Hyundai IONIQ 5 a castigat „World Car of the Year”, „Electric Vehicle of the Year” si „Car Design of the Year”

Hyundai IONIQ 5 a castigat: „World Car of the Year”, „World Electric Vehicle of the Year” si „World Car Design of the Year”. Rezultatele World Car Awards 2022 au fost dezvaluite in cadrul unei ceremonii care s-a desfasurat la New York International Auto Show (NYIAS).

IONIQ 5 a fost votat de catre un juriu format din 102 jurnalisti auto din 33 de tari. Autovehiculul 100% electric - care a castigat deja numeroase premii internationale - a participat alaturi de 27 de modele concurente lansate in anul 2021, obtinand victoria in cadrul tuturor celor trei categorii la care a fost nominalizat.

Primul model electric al gamei dezvoltat pe platforma Hyundai E-GMP beneficiaza de un sistem de incarcare ultra-rapida - infrastructura de 800 V permite incarcarea bateriei de la 10% pana la 80% in doar 18 min - si de un interior spatios. In versiunea de echipare cu tractiune 2 WD si cu baterie de pana la 77,4 kWh, autonomia modelului este de aprox. 480 km (conform WLTP).

„Suntem cu adevarat onorati sa primim aceste prestigioase premii care reflecta talentul si efortul echipei, dar si ale partenerilor Hyundai Motor Company.”, a declarat Jaehoon Chang, President & CEO - Hyundai Motor Company.

Pana in anul 2030, strategia Hyundai pentru electrificare include lansarea a 17 modele BEV - 11 de la marca Hyundai si 6 de la brandul Genesis, dar si maximizarea vanzarilor anuale globale BEV pana la 1,87 milioane de unitati.

Chang a adaugat: „IONIQ 5 reprezinta o realizare importanta pentru noi, deoarece Hyundai este pionierul unei noi generatii de solutii inteligente de mobilitate, prin intermediul tehnologiilor inovatoare ale platformei E-GMP, a performantelor exceptionale, dar si printr-o abordare revolutionara a designului. IONIQ 5 a lasat o impresie puternica asupra comportamentului consumatorului din ce in ce mai constient de impactul lui asupra mediului inconjurator, iar succesul obtinut contribuie la accelerarea procesului de electrificare a industriei auto. Acest ritm al schimbarilor va continua la Hyundai pe parcursul acestui an.”

Pentru „World Car of the Year”, juriul a selectat IONIQ 5 dintr-o lista initiala de 28 de autovehicule. Pentru a fi eligibile in aceasta categorie, vehiculele trebuie sa fie produse in cel putin 10.000 de unitati/ an, respectiv sa fie vandute pe cel putin doua piete majore de pe minim doua continente, in perioada 1 ianuarie 2021 – 30 martie 2022.

Pentru „World Electric Vehicle of the Year”, juriul a selectat modelul Hyundai dintr-o lista initiala de 11 autovehicule. Pentru a fi eligibile in aceasta categorie, vehiculele trebuie sa fie alimentate exclusiv de motoare electrice, sa fie produse in cel putin 5.000 de unitati/ an, respectiv sa fie vandute pe cel putin doua piete majore de pe minim doua continente, in perioada 1 ianuarie 2021 – 30 martie 2022.

Pentru „World Car Design of the Year”, juriul (format din sase experti din Franta, Germania, Japonia, Marea Britanie si SUA) a selectat IONIQ 5 dintre toate modelele participante in cadrul celor cinci categorii.

Inca de la lansarea din anul 2021, IONIQ 5 a obtinut distinctii internationale prestigioase, inclusiv titlurile German Car of the Year, UK Car of the Year, Auto Express’ Car of the Year si Auto Bild’s Electric Car of the Year. Modelul a ocupat, de asemenea, primul loc in cadrul Best Cars of the Year 2021/2022 Awards. Totodata, in luna februarie a.c., Luc Donckerwolke, Chief Creative Officer - Hyundai Motor Group a fost desemnat World Car Person of the Year pentru contributia semnificativa in procesul de dezvoltare al modelelor Hyundai, inclusiv IONIQ 5.

 

Publicat la: 14.04.2022

Auto Noi HYUNDAI

Compara Inchide

Date de contact

Daca solicitati detalii despre o anumita oferta postata pe website, puteti afla aici cum va prelucram datele
Sunteti de acord ca Tiriac Auto sa utilizeze informatiile completate de dvs. pentru a va contacta in scopuri de marketing, inclusiv prin Newsletter, in conditiile explicate aici
Sunteti de acord sa va contactam ocazional pentru sondaje despre produsele si serviciile Tiriac Auto, in conditiile explicate aici


Sunt de acord sa fiu contactat, in scopurile specificate mai sus, dupa cum urmeaza:

Telefon

Sms

E-mail

trimitere date

Date de contact

Inainte de trimiterea cererii va rugam sa completati formularul de mai jos:

Esti de acord ca Tiriac Auto sa utilizeze informatiile completate de tine pentru a te contacta in scopuri de marketing? Prin completarea prezentului formular, declar ca imi exprim consimtamantul, in mod expres si neechivoc, pentru ca orice date cu caracter personal, precum si orice alte informatii furnizate de mine, sa intre in baza de date a Tiriac Auto, a imputernicitilor si a operatorilor asociati ai acestuia, pentru a fi prelucrate si utilizate de acestia in orice activitati si scopuri statistice si / sau legate de marketing (inclusiv primirea de apeluri, e-mailuri in actiuni de marketing direct de promovare a ofertelor comerciale, invitatii la test-drive-uri si evenimente, asistenta pentru autovehiculul detinut: mentenanta, asistenta rutiera, garantii, asigurari, ITP), in conformitate cu legislatia in vigoare si in conformitate cu Politica de Confidentialitate Tiriac Auto.