Noul Mercedes Clasa T: Noul autovehicul compact de la Mercedes-Benz Vans, pentru cei cu un stil de viață activ

Stuttgart. Spațiu pentru întreaga familie – cu până la trei scaune pentru copii, dispuse pe bancheta din spate. Noul autovehicul oferă suficient spațiu de depozitare pentru pasionații de agrement și sport. Ușile glisante asigură îmbarcarea și debarcarea rapidă și opțiuni flexibile de încărcare. Design-ul modern, gama largă de echipamente de siguranță și conectivitatea sunt alte specificații pe care Clasa T le pune la dispoziția utilizatorilor.

"Soluţia pentru o viață activă" - Noul Mercedes-Benz Clasa T aduce confortul de clasă premium în segmentul de autovehicule compacte, reprezentând, în același timp, o soluție ideală de mobilitate pentru toți cei care au nevoie de mai mult spațiu. Acest model, complet nou, combină multifuncționalitatea și disponibilitatea de spațiu cu un echipament premium. Noua Clasă T se mândrește cu o gamă largă de opţiuni versatile în segmentul său, fie că ne referim la sistemul de divertisment MBUX din dotarea standard, la frâna de parcare electrică, jantele opționale de 17 inci din aliaj ușor, funcția KEYLESS-GO și iluminarea ambientală, sau chiar la tapițeria scaunelor din piele artificială ARTICO/MICROCUT. O gamă cuprinzătoare de echipamente standard de siguranță, ce include șapte airbag-uri și numeroase sisteme de asistență la condus, îl fac un autovehicul de ultimă generație, de încredere pentru familii și pasionații de agrement. Prețurile încep de la 21631 de euro  fără TVA (25741 de euro cu TVA), pentru modelul T 160 (consum de combustibil mixt, conform WLT: 6,7 – 7,2 l/100 km, emisii de CO2 mixte: 153 - 162 g/km)2, motor cu benzină de 75 kW (102 hp), transmisie manuală și specificații de bază.

“Cu noua Clasă T ne extindem portofoliul cu un veritabil autovehicul premium, compact, care îmbină spațiul și funcționalitatea, cu stilul și confortul, într-un mod unic pentru acest segment’’, spune Mathias Geisen, Head of Mercedes‑Benz Vans. ‘’Clasa T este alegerea perfectă pentru toți cei care au nevoie de mult spațiu – de la familii active până la pasionații de sport. Prin intermediul acestui nou autovehicul urmărim direcția strategică de creștere în segmentele premium.

Segmentul de autovehicule comerciale compacte a crescut semnificativ în ultimii ani. Clasa T a fost dezvoltată pentru familii și pasionații de agrement, pentru cei care au nevoie de mai mult spațiu pentru activităţile de zi cu zi, precum și pentru cei care preferă excursiile de weekend sau activitățile sportive care necesită mai mult spațiu de depozitare și, de asemenea, pentru toți cei care acordă o mare atenție confortului și stilului.

 

Multifuncționalitatea elegantă

Noua Clasă T este asociată cu uşurinţă oricărui membru al familiei Mercedes-Benz. Aspectul său se remarcă prin proporții echilibrate și un design atractiv al exteriorului. Grila radiatorului cromată standard și carcasele oglinzilor exterioare, mânerele ușilor și bara de protecție din față în culoarea caroseriei, asigură nota premium. Există, de asemenea, ornamente pentru praguri cu inscripția Mercedes-Benz și jante opționale de 17 inci din aliaj ușor. Nuanța elegantă de vopsea roșu metalic este disponibilă și pentru Clasa T.

Autovehiculul combină caracteristicile exterioare compacte cu un spațiu interior uriaș. Clasa T dispune de cinci locuri și are 4498 milimetri lungime, 1859 milimetri lățime și 1811 milimetri înălțime[1]. În curând va urma o variantă cu ampatament lung, cu până la șapte locuri.

Alte beneficii ale modelului Clasa T care simplifică viața de zi cu zi a familiilor și a pasionaților de agrement: pragul de încărcare poziționat mai jos, la doar 561 milimetri de sol, facilitează încărcarea obiectelor grele. Ușile glisante, cu deschidere largă pe ambele părți ale autovehiculului permit accesul confortabil în compartimentul din spate. Acest lucru le permite copiilor să urce și să coboare din autovehicul rapid și în siguranță, chiar și pe străzile și în locurile de parcare înguste. De asemenea, oferă utilizatorilor posibilitatea de a alege încărcarea din trei părți, inclusiv pe la hayon. Ușile glisante oferă o deschidere de 614 milimetri lățime și 1059 milimetri înălțime. Bancheta din spate se rabatează, în dotarea standard, pentru a crea o zonă de încărcare plată în portbagajului. Acest lucru permite ca interiorul autovehiclului să fie adaptat, așa cum este necesar, la cerințe specifice. Compartimentul de bagaje este dotat standard cu hayon și lunetă încălzită. Ușă spate, cu deschidere dublă, este disponibilă opțional. Ambele secțiuni ale ușii pot fi blocate în poziția de 90 de grade și pot fi pivotate în lateral la un unghi de până la 180 de grade.

 

Noul punct de atracție în segmentul autovehiculelor compacte

În ceea ce privește interiorul, Mercedes-Benz aduce un nou punct de atracție segmentului de autovehicule compacte, similar cu familia mașinilor compacte de succes. Echipamentul standard include: sistem multimedia MBUX cu ecran tactil de 7 inci și integrare smartphone, volan multifuncțional cu butoane Touch Control, aer condiționat, funcția KEYLESS Start, grup de instrumente cu display color de 5.5 inci, scaunul șoferului reglabil pe înălțime, un torpedou închis, capacul pentru portbagaj și buzunare pe spătarele scaunelor din față. În plus, există iluminare interioară cu LED și, în funcție de linia de echipare, iluminare ambientală cu până la opt culori (linia Style și Progressive).

Alegerea materialelor reflectă suplimentar caracterul premium. Cotiera centrală este acoperită standard cu piele artificială ARTICO neagră. Pentru cotierele și panourile centrale ale portierelor, Clasa T a adoptat, de la modelele Mercedes EQ complet electrice, modernul NEOTEX fin structurat. Acesta combină aspectul pielii nubuck cu neoprenul high-tech. Toate modelele au un ornament negru lucios pe panoul de bord. Interiorul și compartimentul de încărcare îmbunătățesc, de asemenea, atractivitatea de înaltă calitate.

 

Linii de echipare "Style" și "Progressive", pentru o atingere individuală

Linia Style se concentrează pe stilul rafinat, cu accente dinamice. Semnele distinctive ale exclusivității includ tapițeria pentru scaune din piele artificială ARTICO neagră/microfibră MICROCUT cu cusături duble și elemente decorative negru lucioase pe portiere și pe consola centrală. Opțional, aceste elemente decorative sunt disponibile în galben mat, iar tapițeria din piele artificială ARTICO neagră, cu cusături constrastante albe. Panourile centrale ale portierelor din față și din spate sunt acoperite cu imitație de piele NEOTEX. Elementele cromate de pe gurile de ventilație, grilele difuzoarelor și mânerele ușilor oferă note adiționale. Scaunul șoferului are un suport lombar, iar scaunul pasagerului din față este, de asemenea, reglabil pe înălțime. Pe spatele spătarelor scaunelor din față sunt instalate mese pliante practice. Obiecte precum smartphone-uri, tablete, sau jucării pentru copii pot fi utilizate convenabil. Caracteristicile exterioare ale modelului Clasa T includ roți de 16 inci cu 5 spițe și geamuri fumurii pentru spate și hayon.

Linia Progressive pune și mai mult accent pe eleganță și echipament de lux. Un element inconfundabil este ornamentul high-end NEOTEX, ce are cusături contrastante pe secțiunea superioară a panoului de bord. Scaunele din piele artificială ARTICO neagră, cu cusături albe și elemente de ornament argintiu mat pe consola centrală și pe portiere accentuează și mai mult caracterul premium al autovehiculului. Ușile glisante au geamuri electrice, iar exteriorul surprinde o bandă cromată pe hayon, jante de 16 inci din aliaj ușor, cu 10 spițe și faruri LED High Performance.

 

Display MBUX și concept de operare intuitive, precum și servicii digitale de la Mercedes me

Clasa T este echipată standard cu sistemul de divertisment MBUX (Mercedes-Benz User Experience). Printre punctele sale forte se numără software-ul de autoînvățare, display-ul de înaltă rezoluție, conectarea smartphone-ului prin sistemul Apple Car Play și Android Auto, sistemul Bluetooth hands-free și radioul digital (DAB și DAB+). La fel de revoluționar este și conceptul de operare intuitiv, prin touchscreen-ul de 7 inci, butoanele Touch Control de pe volan sau disponibil, împreună cu pachetul optional de operare, prin intermediul asistentului vocal "Hey Mercedes". Acesta înțelege chiar și limbajul colocvial. Prin urmare, utilizatorii nu mai trebuie să învețe expresii specifice.

Clasa T este pregătită, din fabrică, pentru utilizarea multor servicii digitale de la Mercedes me connect1. Acestea includ servicii de la distanță precum Apelarea de la Distanță a Stării Autovehiculului sau Blocarea și deblocarea de la distanță a ușilor. Aceste servicii permit utilizatorilor să verifice, în mod convenabil, cele mai importante informații despre autovehiculele lor, în orice moment, de acasă sau în timp ce sunt pe drum. La fel de practice sunt funcțiile: Navigare cu informații live din trafic și comunicarea către un alt autovehicul (car-to-x), cu ajutorul cărora clienții conduc, având la dispoziție cele mai recente date, în timp real. Acest lucru le permite să evite congestionarea traficului în mod eficient, economisind, astfel, timp prețios.

Destinațiile pot fi introduse ca adrese în trei cuvinte, folosind sistemul what3words (w3w). what3words este cel mai simplu mod de a specifica o locație. Ca parte a acestui sistem, harta lumii este împărțită în pătrate de 3x3 metri cu o adresă inconfundabilă, formată din trei cuvinte. Acest lucru poate fi de mare ajutor atunci când șoferii caută o destinație.

 

Dotări de siguranță la nivel înalt: numeroase sisteme de asistență la conducere și șapte airbag-uri - parte din dotarea standard

În ceea ce privește caracteristicile de siguranță, noua Clasă T are mult de oferit: numeroase sisteme de asistență la condus vin în standard alături de un sistem de avertizare a pierderii presiunii din anvelope și de sistemul de apel de urgență Mercedes-Benz. Printre acestea se numără asistența la pornirea în rampă, asistența la vânt lateral, funcția ATTENTION ASSIST, sistemul de avertizare a oboselii șoferului, sistemul activ de asistență a frânării cu funcție de trafic transversal, sistemul activ pentru menținerea benzii de rulare, sistemul de asistență a punctelor moarte și sistemul de asistență a limitei de viteză. Pachetul de asistență la conducere este disponibil optional și include, suplimentar, sistemul activ de asistență a distanței DISTRONIC (disponibil și ca opțiune individuală) și sistemul de asistență la virare2. Pentru un plus de confort și siguranță la intrarea și la ieșirea din locurile de parcare, există în mod opțional, sistemul activ de asistență a parcării cu PARKTRONIC și camera de marșarier. În combinație cu posibilitatea de cuplaj optional a remorcii, Clasa T dispune și de asistență pentru stabilitatea remorcii. De asemenea, farurile opționale cu LED High Performance (standard pentru linia de echipare Progressive) contribuie la nivelul ridicat de siguranță activă. Acestea măresc siguranța, pe timp de noapte, datorită modelului lor de fascicul larg și a luminii de o culoare similară cu lumina zilei. De asemenea, consumul de energie este mai scăzut.

Clasa T îndeplinește, de asemenea, standardele înalte de siguranță stabilite de Mercedes-Benz. Un total de șapte airbag-uri sunt în dotarea standard pentru a proteja pasagerii autovehiculului. În cazul unui impact lateral sever, airbag-ul central, de exemplu, este declanșat între scaunul șoferului și scaunul pasagerului din față și, astfel, servește la reducerea riscului ca cei doi ocupanți să ajungă în contact unul cu celălalt.

Când vine vorba de siguranță, totul a fost gândit până la cel mai mic detaliu: prinderile iSize standard pentru  scaunele pentru copii, cu ancoraje ISOFIX și TopTether, sunt montate pe scaunele exterioare din spate, dar și pe scaunul pasagerului din față. Din motive de siguranță, recunoașterea automată a scaunului pentru copii este instalată pentru a se asigura că airbag-ul pasagerului din față este dezactivat atunci când copilul este la bord. Senzori integrați în baza scaunului detectează distribuția greutății pentru a determina dacă este montat scaunul pentru copii. Nu sunt necesare scaune speciale pentru copii, echipate cu senzor. Pentru a acomoda un al patrulea copil, se poate instala și un înălțător pe scaunul central al banchetei din spate. Ca protecție suplimentară pentru cei mici, ușile glisante și geamurile electrice, opționale, din compartimentul din spate sunt echipate cu încuietori de siguranță pentru copii.

 

Motoare moderne, eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil

La lansarea pe piață, Clasa T va fi disponibilă cu un motor diesel și cu un motor pe benzină, fiecare având două variante de putere. Motoarele cu patru cilindri se disting prin putere, chiar și în intervalul de turații joase și prin consumul optimizat. Pentru o accelerare și mai rapidă, de exemplu la depășire, modelul diesel de 85 kW dispune de o funcție de supraputere - până la 89 kW și 295 Nm pot fi accesați pentru scurt timp. Toate motorizările sunt dotate cu o funcție ECO start/stop. Pe lângă transmisia manuală cu șapte trepte, cele două variante diesel și cel mai puternic dintre cele două variante pe benzină sunt disponibile și cu transmisia automată cu șapte trepte, cu dublu ambreiaj (DCT).

 

O privire de ansamblu asupra gamei de motoare

Model

T 160 d

T 180 d

T 160

T 180

Cilindri

Dispunere/număr

4, în linie

 

cm³

1461

1332

Putere

kW/cp

70/95

85/116

75/102

96/131

la

rpm

3750

3750

4500

5000

Cuplul max.

Nm

260

270

200

240

la

rpm

1750

1750

1500

1600

Consum de combustibil, WTLP combinat[2]

l/100 km

5,3 – 5,9

5,5 – 5,9

6,7 – 7,2

6,6 – 7,3

Emisii CO2, WTLP combinat1

g/km

138 – 154

144 -154

153 - 162

150 - 165

Accelerare
0-100 km/h

s

15,1-15,3

13,2-13,6

14,7

11,6-12,85

Viteză maximă

km/h

164-165

175-177

168

183-184

 

Accent pe sustenabilitate: noul autovehicul complet electric

Sustenabilitatea este ferm ancorată în strategia de dezvoltare Mercedes-Benz. Un element cheie este mobilitatea fără emisii. Ca parte a inițiativei "Ambition 2039", compania își propune să ofere o flotă de autovehicule neutre din punct de vedere al emisiilor de CO2 până în 2039 și să se asigure că nu va avea efecte adverse asupra calității aerului urban. Încă de la sfârșitul acestui an, Mercedes-Benz a setat obiectivul de a dubla toate autovehiculele din portofoliu cu variante electrice, alimentate cu baterie. Începând cu anul 2025, noile arhitecturi de autovehicule vor fi exclusiv electrice. Clienții vor avea posibilitatea de a alege o alternativă complet electrică pentru fiecare model. Ca rezultat, sustenabilitatea este un aspect cheie al dezvoltării autovehiculelor. Prin urmare, Clasa T a fost proiectată ținând cont de flexibilitatea sistemului de propulsie, permițând utilizarea atât a motoarelor cu combustie internă, cât și a unei transmisii electrice cu baterie. Urmând acești pași, eVito, eSprinter, EQV, eCitan și viitorul EQT2 (în prezent încă în dezvoltare) completează gama de autovehicule comerciale electrice și permite companiei Mercedes-Benz să ofere clienților o versiune alternativă electrică în toate categoriile de autovehicule comerciale – de la cele mici la cele mari.

EQT2 va combina multifuncționalitatea și atractivitatea high-end a noului Clasa T cu mobilitatea locală fără emisii – și, astfel, va avea un caracter unic. Acest lucru este evident în conceptul modelului EQT, dezvăluit anul trecut. Aspectul exterior distinctiv al autovehiculului, cu grilă frontală, cu panou negru plăcut din punct de vedere estetic, oferă o imagine asupra viitorului autovehicul de serie.

 


[1] Fără bare transversale de pe plafon.

2 Pentru a folosi serviciile Mercedes me connect, trebuie să creați un ID Mercedes me și să fiți de acord cu termenii de utilizare pentru serviciile Mercedes me connect.

2 Aceste funcții vor fi disponibile la o dată ulterioară

[2] Valorile furnizate sunt "valorile WLTP CO2" în conformitate cu Articolul 2, Nr. 3 din Regulamentul de Punere în Aplicare (UE) 2017/1153. Cifrele consumului de combustibil au fost calculate pe această bază.

2 Vehiculul este îmcă în dezvoltare și nu este încă disponibil pentru vânzare

Publicat la: 28.04.2022

Auto Noi MERCEDES-BENZ

Compara Inchide

Date de contact

Daca solicitati detalii despre o anumita oferta postata pe website, puteti afla aici cum va prelucram datele




Sunteti de acord ca Tiriac Auto sa utilizeze informatiile completate de dvs. pentru a va contacta in scopuri de marketing, inclusiv prin Newsletter, in conditiile explicate aici




Sunteti de acord sa va contactam ocazional pentru sondaje despre produsele si serviciile Tiriac Auto, in conditiile explicate aici


Sunt de acord sa fiu contactat, in scopurile specificate mai sus, dupa cum urmeaza:

Telefon

Sms

E-mail

trimitere date

Date de contact

Inainte de trimiterea cererii va rugam sa completati formularul de mai jos:

Esti de acord ca Tiriac Auto sa utilizeze informatiile completate de tine pentru a te contacta in scopuri de marketing? Prin completarea prezentului formular, declar ca imi exprim consimtamantul, in mod expres si neechivoc, pentru ca orice date cu caracter personal, precum si orice alte informatii furnizate de mine, sa intre in baza de date a Tiriac Auto, a imputernicitilor si a operatorilor asociati ai acestuia, pentru a fi prelucrate si utilizate de acestia in orice activitati si scopuri statistice si / sau legate de marketing (inclusiv primirea de apeluri, e-mailuri in actiuni de marketing direct de promovare a ofertelor comerciale, invitatii la test-drive-uri si evenimente, asistenta pentru autovehiculul detinut: mentenanta, asistenta rutiera, garantii, asigurari, ITP), in conformitate cu legislatia in vigoare si in conformitate cu Politica de Confidentialitate Tiriac Auto.