Noul Hyundai i20 - designul emotional intalneste tehnologia avansata

• i20 se remarca prin noul design, inspirat de limbajul global „Sensuous Sportiness” - primul model din Europa care integreaza noua directie stilistica;

• Dispune de tehnologii avansate de siguranta si de conectivitate;

• Este disponibil pentru prima data cu un propulsor mild hybrid de 48 V, care contribuie la sporirea eficientei;

• Prezentarea oficiala va avea loc in cadrul Salonului Auto de la Geneva;

• Filmul de prezentare poate fi vizionat accesand https://youtu.be/3mNZp3Plttw. 

 

Cea de-a treia generatie i20 se remarca prin designul revolutionar, dar si prin tehnologiile avansate de siguranta si de conectivitate. Noul model va fi fabricat in Europa, la uzina Hyundai de la Izmit, Turcia.

Pentru a accentua eleganta, instrumentarul de bord si display-ul central au fost integrate in doua ecrane de 10,25 inchi, incorporate in plansa de bord. In acelasi timp, pachetul Hyundai SmartSense include o noua generatie a sistemului de asistenta la coliziunile frontale (FCA), care detecteaza acum pietonii si biciclistii, precum si pilotul automat inteligent, sincronizat cu sistemul de navigatie (NSCC).

„Datorita calitatii, fiabilitatii si functionalitatii, i20 ramane unul dintre cele mai vandute modele Hyundai din Europa”, a declarat Andreas-Christoph Hofmann, Vice President Marketing & Product la Hyundai Motor Europe. „Lansarea noului i20 evidentiaza obiectivul nostru de a oferi un design remarcabil, alaturi de un pachet complet de conectivitate si de siguranta, in segmentul B.” 

 

Sensuous Sportiness: noua directie de design Hyundai

Noul i20 este primul model european inspirat de noua directie de design Hyundai - „Sensuous Sportiness”, care se remarca prin armonia dintre patru elemente fundamentale: proportie, arhitectura, stil si tehnologie. Scopul acestei directii de proiectare este de a adauga valoare emotionala experientei de condus.

Comparativ cu generatia anterioara, proportiile noului i20 prezinta un caracter mai dinamic. Modelul dispune de dimensiuni generoase datorita plafonului coborat cu 24 de mm, caroseriei mai late (+30 de mm), lungimii extinse (+5 mm), precum si ampatamentului mai mare cu 10 mm. Toate acestea sunt completate de jantele din aliaj reproiectate (17 inchi).

Dinamismul este subliniat de barele sportive fata si spate, precum si de noua grila frontala. Partea laterala subliniaza caracterul agil, amplificat de liniile accentuate si de designul specific al stalpului C. In acelasi timp, lampile laterale reproiectate se coreleaza perfect cu partea din spate, accentuand dimensiunile noului i20. 

Clientii pot alege intre 10 culori de caroserie, printre care patru nou introduse. In plus, posibilitatea de a selecta un plafon negru diversifica optiunile de personalizare. 

 

Culori caroserie:

• [Nou] Intense Blue

• [Nou] Aurora Grey

• Polar White

• Sleek Silver

• Phantom Black

• Dragon Red

• [Nou] Aqua Turquoise

• [Nou] Brass

• Tomato Red

• Slate Blue

• Plafon: Phantom Black

 

Eleganta si confort

Un element specific de design il reprezinta liniile orizontale, care acopera plansa de bord, sporind eleganta habitaclului. Designul portierelor integreaza liniile plansei de bord, fiind inspirate din forme regasite in natura. De asemenea, clientii noului i20 se pot bucura de o noua tehnologie pentru iluminarea ambientala. Modelul dispune si de comenzi pe volan. Interiorul autovehiculului poate fi personalizat in functie de preferinte: negru, negru si gri, negru si verde. 

 

Spatiu interior 

In comparatie cu predecesorul, latimea si ampatamentul au fost marite, spatiul pentru pasagerii din spate fiind astfel suplimentat. Volumul portbagajului a crescut cu 25 de litri, ajungand la 351 de litri. 

 

Tehnologii de conectivitate

Noul i20 ofera o gama diversificata de functii pentru confort. Cu ajutorul Apple CarPlay si Android Auto, disponibile acum wireless, functiile smartphone-urilor cu sistem de operare iOS sau Android pot fi afisate pe ecranul autovehiculului. Pentru un plus de eleganta si confort, instrumentarul de bord si display-ul central au fost integrate in doua ecrane de 10,25 inchi. De asemenea, ecranul central include functia de divizare, pentru a permite efectuarea mai multor comenzi in acelasi timp. Clientii pot beneficia si de incarcare wireless, iar pentru pasagerii din spate este disponibila o priza de incarcare USB. Noul i20 este primul model Hyundai din Europa echipat cu sistem audio Bose, dispunand de opt difuzoare, printre care un subwoofer.

 

Conectivitate Bluelink 

Noul i20 dispune de tehnologia Bluelink Hyundai, care ofera o gama diversificata de servicii de conectivitate pentru autovehicul, cum ar fi serviciile LIVE Hyundai, precum si functiile de comanda de la distanta, prin intermediul aplicatiei Bluelink pentru smartphone. Bluelink include un abonament gratuit pe o perioada de cinci ani.

 

Functii:

• Servicii Hyundai LIVE: informatii din trafic in timp real oferite de TomTom, statii de alimentare/ locuri de parcare (cu preturi incluse), camere radar* si starea vremii;

• Comanda vocala online: sistem de comanda vocala performant (bazat pe mediul cloud), cu identificarea naturala a vocii;

• Servicii aplicatie Bluelink:

 Identificare autovehicul: conducatorii auto pot localiza cu usurinta autovehiculul intr-o locatie necunoscuta;

 Comenzi de la distanta: conducatorul auto poate incuia de la distanta autovehiculul;

 Functie „Send to car” (POI): cauta POI locale si transmite rezultatele la sistemul de navigatie al autovehiculului;

 Securitate: notificare alarma autovehicul;

 Intretinere: receptionare raport autovehicul (de ex., presiunea in anvelope), informatii despre condus.

*In cazul in care este permis din punct de vedere legal in tara respectiva.

 

Echipament de conectivitate disponibil:

• [Nou] Ecran de bord de 10,25”;

• [Nou] Ecran central de 10,25” AVN (audio/ video/ navigatie);

• [Nou] Ecran tactil cu diagonala de 8” si display audio;

• [Nou] Android Auto si Apple CarPlay (wireless pentru sistemul audio cu afisaj);

• [Nou] Incarcare wireless.

 

Sisteme avansate de siguranta 

i20 ofera o noua gama de echipamente pentru siguranta. Unul dintre acestea este pilotul automat inteligent sincronizat cu sistemul de navigatie (NSCC), care anticipeaza curbele sau liniile drepte pe autostrada, regland viteza autovehiculului. Pilotul automat inteligent cu sistem de recunoastere a indicatoarelor rutiere de viteza (ISLA) avertizeaza sonor si vizual conducatorul auto, adaptand automat viteza. Sistemul de asistenta la mentinerea benzii de rulare (LFA) corecteaza automat directia autovehiculului. Sistemul de monitorizare a unghiului mort (BCA) utilizeaza senzorii radar pentru a monitoriza zonele laterale spate ale masinii, iar daca este detectat un alt vehicul se afiseaza un semnal de alerta in retrovizoarele exterioare. Pentru a evita coliziunea sau pentru a reduce daunele, BCA actioneaza frana. Sistemul de asistenta la coliziunile frontale (FCA) permite acum atat detectarea vehiculelor, cat si a pietonilor si a biciclistilor.

De asemenea, pachetul de siguranta al noului i20 asigura protectie conducatorilor auto la viteze reduse si ofera functii imbunatatite de parcare. Sistemul de avertizare la deplasarea autovehiculului din fata (LDVA) atentioneaza conducatorul auto atunci cand vehiculul din fata incepe sa se deplaseze, in cazul in care conducatorul auto reactioneaza cu intarziere, cum ar fi la semafor. Sistemul de avertizare pentru evitarea unei coliziuni la deplasarea in marsarier (RCCA) avertizeaza sonor, in cazul in care exista un risc de coliziune in timpul deplasarii in marsarier. Pentru evitarea coliziunilor la parcarea cu spatele (PCA-R), sistemul franeaza automat. In plus, clientii i20 pot beneficia de asistenta la parcare (PA). Cu ajutorul unui sistem de senzori si al unui software, PA permite parcarea semi-autonoma, pentru spatiile inguste.

Printre sistemele de siguranta care echipeaza noul i20 se numara si: sistemul de asistenta la pastrarea benzii de rulare (LKA), sistemul de atentionare a conducatorului auto (DAW) si sistemul de asistenta pentru faza lunga (HBA). Noul i20 va fi echipat si cu sistemul eCall, care permite efectuarea automata a unui apel de urgenta de la bord. In plus, sistemul se activeaza automat in momentul in care se declanseaza airbagurile autovehiculului. 

 

Pachetul Hyundai SmartSense include:

• [Nou] Pilot automat inteligent sincronizat cu sistemul de navigatie (NSCC);

• [Nou] Sistem de avertizare la deplasarea autovehiculului din fata (LDVA);

• [Nou] Sistem de asistenta la mentinerea benzii de rulare (LFA);

• [Nou] Sistem de monitorizare a unghiului mort (BCA);

• [Nou] Sistem de avertizare pentru evitarea unei coliziuni la deplasarea in marsarier (RCCA);

• [Nou] Sistem de asistenta pentru evitarea coliziunilor la parcarea cu spatele (PCA-R);

• [Nou] Sistem de asistenta la parcare (PA);

• [Nou] Pilot automat (ISLA);

• Sistem de asistenta la coliziunile frontale (FCA) – [Nou] acum cu detectare pietoni si biciclisti

• Sistem de asistenta la pastrarea benzii de rulare (LKA);

• Sistem de atentionare a conducatorului auto (DAW);

• Sistem de asistenta pentru faza lunga (HBA).

 

Performante remarcabile

Noul i20 este disponibil cu doua propulsoare si trei variate de transmisie. Cea mai performanta motorizare este 1,0 T-GDi, in variantele de 100 CP sau 120 CP. Pentru prima data, aceasta motorizare este disponibila cu un propulsor mild hybrid de 48 V, optional pentru varianta de 100 CP sau standard pentru cea de 120 CP. Sistemul de 48 V permite reducerea cu 3 - 4% a consumului si a emisiilor de CO2. In ceea ce priveste transmisia, sistemul de 48 V poate fi cuplat la o cutie de viteze cu dublu ambreiaj si sapte trepte de viteza (7 DCT) sau cu o noua cutie manuala inteligenta, cu sase trepte (iMT). iMT decupleaza motorul de la transmisie dupa ce conducatorul auto elibereaza pedala de acceleratie si permite autovehiculului sa ruleze liber, pentru eficienta consumului de combustibil. Daca nu este cuplata la sistemul mild hybrid de 48 V, motorizarea 1,0 T-GDi de 100 CP este disponibila cu transmisia 7 DCT sau cu o cutie de viteze manuala cu sase trepte. La baza gamei se afla motorizarea 1,2 MPi, cu patru cilindri. Aceasta dezvolta o putere de 84 CP si este cuplata la o cutie de viteze manuala cu cinci trepte.

Datorita greutatii reduse (cu 4% comparativ cu modelul anterior), noul i20 asigura emisii reduse de CO2. In plus, functii precum sistemul Stop & Go, disponibil in echiparea standard, contribuie la reducerea consumului de combustibil.

Nota: Autovehiculul nu este disponibil in acest moment pentru comercializare in Europa. Specificatiile tehnice din acest document sunt preliminare si pot fi modificate.

 

Pentru mai multe detalii despre model, accesati pagina Hyundai i20

 

Publicat la: 19.02.2020

Auto Noi HYUNDAI

Compara Inchide

Date de contact

Daca solicitati detalii despre o anumita oferta postata pe website, puteti afla aici cum va prelucram datele




Sunteti de acord ca Tiriac Auto sa utilizeze informatiile completate de dvs. pentru a va contacta in scopuri de marketing, inclusiv prin Newsletter, in conditiile explicate aici




Sunteti de acord sa va contactam ocazional pentru sondaje despre produsele si serviciile Tiriac Auto, in conditiile explicate aici


Sunt de acord sa fiu contactat, in scopurile specificate mai sus, dupa cum urmeaza:

Telefon

Sms

E-mail

trimitere date

Date de contact

Inainte de trimiterea cererii va rugam sa completati formularul de mai jos:

Esti de acord ca Tiriac Auto sa utilizeze informatiile completate de tine pentru a te contacta in scopuri de marketing? Prin completarea prezentului formular, declar ca imi exprim consimtamantul, in mod expres si neechivoc, pentru ca orice date cu caracter personal, precum si orice alte informatii furnizate de mine, sa intre in baza de date a Tiriac Auto, a imputernicitilor si a operatorilor asociati ai acestuia, pentru a fi prelucrate si utilizate de acestia in orice activitati si scopuri statistice si / sau legate de marketing (inclusiv primirea de apeluri, e-mailuri in actiuni de marketing direct de promovare a ofertelor comerciale, invitatii la test-drive-uri si evenimente, asistenta pentru autovehiculul detinut: mentenanta, asistenta rutiera, garantii, asigurari, ITP), in conformitate cu legislatia in vigoare si in conformitate cu Politica de Confidentialitate Tiriac Auto.