Hyundai Motorsport si Thierry Neuville au triumfat in Turul Corsicii

·       Hyundai Motorsport a castigat Turul Corsicii, cea de-a patra etapa din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC);

·       Thierry Neuville a obtinut victoria pe asflatul din Corsica, in timp ce Dani Sordo s-a clasat pe pozitia a patra si a acumulat puncte importante pentru echipa, care a revenit pe primul loc in clasamentul constructorilor.

Hyundai Motorsport a castigat Turul Corsicii, etapa a patra din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC). Thierry Neuville si Nicolas Gilsoul, copilotul sau, au obtinut victoria pe asfaltul din Corsica. Pentru Hyundai Motorsport a fost a 11-a victorie in WRC, a doua in Turul Corsicii si prima din sezonul 2019. Cu rezultatele din aceasta etapa, Thierry Neuville a acumulat 82 de puncte si este lider in clasamentul general al pilotilor.

A fost un raliu incredibil si am obtinut un rezultat fantastic. Munca depusa de echipa Hyundai Motorsport a dat roade aici, iar aceasta victorie rasplateste eforturile tuturor.”, a declarat Thierry Neuville.

Dani Sordo si Carlos del Barrio, copilotul sau, au incheiat pe locul al patrulea si au acumulat puncte importante pentru Hyundai Motorsport, echipa urcand pe prima pozitie in clasamentul constructorilor. Pentru echipajul spaniol acesta este cel mai bun rezultat din sezonul 2019.

Am venit in Corsica cu obiectivul clar de a acumula cat mai multe puncte. Ii felicitam pe Thierry, Nicolas si pe ceilalti membri ai echipei. Abia astept sa luam startul in Argentina”, a mentionat Dani Sordo.

Sébastien Loeb si Daniel Elena au incheiat etapa din Corsica pe pozitia a opta.

Echipa a obtinut un rezultat excelent aici. Imi place cum se comporta Hyundai i20 Coupe WRC si trebuie sa obtinem un rezultat mai bun data viitoare”, a declarat Sebastien Loeb.

Toate cele trei unitati Hyundai i20 Coupe WRC au incheiat Turul Corsicii in top 8, iar Hyundai Motorsport a urcat pe prima pozitie in clasamentul constructorilor, cu un total de 114 puncte.

Raliul Argentinei, urmatoarea etapa din WRC, se va desfasura in perioada 25 – 28 aprilie.

Clasament Turul Corsicii 2019:

1       T. Neuville   N. Gilsoul     Hyundai i20 Coupe WRC          3:22:59.0

2       S. Ogier                 J. Ingrassia   Citroën C3 WRC                       +40.3

3       E. Evans                S. Martin               Ford Fiesta WRC                           +1:05.6

4       D. Sordo       C. del Barrio Hyundai i20 Coupe WRC          +1:18.4

5       T. Suninen   M. Salminen Ford Fiesta WRC                       +1:24.6

6       O. Tänak      M. Järveoja   Toyota Yaris WRC            +1:40.0

7       E. Lappi                J. Ferm                 Citroën C3 WRC                           +2:09.1

8       S. Loeb                  D. Elena               Hyundai i20 Coupe WRC           +3:39.2

9       K. Meeke      S. Marshall   Toyota Yaris WRC            +5:06.3

10     J.M Latvala  M. Anttila    Toyota Yaris WRC            +6:44.6

Clasament general piloti – dupa Turul Corsicii:

1       T. Neuville   82 puncte

2       S. Ogier                 80 p

3       O. Tanak      77 p

4       E. Evans                43 p

5       K. Meeke      42 p

6       E. Lappi                26 p

7       S.Loeb          22 p

8       D. Sordo       16 p

9       J.M Latvala  15 p

10     T. Suninen   14 p

11     A. Mikkelsen 12 p

Clasament general constructori – dupa Raliul Mexicului:

1       Hyundai Shell Mobis World Rally Team        114 puncte

2       Citroën Total World Rally Team          102 p

3       Toyota Gazoo Racing World Rally Team         98 p

4       M-Sport Ford World Rally Team          70 p

Despre Hyundai

Hyundai Auto Romania, parte a Grupului Tiriac, este reprezentantul marcii Hyundai in Romania din anul 1994 si aduce pe piata nationala 15 modele Hyundai, atat din gama autoturismelor, cat si din cea a autovehiculelor comerciale. Fondata in 1967, Hyundai Motor Company s-a transformat in Hyundai-Kia Automotive Group, care este cotat drept al cincilea producator auto la nivel mondial incepand din anul 2007.