Mercedes-Benz prezinta a treia generatie Sprinter

Caracteristici consacrate, o noua etapa in ceea ce priveste conectivitatea si varietatea: Mercedes-Benz prezinta in premiera mondiala in Duisburg a treia generatie Sprinter.

 • Noul Sprinter este disponibil pentru comenzi si va fi lansat pe piete incepand cu luna iunie
 • Tractiunea fata este o noutate, adaugand un plus de versatilitate
 • Cele opt pachete cu servicii noi de conectivitate simplifica gestionarea flotelor
 • Imbunatatirile au un efect major asupra habitaclului noului Sprinter

De la lansarea sa din 1995, Mercedes-Benz Sprinter a redenumit o intreaga clasa de autovehicule datorita calitatilor sale remarcabile. Pe 6 februarie 2018, cea de-a treia generatie a unuia dintre cele mai bine comercializate autovehicule comerciale usoare a fost prezentat, in premiera mondiala, in noul centru logistic Mercedes-Benz de pe insula Mercator din Duisburg, Germania. Acesta va fi inclus in strategia diviziei Vans a Mercedes-Benz privind electrificarea intregii game de autovehicule comerciale usoare.

“Portul din Duisburg este un reper al tendintei de globalizare si un etalon al operatiunilor logistice de cel mai inalt nivel, caracteristici ce descriu mediul perfect pentru prezentarea noului Sprinter. Noul Sprinter continua sa intruchipeze atributele traditionale care i-au adus un imens succes international de la lansarea pe piata: flexibilitate, robustete si economie. In acelasi timp, noul Sprinter impresioneaza datorita functionalitatilor moderne, de neegalat in acest segment, de exemplu conectivitatea si modularitatea fara omonim in aceasta clasa de autovehicule. Astfel, noul Sprinter este prima solutie de sistem end-to-end pentru flotele comerciale, atat pentru autovehicule comerciale usoare Mercedes-Benz, cat si pentru intreaga industrie”, a declarat Volker Mornhinweg, Presedintele diviziei Vans a Mercedes-Benz. 

Control constant al flotei cu servicile Mercedes PRO connect

Cea de-a treia generatie Sprinter impresioneaza cu design-ul progresiv, la care se adauga nivelul ridicat de confort si de siguranta al autovehiculului. In acelasi timp, ofera o rentabilitate maxima datorita costurilor totale de operare reduse si a functionalitatilor dedicate clientilor. Conectivitatea la internet este una din cele mai noi si importante caracteristici ale noului Sprinter. Noile servicii de retea Mercedes PRO connect, combinate cu sistemele multimedia MBUX (Mercedes-Benz User Experience) ofera baza perfecta pentru deservirea tuturor cerintelor logistice si de transport. Astfel, Mercedes PRO connect permite conectarea administratorului flotei cu oricare dintre autovehiculele sau soferii flotei, indiferent de marimea acesteia. In acest mod, poate fi realizat un schimb de informatii online, in timp real, de la instructiuni adresate soferului, pana la informatii despre locatie, nivelul de carburant sau intervalele de service, transmise dinspre autovehicul catre administratorul flotei. Opt pachete de dotari suplimentare vor fi introduce la lansarea comerciala a Mercedes PRO connect, printre care pachetele Vehicle Supervision, Vehicle Operations, Fleet Communication, Maintenance Management si resursa digitala Driver\'s Logbook.

Mai modular ca oricand, relevant in orice sector de afaceri

Versiunile de caroserie Furgon, Tourer, pick-up, sasiu, cap de autobuz sau cap tractor, trei configuratii de tractiune, variantele diferite de cabina, lungime a caroseriei, tonaj, inaltime a compartimentelor de incarcare si numeroasele echipamente, toate acestea permit configurarea in detaliu a noului Sprinter. Astfel, pot fi configurate peste 1.700 de variante ale noului Sprinter. Aceasta modularitate defineste viziunea noului concept Sprinter, care raspunde perfect atat cerintelor specifice domeniului de activitate, cat si necesitatilor diverselor segmente de clienti. Gama include, de exemplu, solutii pentru serviciile de curierat de proximitate, pentru transportul de marfuri pe distante mai mari sau pentru tehnicienii de service care utilizeaza autovehiculul ca atelier mecanic mobil. Noul Sprinter poate fi folosit de asemenea ca rulota sau autovehicul de transport persoane, cat si pentru servicii de ambulanta. 

Trasaturi tehnice: Tractiune pe fata si doua cutii de viteza complet noi

Pe langa traditionalele sisteme cu tractiune spate, respectiv integrala, noul Sprinter are acum si o optiune de tractiune fata. Datorita designului specific, sarcina utila a acestei versiuni este cu 50kg mai mare decat in cazul versiunii cu tractiune spate. Pragul de incarcare, pozitionat cu 80mm mai jos, face mai convenabile atat operatiunile de incarcare/descarcare, in cazul versiunilor comerciale ale Sprinter, cat si accesul/iesirea din spatiul de confort, in cazul versiunilor tip rulota.

Printre noutatile tehnice ale noului Sprinter se numara doua transmisii noi pentru versiunile cu tractiune fata. Cutia de viteze automata in 9 trepte cu convertizor de cuplu, reprezinta o premiera in segmentul autovehiculelor comerciale usoare de dimensiuni mari. Rapoartele cutiei de viteze sunt etajate astfel incat sa asigure un echilibru intre consum de combustibil si manevrabilitate. De asemenea, noul Sprinter impresioneaza prin nivelul redus de zgomot si confortul excelent la rulare. Noua cutie de viteze manuala, in 6 trepte, etaleaza o fluiditate deosebita prin confortul la schimbarea treptelor, asigurat de absenta vibratiilor schimbatorului de viteze. 

Interior practic, sarcina maxima de 5,5 tone

Cabina soferului este spatioasa, practica si proiectata pentru a satisface cerintele relevante in industria transporturilor. Imbunatatirile includ scaunele cu contur ergonomic, pornirea tip keyless (fara cheie) si modernizarea sistemului de aer conditionat. Zona de incarcare este modulara si spatioasa, impresionand totodata prin solutiile inteligente si detalii. Noul Sprinter este mai versatil si datorita formei la interior a arcadelor rotilor, cat si datorita plusului la interior asigurat de designul noii versiuni cu transmisie fata. Capacitatea maxima a zonei de incarcare este de 17mc, respectiv 5,5 tone.

Divizia Vans a Mercedes-Benz reinventeaza segmentul Sprinter-ului, propunand un nou standard in materie de nivel de siguranta. Sistemele de asistenta disponibile noului Sprinter includ, printre altele, o camera pentru rularea in marsarier cu afisaj incorporat in oglinda retrovizoare, pachetul Parking, cu camera cu vizibilitate 360, un senzor de ploaie si un stergator cu sistem Wet Wiper integrat, pentru a asigura cea mai buna vizibilitate, chiar si in conditii de functionare a stergatoarelor.

 

 

Publicat la: 13.02.2018

Compara Inchide

Logheaza-te

Am uitat parola

trimitere date

api_key: 775gu6ocqdsjgp scope: r_basicprofile r_emailaddress //onLoad: onLinkedInLoad authorize: true, credentials_cookie: true

Inregistreaza-te

Esti de acord ca Tiriac Auto sa utilizeze informatiile completate de tine pentru a te contacta in scopuri de marketing? Prin completarea prezentului formular, declar ca imi exprim consimtamantul, in mod expres si neechivoc, pentru ca orice date cu caracter personal, precum si orice alte informatii furnizate de mine, sa intre in baza de date a Tiriac Auto, a imputernicitilor si a operatorilor asociati ai acestuia, pentru a fi prelucrate si utilizate de acestia in orice activitati si scopuri statistice si / sau legate de marketing (inclusiv primirea de apeluri, e-mailuri in actiuni de marketing direct de promovare a ofertelor comerciale, invitatii la test-drive-uri si evenimente, asistenta pentru autovehiculul detinut: mentenanta, asistenta rutiera, garantii, asigurari, ITP), in conformitate cu legislatia in vigoare si in conformitate cu Politica de Confidentialitate Tiriac Auto.

trimitere date

Date de contact

Daca solicitati detalii despre inchirierea unei masini, puteti afla aici cum va prelucram datele

Sunteti de acord ca Tiriac Auto sa utilizeze informatiile completate de dvs. pentru a va contacta in scopuri de marketing, inclusiv prin Newsletter, in conditiile explicate aici?

TELEFON

SMS

E-MAIL

trimitere date

Important

Începând cu data de 1 noiembrie 2015, serviciile oferite în locaţia Ţiriac Auto din Otopeni, pot fi accesate în cadrul atelierelor din reţeaua de service București:

Ţiriac Auto - Service Ford

Șos. București-Ploiești 42-44,
sector 1

Ţiriac Auto - Service Jaguar

Șos. București-Ploiești 107A,
sector 1

Ţiriac Auto - Service Mercedes-Benz

Bd. Expoziţiei nr. 2,
sector 1

Ţiriac Auto - Service Hyundai

Str. Parcului 55-57,
sector 1

Ţiriac Auto - Service Land Rover

Șos. București-Ploiești 107A,
sector 1

Ţiriac Auto - Service Mitsubishi

Bd. Expoziţiei nr. 2, sector 1
Bd. Metalurgiei nr. 70, sector 4

Ţiriac Auto - Service Multibrand

Bd. Expoziţiei nr. 2, sector 1
Șos. Pipera nr. 41, sector 2
Bd. Metalurgiei nr. 70, sector 4

Vezi toate service-urile

Date de contact

Alege locatia
  Toate marcile
   Toate modelele

    Daca solicitati detalii despre o anumita oferta postata pe website, puteti afla aici cum va prelucram datele

    Sunteti de acord ca Tiriac Auto sa utilizeze informatiile completate de dvs. pentru a va contacta in scopuri de marketing, inclusiv prin Newsletter, in conditiile explicate aici?

    TELEFON

    SMS

    E-MAIL

    trimitere date

    Date de contact

    Inainte de trimiterea cererii va rugam sa completati formularul de mai jos:

    Esti de acord ca Tiriac Auto sa utilizeze informatiile completate de tine pentru a te contacta in scopuri de marketing? Prin completarea prezentului formular, declar ca imi exprim consimtamantul, in mod expres si neechivoc, pentru ca orice date cu caracter personal, precum si orice alte informatii furnizate de mine, sa intre in baza de date a Tiriac Auto, a imputernicitilor si a operatorilor asociati ai acestuia, pentru a fi prelucrate si utilizate de acestia in orice activitati si scopuri statistice si / sau legate de marketing (inclusiv primirea de apeluri, e-mailuri in actiuni de marketing direct de promovare a ofertelor comerciale, invitatii la test-drive-uri si evenimente, asistenta pentru autovehiculul detinut: mentenanta, asistenta rutiera, garantii, asigurari, ITP), in conformitate cu legislatia in vigoare si in conformitate cu Politica de Confidentialitate Tiriac Auto.