Există chiar și o calibrare specifică rulării în teren accidentat, iar modificarea parametrilor din modul dinamic configurabil are ca rezultat performanță și agilitate de excepție. 

Capabilitățile all-terrain sunt garantate de sistemul de tracțiune integrală (AWD) bazat pe distribuția optimă a cuplului în funcție de condiții.

Terrain Response 2® poate fi accesat din sistemul Pivi Pro2 și permite șoferului să modifice setările vehiculului în funcție de condițiile de deplasare, prin selectarea unuia dintre modurile eco (Eco), confort (Comfort), iarbă-pietriș-zăpadă (Grass-Gravel-Snow), noroi-șanțuri (Mud-Ruts), nisip (Sand), dinamic (Dynamic) și automat (Automatic). Fiecare mod selectat schimbă calibrarea motorului, transmisiei, sistemului de tracțiune integrală, suspensiei și sistemelor de control al stabilității pentru tracțiune și ținută de drum optime.

---

1Opțiunile și disponibilitatea acestora depind de piață. Pentru disponibilitatea pe piața locală, consultați dealerul.

2Funcțiile și opțiunile Pivi Pro și disponibilitatea acestora depind de piață - pentru disponibilitatea și condițiile complete de pe piața locală, consultați dealerul. Anumite funcții necesită existența unei cartele SIM și a unui contract de date corespunzător, care necesită abonarea după termenul inițial recomandat de dealer. Conectivitatea în rețeaua mobilă nu poate fi garantată în toate locațiile. 

3Disponibil opțional numai pentru modelele HSE și Autobiography. Tapițerie din stofă Ultrafabrics™ Ebony și amestec de lână Kvadrat™, disponibilă opțional.

4Valorile furnizate sunt rezultate din testele oficiale realizate de producător în conformitate cu legislația WLTP UE, cu bateria complet încărcată. Numai în scop comparativ. Este posibil ca valorile reale să fie diferite. Valorile consumului de combustibil, emisiilor de CO2, consumului de energie și autonomiei pot varia în funcție de factori precum stilul de condus, condițiile de mediu, sarcină, roțile din dotare, accesoriile montate, traseul curent și starea bateriei. Valorile prezentate sunt valabile pentru piețele EU6. Pentru alte piețe, consumul de combustibil și omologările privind autonomia sunt publicate pe www.landrover.ro Toate valorile privind emisiile, consumul de combustibil și autonomia în modul EV sunt obținute conform standardului WLTP (TEL) UE, în ciclu mixt. Valorile autonomiei în modul electric au la bază un vehicul de serie, pe un traseu standardizat. Autonomia reală variază în funcție de starea vehiculului și bateriei, traseul real, condițiile de deplasare și stilul de condus.

5Actualizare software prin wi-fi (SOTA) în funcție de acordul șoferului, conexiunea la rețea și disponibilitatea pe piața respectivă.

6Nu este disponibilă pentru modelele electric plug-in hybrid.

7Apple CarPlay este o marcă comercială a Apple Inc.

8În funcție de disponibilitatea și pachetele opționale de pe piețele respective.

9Timpul de încărcare variază în funcție de mulți factori, inclusiv vechimea, starea, temperatura și gradul de încărcare a bateriei, tipul de stație și durata încărcării.

10Nu este disponibil pentru motorizările D165, D200, P250 și PHEV.

11Tehnologia diesel mild hybrid este disponibilă în funcție de piață.

12Timpul de încărcare variază în funcție de mulți factori, inclusiv, dar fără a se limita la: vechimea, starea, temperatura și gradul de încărcare a bateriei; tipul de stație și durata încărcării.

13Numai pe piețele din Regatul Unit, Europa și SUA. Sondaj Texcell, 2020 efectuat pentru și cu un rezultat furnizat de Panasonic.

14Echipament opțional - fix pentru Dynamic HSE, culisant pentru Autobiography. Opțiunile și disponibilitatea acestora depind de piață. Pentru disponibilitatea pe piața locală, consultați dealerul.

15Numai pentru smartphone-urile compatibile.

16Sistemul de vizibilitate ClearSight™ este disponibil numai împreună cu sistemul opțional de camere video perimetrale. Imaginea nu este în timp real. Pentru siguranță, verificați împrejurimile. În funcție de reglementările locale.

17Echipament opțional. În funcție de reglementările locale. Dacă utilizatorii care poartă lentile cu distanță focală variabilă sau bifocale nu pot regla cu ușurință imaginea digitală din spate oferită de sistemul ClearSight, pot reveni oricând la modul oglindă retrovizoare.

 

*Pentru modelele Range Rover Evoque, media drumurilor zilnice (48 km) este calculată utilizând datele InControl de pe 30 de piețe, între 2019 și 2022. Dacă bateria este complet încărcată.

**În comparație cu cei mai apropiați concurenți, valabil din 03/03/2023.

***Dacă este utilizat un încărcător rapid DC de 50 kW.

Publicat la: 22.06.2023

Auto Noi LAND ROVER

Compara Inchide

Date de contact

Daca solicitati detalii despre o anumita oferta postata pe website, puteti afla aici cum va prelucram datele




Sunteti de acord ca Tiriac Auto sa utilizeze informatiile completate de dvs. pentru a va contacta in scopuri de marketing, inclusiv prin Newsletter, in conditiile explicate aici




Sunteti de acord sa va contactam ocazional pentru sondaje despre produsele si serviciile Tiriac Auto, in conditiile explicate aici


Sunt de acord sa fiu contactat, in scopurile specificate mai sus, dupa cum urmeaza:

Telefon

Sms

E-mail

trimitere date

Date de contact

Inainte de trimiterea cererii va rugam sa completati formularul de mai jos:

Esti de acord ca Tiriac Auto sa utilizeze informatiile completate de tine pentru a te contacta in scopuri de marketing? Prin completarea prezentului formular, declar ca imi exprim consimtamantul, in mod expres si neechivoc, pentru ca orice date cu caracter personal, precum si orice alte informatii furnizate de mine, sa intre in baza de date a Tiriac Auto, a imputernicitilor si a operatorilor asociati ai acestuia, pentru a fi prelucrate si utilizate de acestia in orice activitati si scopuri statistice si / sau legate de marketing (inclusiv primirea de apeluri, e-mailuri in actiuni de marketing direct de promovare a ofertelor comerciale, invitatii la test-drive-uri si evenimente, asistenta pentru autovehiculul detinut: mentenanta, asistenta rutiera, garantii, asigurari, ITP), in conformitate cu legislatia in vigoare si in conformitate cu Politica de Confidentialitate Tiriac Auto.