Ford Craiova estimeaza volume record de productie in 2020

  • Producție în ritm susținut la Ford Craiova pentru modelele EcoSport și Puma
  • În 2020, Ford Craiova urmează să atingă un nou record în ceea ce privește producția de vehicule: peste 1000 de vehicule construite pe zi, câte unul la fiecare 67 de secunde
  • Producția motorului 1.0 EcoBoost va sprijini ritmul de asamblare al vehiculelor, atingând un vârf zilnic de cadență de aproximativ 1700 de motoare, unul la fiecare 42 de secunde
  • Noul Ford Puma va fi de asemenea livrat și în Australia, începând din prima parte a acestui an; primul vehicul construit în România care va fi exportat către această țară
  • Ford Craiova exportă acum vehicule în peste 50 de piețe din întreaga lume
  • Din 2008 până în prezent, Ford a investit la Craiova 1.5 miliarde de euro; aproximativ 3400 de locuri de muncă au fost create în ultimii trei ani, iar numărul total al angajaților a ajuns la 6300 de persoane

 

Ford România confirmă astăzi faptul că unitatea de producție de ultimă generație de la Craiova va atinge anul acesta un record al volumului de asamblare zilnic: peste 1000 de unități Puma și EcoSport, astfel că o mașină este produsă la fiecare 67 de secunde.

Începând cu luna octombrie 2019, fabrica Ford Craiova construiește în premieră, în paralel, două crossovere compacte inspirate din lumea SUV-urilor - Ford EcoSport și nou-lansatul Ford Puma. SUV-urile reprezintă în continuare segmentul cu cea mai mare creștere la nivel european. În 2019 au fost înmatriculate în total 5,9 milioane de SUV-uri, în creștere cu 10% față de 5,4 milioane de unități înmatriculări în 2018.

Noul Ford Puma este deja livrat în toate piețele europene unde Ford este prezent, iar începând cu prima parte a acestui an, modelul construit la Craiova va fi, de asemenea, exportat și în Australia, fiind primul vehicul produs în România livrat pe această piață.

"Echipa Ford Craiova este foarte fericită să descopere reacțiile pe care Ford Puma le-a generat în presa europeană. Sunt convins că viitorii noștri clienți vor fi fascinați de caracterul dinamic al noului Ford Puma, dar și de aspectul funcțional și de elementele inovatoare oferite de acest vehicul fabulos", spune Ian Pearson, Președinte Ford România și Director al fabricii Ford Craiova.

Cu o sumă de 1.5 miliarde de euro investită în fabrica de la Craiova începând cu anul 2008, Ford România a ajuns la un total de 6300 de angajați, care lucrează atât în Fabrica de Asamblare Vehicule cât și la Fabrica de Motoare. Aproximativ 3400 dintre aceștia au fost angajați în ultimii trei ani pentru a sprijini producția noilor EcoSport și Puma. În condițiile în care volumul de producție al celor două modele crește constant, Uzina de Asamblare Vehicule Ford Craiova operează în premieră în trei schimburi.

În contextul unui ritm accelerat de producție a vehiculelor, Fabrica de Motoare va atinge la rândul său un nou record: aproximativ 1700 de motoare produse într-o singură zi. În acest moment, la Uzina de Motoare se construiesc trei versiuni ale mult-premiatului motor 1.0 EcoBoost: 100 CP, 125 CP și 155 CP mHEV.

Noul Ford Puma, construit exclusiv la Craiova, a primit rating-ul maxim de cinci stele în cadrul testelor de siguranță organizate de autoritatea independentă Euro NCAP. Ford Puma a fost notat cu punctaj maxim la testul de impact lateral cu bariera deformabilă, dar și la dificila probă de impact lateral cu stâlpul. Tehnologiile oferite de Ford Puma - care includ Sistemul de asistență pre-coliziune cu frânare automată, Limitatorul inteligent de viteză și Sistemul de menținere a benzii de rulare - au fost și ele apreciate de Euro NCAP.

"Suntem mândri că Ford Craiova construiește acest vehicul în contextul în care Puma a primit cinci stele la testele Euro NCAP. De asemenea, suntem prima uzină de producție auto din România care construiește un vehicul cu tehnologie hibridă integrată: Ford Puma cu motorul 1.0 EcoBoost mild hybrid de 155 CP", spune Pearson.

Ford și-a asumat angajamentul de a electrifica gama sa de modele vândute în Europa, Puma fiind unul dintre cele 14 modele electrificate care vor fi disponibile pentru clienții europeni până la finalul anului 2020. Această listă este deschisă de noul SUV Ford Mustang Mach-E, vehicul 100% electric.

În 2019, Ford a atins în România o cotă de piață de 8.6%, cu un total de 16.168 de vehicule înmatriculate, clasându-se pe prima poziție în topul vânzărilor mărcilor de import. De asemenea, Ford și-a păstrat pentru al patrulea an consecutiv poziția de lider în segmentul vehiculelor comerciale, acolo unde Ford Transit și pickup-ul Ford Ranger au înregistrat rezultate foarte bune.

Modelul Ford Puma este deja disponibil în toate showroom-urile celor 37 de reprezentanțe Ford din România.

 

Pentru mai multe detalii despre modele, accesati paginile Ford Ecosport si Ford Puma

Publicat la: 11.02.2020

Auto Noi FORD

Compara Inchide

Date de contact

Daca solicitati detalii despre o anumita oferta postata pe website, puteti afla aici cum va prelucram datele




Sunteti de acord ca Tiriac Auto sa utilizeze informatiile completate de dvs. pentru a va contacta in scopuri de marketing, inclusiv prin Newsletter, in conditiile explicate aici




Sunteti de acord sa va contactam ocazional pentru sondaje despre produsele si serviciile Tiriac Auto, in conditiile explicate aici


Sunt de acord sa fiu contactat, in scopurile specificate mai sus, dupa cum urmeaza:

Telefon

Sms

E-mail

trimitere date

Date de contact

Inainte de trimiterea cererii va rugam sa completati formularul de mai jos:

Esti de acord ca Tiriac Auto sa utilizeze informatiile completate de tine pentru a te contacta in scopuri de marketing? Prin completarea prezentului formular, declar ca imi exprim consimtamantul, in mod expres si neechivoc, pentru ca orice date cu caracter personal, precum si orice alte informatii furnizate de mine, sa intre in baza de date a Tiriac Auto, a imputernicitilor si a operatorilor asociati ai acestuia, pentru a fi prelucrate si utilizate de acestia in orice activitati si scopuri statistice si / sau legate de marketing (inclusiv primirea de apeluri, e-mailuri in actiuni de marketing direct de promovare a ofertelor comerciale, invitatii la test-drive-uri si evenimente, asistenta pentru autovehiculul detinut: mentenanta, asistenta rutiera, garantii, asigurari, ITP), in conformitate cu legislatia in vigoare si in conformitate cu Politica de Confidentialitate Tiriac Auto.