Land Rover lansează noul model Defender 130

·  Aventură pentru toți: Noul Land Rover Defender 130 vine cu o caroserie extinsă, un interior mai mare și, astfel, un confort superior, perfect pentru expediții în familie, de până la opt persoane, pe toate tipurile de teren

·   Abilitățile noului Defender 130: Extinderea ampatamentului păstrează abilitățile și articulațiile off-road ale modelului, cu trei rânduri de scaune, în aranjamentul 2+3+3

·   Design emblematic: Silueta noului Defender, alungită în mod elegant cu 340 mm pentru un spațiu interior îmbunătățit, având o capacitate maximă de încărcare de 2,561[1] litri și trei rânduri de scaune de dimensiuni obișnuite

·  Explorator sofisticat: Noua culoare Red Sedona și controlul climei pe patru zone sunt disponibile exclusiv pentru Defender 130, cu suspensie pneumatică standard pentru un confort sporit

·  Extended Bright Pack: Pachetul de opțiuni exterioare remarcabile oferă noului Defender 130 un caracter unic, având finisaje Ceres Silver Satin în partea de jos a autoturismului

·  Interior dinamic: Modelul oferă un spațiu interior de până la opt persoane, care pot călători confortabil pe trei rânduri de scaune, plus un spațiu de încărcare flexibil și o gamă complexă de accesorii Defender

·  Tehnologie avansată: Noul Defender 130 este echipat standard cu ecran tactil PIVI Pro de 11.4 inch, iar pasagerii se pot bucura de aer mai curat, datorită sistemului avansat de purificare a aerului, Cabin Air Purification Plus, oferit ca dotare standard

·  Navigație what3words: Noul Defender 130 poate identifica și ajunge în orice zonă de pe glob, fără a fi nevoie de semnal GSM, folosind sistemul avansat de infotainment PIVI Pro

·  Mediu ambiant unic: Interior sofisticat prevăzut cu piele Light Oyster și ornamente din stejar natural și detalii cromate extinse

·  Prima Ediție: First Edition, disponibila doar in primul an de la lansare reprezintă cea mai bună versiune a modelului Defender 130, în trei configurații, fiecare cu un design diferit

·   Model aniversar: Land Rover sărbătorește Jubileul de Platină al Reginei Marii Britanii, dăruindu-i Majestății Sale un model Defender 130 special pentru a fi utilizat de către Crucea Roșie Britanică

·   Actualizări Hard Top: Cele mai dure și robuste modele comerciale Defender Hard Top 90 și 110 sunt disponibile acum în versiunile X-Dynamic și X

 

București, 31 mai 2022 - Alături de apreciatele modele Defender 90 și Defender 110, Defender 130 adaugă o nouă dimensiune familiei cuceritoare a autoturismelor de teren, cu oportunități de aventură chiar și pentru opt adulți, oferind trei rânduri de scaune.

La fel ca în cazul modelelor Defender 90 și 110, designul caroseriei noului Defender 130 împrumută elemente din gama originală Defender, fiind inspirat de cel mai lung model din linie. Astfel, modelul poate transporta cu ușurință până la 8 pasageri pe orice tip de teren, fiind dovada abilităților modelului Defender.

O serie de îmbunătățiri aduse designului exterior și interior, dar și la nivel de tehnologii ajută noul Defender 130 să se facă remarcat, echilibrând în mod unic confortul cu durabilitatea și capacitatea obișnuite ale modelului Defender.

Defender 130 are propria paletă de culori, cu o nouă opțiune exclusivă, Sedona Red, care diferențiază modelul. În completarea exteriorului, vine pachetul Extended Bright Pack – disponibil în plus față de pachetul Bright Pack existent – care oferă un design exterior distinct, cu finisaj Ceres Silver Satin în jurul tuturor elementelor inferioare ale caroseriei și finisaj Chrome Noble pe scuturile din față și spate.

La interior, sunt oferite soluții de depozitare și confort atent alese pentru fiecare pasager, pentru toate cele trei rânduri de scaune. Astfel, Defender 130 satisface nevoile fiecărui pasager, oferind acces fără efort la cel de-al treilea rând spațios de scaune, într-un habitaclu luminos și aerisit.

Designul interior aduce noi opțiuni de culori și materiale, dar și cele mai recente tehnologii conectate și sisteme de șasiu – inclusiv un nou ecran tactil PIVI Pro de 11.4 inch, iar funcțiile standard Electronic Air Suspension și Cabin Air Purification Plus - oferă suport și confort pentru excursiile moderne de tip off-road.

Aditional echipării First Edition, noul Defender 130 este disponibil în versiunile SE, HSE, X-Dynamic și X.  Versiunea First Edition este disponibilă în trei combinații atent alese de designeri, fiecare dintre ele având o culoare distinctă și o temă de design:

·  Fuji White cu pachetul Extended Bright Pack, scaune complet din piele Windsor Light Oyster la interior și ornamente Natural Light Oak

·  Sedona Red cu scaune complet din piele Windsor cu Ebony și ornamente Smoked Oak

·  Carpathian Grey cu scaune complet din piele Vintage Tan Windsor și ornamente Rough-Cut Walnut

Design exterior

Silueta emblematică a modelului Defender a fost alungită în mod elegant cu 340 mm în partea din spate pentru a oferi spațiu interior sporit pentru cele trei rânduri de scaune, fără a compromite capacitățile sale all-terain de neegalat.

Profilul elegant este îmbunătățit de noua opțiune de culoare exterioară Sedona Red – exclusiv aleasă pentru Defender 130, adăugând și mai multă profunzime și rafinament designului. Toate modelele sunt echipate standard cu o trapă panoramică, însă poate fi adăugată și o a doua trapă deasupra celui de-al treilea rând de scaune, opțiune disponibilă pentru toate versiunile Defender 130.

Pentru a păstra designul caracteristic parții din spate a modelului Defender, inginerii Land Rover au înălțat spatele, amplificând în același timp abilitățile all-terain, cu care clienții Defender sunt obișnuiți și oferind un unghi de atac de 28,5 grade[2]. Farurile LED din spate au fost reproiectate pentru a menține cele trei linii distincte care definesc profilul lateral al modelului Defender.

Interior spațios

Pentru Defender 130, Land Rover introduce opțiuni noi de culoare și materiale pentru clienții care doresc o experiență și mai rafinată, echilibrată însă cu personalitatea dură și robustă a modelului, precum și mai mult spațiu interior.

Inginerii Land Rover au creat un interior impresionant prin compactarea eficientă a componentelor, maximizând astfel spațiul utilizabil.

Partea din spate oferă spațiu fără compromisuri pentru pasagerii din al treilea rând de scaune, cu o lățime suficientă pentru a include scaune confortabile pentru trei adulți, în timp ce conturul familiar al modelului Defender asigură spațiu generos la nivelul capului pentru toate cele trei rânduri. Detaliile suplimentare oferă o experiență confortabilă pasagerului din al treilea rând, inclusiv scaune cu încălzire, cotiere căptușite, spațiu de stocare și USB-C pentru a încărca dispozitivele în timpul călătoriei.

Geamurile mari oferă o vizibilitate excelentă în toate cele trei rânduri de scaune, în timp ce trapa panoramică standard din sticlă este completată de o a doua trapă deasupra rândului trei, dând un aspect luminos și aerisit interiorului. Confortul suplimentar este asigurat de ventilația pentru fiecare rând, cu conducte suplimentare care oferă mai multă capacitate de încălzire și aer condiționat prin pachetul optional Four Zone Climate Control, disponibil exclusiv pentru Defender 130.

Rândurile doi și trei sunt usor înălțate pentru a asigura o vizibilitate superioară pasagerilor. Accesul în al treilea rând se face fără efort, deoarece scaunele din rândul doi se glisează și se pliază în față pentru a oferi acces facil.

Defender 130 dispune de un portbagaj spațios și practic, cu un volum de încărcare de până la 389 litri[3], chiar și cu ultimul rând de scaune pe poziție. Atunci când scaunele nu sunt folosite, acestea sunt pliate pentru a crea un spațiu mare de încărcare, oferind clienților posibilitatea aranjării interiorului, potrivit nevoilor lor. Acestea sunt împărțite în configurație 40:20:40 pentru un plus de confort.

Pentru familii, sistemul ISOFIX se găseste pe cinci dintre scaunele pasagerilor: scaunele laterale ale rândurilor al doilea și al treilea, precum și pe scaunul pasagerului din față. In versiunea cu cinci locuri a modelului, suprafața de încărcare este de până la 2.516¹ litri cu rândul doi de scaune pliat.

Capacitate portbagaj3

Defender 130 cu 8 locuri

Defender 130 cu 5 locuri

Rândurile 2 și 3 pliate

2.291 litri

2.516 litri

Rândul 3 pliat

1.232 litri

1.329 litri

Toate cele 3 rânduri pe poziții

389 litri

-

 

Modelul Defender 130 are un ecran tactil Pivi Pro mai mare, de 11,4 inch ca opțiune standard după introducerea pe Defender 90 și 110 V8, permițând un control îmbunătățit asupra funcțiilor de bază ale vehiculului printr-un afișaj clar și intuitiv. Interfața din sticlă curbată oferă funcționalitate rapidă, de ultimă generație și răspunde imediat ce vehiculul este pornit, cu o structură simplă de meniu și actualizare Software Over The Air, astfel încât să fie mereu la zi.

Noul Defender 130 integrează platforma globală de locație, what3words, oferind clienților o navigare precisă chiar și în cele mai îndepărtate zone. Compania britanică de tehnologie what3words a împărțit globul într-o grilă de 57 trilioane de pătrate de 3 x 3 m, fiecare cu o adresă unică, ușor de reținut, din trei cuvinte.

Tehnologia integrată permite ca adresele what3words să fie introduse direct în bara de navigare din Pivi Pro Infotainment sau prin intermediul aplicației pentru mașini conectate, funcționând perfect împreună cu software-ul existent HERE de navigare și cartografiere conectat.

Grupuri motopropulsoare eficiente

Defender 130 include o gamă puternică și eficientă de motorizări, în care se regăsesc motoarele pe benzină Ingenium cu 6 cilindri P300 și P400 mild-hybrid Ingenium cu șase cilindri P300 și P400 mild-hybrid, dar și motoare diesel Ingenium cu șase cilindri D250 și D300.

Tehnologia Mild-Hybrid Electric Vehicle (MHEV) stă la baza motorizărilor Ingenium cu șase cilindri ale Land Rover, oferind răspunsuri fără întreruperi, precum și un consum redus de combustibil. Utilizează un generator de pornire integrat de 48 V (BiSG) care recuperează energia pierdută în mod normal la frânare și decelerare, care este stocată și utilizată mai târziu în călătorie, făcând totodată sistemul de oprire-pornire mai rapid și mai eficient.

Fiecare model Defender 130 este echipat standard cu sistemul Intelligent All-Wheel Drive (iAWD) Land Rover și cu o transmisie automată ZF cu opt trepte. Tehnologia iAWD gestionează eficient propulsia și distribuția puterii între puntile față și spate, optimizând eficiența rutieră și capacitatea pe toate terenurile, în funcție de nevoi.

Fiecare model Defender 130 este echipat cu suspensie pneumatică electronică cu dinamică adaptivă și sistemul avansat Terrain Response® al Land Rover, pentru o capacitate all-terrain de neegalat, oferind încredere șoferului în orice situație. Combinația de sisteme avansate asigură un progres confortabil și fără efort pe suprafețe accidentate, cu performanțe agile.

Îmbunătățiri pentru versiunile Hard Top

Land Rover a consolidat farmecul SUV-ului 4x4 comercial prin introducerea versiunilor X-Dynamic și funcțiilor X îmbunătățite pentru Defender Hard Top 90 și 110. Astfel, cel mai dur și robust membru al familiei Defender devine și mai atrăgător pentru o plajă mai largă de clienți. Ambele modele sunt echipate cu motoare diesel Ingenium puternice și eficiente, cu șase cilindri specifice Land Rover. În plus, suspensia pneumatică este acum disponibilă ca opțiune pentru toate modelele Defender 90 Hard Top.



[1] 2,516 litri capacitate maximă de încărcare pentru modelul cu 5 locuri, 2,291 litri pentru modelul cu 8 locuri

[2] Înălțime pentru off-road

[3] Volum portbagaj

Compara Inchide

Date de contact

Daca solicitati detalii despre o anumita oferta postata pe website, puteti afla aici cum va prelucram datele




Sunteti de acord ca Tiriac Auto sa utilizeze informatiile completate de dvs. pentru a va contacta in scopuri de marketing, inclusiv prin Newsletter, in conditiile explicate aici




Sunteti de acord sa va contactam ocazional pentru sondaje despre produsele si serviciile Tiriac Auto, in conditiile explicate aici


Sunt de acord sa fiu contactat, in scopurile specificate mai sus, dupa cum urmeaza:

Telefon

Sms

E-mail

trimitere date

Date de contact

Inainte de trimiterea cererii va rugam sa completati formularul de mai jos:

Esti de acord ca Tiriac Auto sa utilizeze informatiile completate de tine pentru a te contacta in scopuri de marketing? Prin completarea prezentului formular, declar ca imi exprim consimtamantul, in mod expres si neechivoc, pentru ca orice date cu caracter personal, precum si orice alte informatii furnizate de mine, sa intre in baza de date a Tiriac Auto, a imputernicitilor si a operatorilor asociati ai acestuia, pentru a fi prelucrate si utilizate de acestia in orice activitati si scopuri statistice si / sau legate de marketing (inclusiv primirea de apeluri, e-mailuri in actiuni de marketing direct de promovare a ofertelor comerciale, invitatii la test-drive-uri si evenimente, asistenta pentru autovehiculul detinut: mentenanta, asistenta rutiera, garantii, asigurari, ITP), in conformitate cu legislatia in vigoare si in conformitate cu Politica de Confidentialitate Tiriac Auto.