Hyundai prezinta noua generatie SANTA FE

Hyundai a prezentat astazi - in premiera mondiala digitala - noua generatie SANTA FE. Avand la baza conceptul „Open for More”, transformarea radicala a modelului este centrata pe noul hayon de mari dimensiuni, cu scopul de a oferi clientilor o experienta imbunatatita de utilizare.

Pentru a celebra parcursul si popularitatea Hyundai SANTA FE, ajuns acum la cea de-a cincea generatie, filmarile pentru materialul video dedicat lansarii globale au avut loc in Santa Fe, New Mexico - sursa de inspiratie pentru denumirea modelului. Clipul prezinta noul hayon de mari dimensiuni, care conecteaza perfect interiorul cu exteriorul, imbunatatind experienta de zi cu zi a consumatorilor. Acest spatiu, utilizat in trecut doar pentru depozitare, devine acum o zona de relaxare, ca o terasa deschisa, pentru experiente cat mai aproape de natura.

„Inca de la lansarea primei generatii SANTA FE, in urma cu 23 de ani, acest emblematic SUV a castigat inimile a milioane de clienti din intreaga lume”, a declarat Jaehoon Chang, President & CEO - Hyundai Motor Company. „Identitatea puternica a noului Santa Fe – un model potrivit atat pentru utilizarea de zi cu zi, cat si pentru calatoriile in natura - va asigura o prezenta unica in clasa SUV-urilor de dimensiuni medii.”

 

Designul exterior reflecta personalitatea puternica

Pentru transformarea radicala a modelului, Hyundai a adoptat o abordare neconventionala, cu o tipologie de design bazata pe stilul de viata al clientilor, care maximizeaza capacitatea de incarcare si ofera mai multa flexibilitate (atat pentru traseele urbane, cat si pentru calatoriile dedicate momentelor petrecute in natura). Prin urmare, noul Santa Fe are un exterior robust, dar rafinat, precum si un interior spatios, care se extinde prin deschiderea portbagajului de mari dimensiuni.

„Noul Santa Fe este un SUV care asigura un echilibru intre utilizarea de zi cu zi si calatoriile in natura - de la excursii in familie, la experiente de camping”, a declarat SangYup Lee, Executive Vice President and Head of Hyundai Global Design Center. „Cu un ampatament mai lung si un interior mai spatios, noul Santa Fe se bazeaza pe propriile puncte forte - caracteristice unui SUV, pentru a oferi mai multa flexibilitate decat oricand, precum si o experienta premium pentru clienti.”

Personalitatea puternica a partii frontale este evidentiata de capota inalta, farurile in forma literei „H”, aripile proemiente, dar ascutite, precum si de designul frontal care include simbolul „H”. 

Linia indrazneata a plafonului, volumul semnificativ in jurul aripilor, pasajelor rotilor puternic conturate si jantele de 21 de inchi  confera SUV-ului un aspect robust. Partea din spate a fost simplificata, fiind definita de hayonul de mari dimensiuni, luminile in forma literei „H” subliniind aspectul general armonios.

La nivel global, noul model va fi disponibil in 10 culori exterioare: Abyss Black Pearl, Creamy White Pearl, Creamy White Matte, Typhoon Silver Metallic, Magnetic Gray Metallic, Ocado Green Pearl, Terracotta Orange, Cyber Sage Pearl, Earthy Brass Metallic Matte si Pebble Blue Pearl. 

 

Eleganta interiorului este subliniata de elementele de design orizontale si verticale

In contrast cu exteriorul impunator, eleganta habitaclului este subliniata de liniile orizontale si verticale, tema de design „H” fiind evidentiata de plansa de bord si de orificiile de ventilatie.

Rafinamentul interior este reliefat de caracteristicile high-tech, precum display-ul panoramic curbat, care conecteaza instrumentarul digital de 12,3 inchi cu sistemul de infotainment, contribuind la imbunatatirea vizibilitatii pentru conducatorul auto. 

Noul SANTA FE dispune de un habitaclu incapator, generat de ampatamentul mai lung si de deschiderea mai mare a hayonului, fiind lider in segment in privinta spatiului interior. Scaunele complet rabatabile (randurile al doilea & al treilea) creeaza o suprafata perfect plana in partea din spate. 

Pentru noul SUV au fost utilizate, de asemenea, materiale durabile: plastic reciclat (plafon; covorase; spatarele scaunelor - randurile al doilea & al treilea) si piele ecologica (panou de bord & portiere). In special, tapiteria din piele intoarsa a scaunelor este realizata din materiale care minimizeaza riscurile pentru sanatatea omului si sunt omologate in clasa 1, in Europa (sigure pentru copiii cu varsta de pana la trei ani). Totodata, vopseaua neagra lucioasa a ornamentelor exterioare utilizeaza carbon reciclat. 

Noul SANTA FE este disponibil in cinci culori interioare: Obsidian Black, Supersonic Gray, Pecan Brown, Forest Green si Black Ink.

 

Potrivit atat pentru utilizarea de zi cu zi, cat si pentru calatoriile in natura

Noua generatie SANTA FE ofera cel mai mare volum de incarcare din aceasta clasa si o deschidere larga a hayonului , oferind spatiu amplu pentru toate bagajele, de la echipamentele sportive la cele pentru camping. Functionalitatea in timpul calatoriilor este maximizata datorita manerului de sustinere ascuns, amplasat in stalpul C, care asigura acces facil la plafon.

SANTA FE ofera acum spatiu suplimentar pentru picioare (la nivelul randurilor al doilea si al treilea), dar si pentru cap. Comparativ cu versiunea anterioara, spatiul pentru picioare aferent celui de-al doilea rand de locuri a crescut:

- cu 35 mm (1.075 mm) – pentru versiunea cu motor termic;

- cu 20 mm, (1.055 mm) – pentru versiunea hybrid.

Totodata, spatiul pentru picioare aferent celui de-al treilea rand a crescut cu 15 mm (761 mm). 

De asemenea, la nivelul capului - pentru cel de-al treilea rand – spatiul a fost imbunatatit cu 69 mm (958 mm). Inaltimea scaunelor de pe cel de-al treilea rand a crescut cu 30 mm (282 mm), pasagerii avand acum posibilitatea si de a inclina spatarul scaunului (cu 10 grade mai mult fata de generatia anterioara).

Echipamente avansate de confort si de functionalitate, pentru o experienta premium

Pentru a imbunatati experienta utilizatorului, noul SANTA FE este dotat cu echipamente de confort premium, dintre care unele sunt disponibile in premiera.

Scaunele din fata cu functie de relaxare si suport pentru picioare permit ocupantilor sa se relaxeze intr-o pozitie comoda. In varianta cu sase locuri, scaunele independente - care dispun de cotiere, de reglare electrica a inclinarii (pentru cel de-al doilea rand), dar si a unghiului sezutului - asigura confort maximizat pentru pasagerii din spate. 

Afisajul complet tactil de 6,6 inchi pentru controlul climatizarii face si mai intuitive comenzile de incalzire/ racire.

SANTA FE ofera in premiera spatiu de depozitare disponibil in consola centrala, atat pentru pasagerii din fata, cat si pentru cei din spate. 

In cazul in care imaginea din spate este obstructionata de obiectele din portbagaj, oglinda centrala digitala ofera mai multa vizibilitate conducatorului auto, mai ales pe timp de noapte. 

Printre celelalte echipamente de confort disponibile pentru noua generatie a modelului, se numara: sistemul dual pentru incarcare wireless, de mare viteza; priza USB de tip C (max. 27 W); tava de sterilizare UV-C (asigura sterilizarea usoara a obiectelor utilizate frecvent, cum ar fi telefoanele mobile, portofelele etc).

Functia OTA permite actualizari software, pentru a oferi o experienta la volan mai sigura si mai confortabila, fara a fi necesara o vizita la service-ul Hyundai.

Un alt echipament in premiera in aceasta clasa este Digital Key 2, pentru pornirea si controlul de la distanta al autovehiculului prin intermediul smartphone-ului, utilizand tehnologiile Near-Field Communication (NFC), Bluetooth low Energy (BLE) si Ultra-WB (UWB).

 

Tehnologii avansate pentru siguranta si pentru asistenta conducatorului auto

Noul SANTA FE este echipat cu o gama variata de sisteme pentru siguranta si pentru asistenta conducatorului auto, oferind o experienta sigura si confortabila la volan.

Forward Collision Avoidance 2 aplica automat o forta de franare, pentru a evita riscul unui accident sau pentru a reduce daunele atunci cand o coliziune este inevitabila. Cu ajutorul camerei frontale montate pe parbriz, Lane Following Assist 2 mentine autovehiculul pe mijlocul benzii de rulare. Driver Attention Warning monitorizeaza stilul de condus si poate avertiza conducatorul auto, daca este cazul. Navigation-based Smart Cruise Control 2 anticipeaza curbele sau liniile drepte pe autostrada, regland viteza autovehiculului. Highway Driving Assist 2 permite controlul vitezei si a distantei pana la vehiculul din fata, oferind suport conducatorului auto in momentul depasirii vehiculelor care se deplaseaza cu viteza redusa.

Noul SANTA FE dispune si de alte sisteme avansate de asistenta pentru conducatorul auto, cum ar fi: Radar-based Rear Occupant Alert, Intelligent Speed Limit Assist, Rear View Monitor, Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Assist, Front/ Rear Parking Distance Warning, Surround View Monitor, Remote Smart Parking Assist, Safe Exit Assist.

Gama variata de motorizari

Pe piata din Coreea/ America de Nord, noul SANTA FE va fi disponibil cu doua variante de motorizare. Motorizarea turbo pe benzina - 2,5 l (Theta III 2,5 T GDI – 8 DCT) dezvolta o putere maxima de 281 CP si un cuplu maxim de 421,7 Nm. Motorizarea hybrid - 1,6 l (Gamma III 1,6 T GDI HEV – 6 AT) dezvolta o putere maxima de 180 CP si un cuplu maxim de 264,8 Nm.

In Europa, noul SANTA FE va fi disponibil in doua variante: hybrid - 1,6 l (Gamma III 1,6 T-GDI HEV – 6 AT) si plug-in hybrid - 1,6 l (Gamma III 1,6 T-GDI PHEV – 6 AT), care dezvolta o putere maxima de 160 CP, respectiv un cuplu maxim de 264,8 Nm.

In alte regiuni, noul SANTA FE va fi disponibil si cu o motorizare pe benzina – 2,5 l (Theta III 2,5 GDI – 8 AT), care dezvolta o putere maxima de 194 CP si un cuplu maxim de 246,1 Nm. 

Noul SANTA FE va fi lansat in Coreea in cea de-a doua jumatate a acestui an, iar in America de Nord/ Europa in prima jumatate a anului viitor. Pe piata din Romania, cea de-a cincea generatie a modelului va fi disponibila incepand cu a doua jumatate a anului 2024. Premiera nord-americana va avea loc la Salonul Auto de la Los Angeles din 2023.

„SANTA FE a fost primul nostru SUV comercializat in SUA. Astazi, detinem un portofoliu recunoscut si apreciat, format din 14 modele SUV cu motorizare termica, electrica, hybrid, plug-in hybrid si fuel cell”, a declarat José Muñoz, President and Global Chief Operating Officer - Hyundai Motor Company. „Cu noul SANTA FE, continuam transformarea impresionanta a marcii Hyundai si a segmentului SUV in general. Noul SANTA FE este partenerul perfect pentru utilizarea zilnica, cu o abordare moderna, premium.”

 

Conceptul XRT 

Cu aceasta ocazie, Hyundai prezinta si conceptul XRT. Proiectat pentru a traversa suprafetele dificile, XRT se adreseaza celor care doresc sa descopere frumusetile naturii, oferind un plus de utilitate si de functionalitate iubitorilor de drumetii. 

*Nota: Valorile consumului de energie nu sunt finale. Specificatiile si echipamentele autovehiculului pot varia in functie de tara/ regiune si pot fi modificate fara notificare prealabila.

Publicat la: 10.08.2023

Auto Noi HYUNDAI

Compara Inchide

Date de contact

Daca solicitati detalii despre o anumita oferta postata pe website, puteti afla aici cum va prelucram datele




Sunteti de acord ca Tiriac Auto sa utilizeze informatiile completate de dvs. pentru a va contacta in scopuri de marketing, inclusiv prin Newsletter, in conditiile explicate aici




Sunteti de acord sa va contactam ocazional pentru sondaje despre produsele si serviciile Tiriac Auto, in conditiile explicate aici


Sunt de acord sa fiu contactat, in scopurile specificate mai sus, dupa cum urmeaza:

Telefon

Sms

E-mail

trimitere date

Date de contact

Inainte de trimiterea cererii va rugam sa completati formularul de mai jos:

Esti de acord ca Tiriac Auto sa utilizeze informatiile completate de tine pentru a te contacta in scopuri de marketing? Prin completarea prezentului formular, declar ca imi exprim consimtamantul, in mod expres si neechivoc, pentru ca orice date cu caracter personal, precum si orice alte informatii furnizate de mine, sa intre in baza de date a Tiriac Auto, a imputernicitilor si a operatorilor asociati ai acestuia, pentru a fi prelucrate si utilizate de acestia in orice activitati si scopuri statistice si / sau legate de marketing (inclusiv primirea de apeluri, e-mailuri in actiuni de marketing direct de promovare a ofertelor comerciale, invitatii la test-drive-uri si evenimente, asistenta pentru autovehiculul detinut: mentenanta, asistenta rutiera, garantii, asigurari, ITP), in conformitate cu legislatia in vigoare si in conformitate cu Politica de Confidentialitate Tiriac Auto.