Ford Mustang: Masina sport cu cele mai mari vanzari din lume in prima jumatate a lui 2015

Versiunea Race Red V8 „Coupe”, cea mai dorita din Europa

·         Mustang este masina sport cu cele mai mari vanzari din lume in 2015, potrivit datelor globale ale IHS Automotive pentru prima jumatate a anului

·         Peste 8.000 de modele Mustang au fost vandute in Europa; clientii prefera versiunea „coupe” cu motorul V8 de 5 litri de 421 CP si culorile Race Red si Magnetic Grey

·         In plus, la fabrica Fabrica Ford de Asamblare din Flat Rock, Michigan (Statele Unite) a demarat productia pentru modelul Mustang cu volan pe dreapta, pentru mai multe piete, inclusiv Marea Britanie

·         2015 marcheaza primul an in care modelul Mustang este disponibil clientilor din toata lumea in peste 100 de piete

KOLN, Germania, 8 septembrie 2015 – Datorita clientilor din toata lumea, modelul Ford Mustang a fost masina sport cu cele mai mari vanzari din lume in prima jumatate a anului, potrivit datelor emise de IHS Automotive.

76.124 vehicule Mustang au fost inmatriculate in toata lumea, in primele 6 luni ale anului 2015* - cu 56% mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut.

“Clientii din Europa si de pe pietele care folosesc modele cu volanul pe dreapta asteapta de peste jumatate de secol experienta Mustang, astfel ca nu este nicio surpriza ca exista o cerere uriasa pentru modelul Mustang in aceste regiuni”, a declarat Stephen Odell, vicepresedinte executiv, Global Marketing, Sales& Service. "Datorita sprijinului clientilor din toate colturile lumii, Mustang este masina sport cu vanzarile cele mai mari din lume."

Vanzarile initiale arata ca in Europa, pentru caroseriile „coupe” si „convertible”, culorile Race Red si Magnetic Grey (ambele cu 21% din vanzarile totale) sunt cele mai populare culori. Clientii versiunii „coupe” din Europa prefera culoarea Race Red (24%), iar clientii care au ales modelul decapotabil prefera culoarea Magnetic Grey (32%).

3 din 4 vanzari de Ford Mustang din Europa sunt pentru versiunea „coupe” pana in prezent si 2 din 3 clienti au optat pentru motorul Ford V8 de 5 litri cu 421 CP.

Soferii din Europa opteaza aproape in mod egal pentru transmisia manuala cu sase viteze (51%) si cea automata cu sase viteze (49%). Transmisia automata se dovedeste mai populara printre clientii care au achizitionat modele cu motoare V8 de 5 litri (57%), iar optiunea manuala este preferata de clientii care au achizitionat modele cu motoare EcoBoost de 2,3 litri si 317 CP (65%).

Primele modele Mustang cu volanul pe dreapta

Productia modelului Mustang cu volanul pe dreapta a inceput la Fabrica de Asamblare din Flat Rock, Michigan, State Unite, continuand astfel programul global de lansare a acestui model.

Modelul Ford Mustang este acum disponibil pentru clientii din peste 100 de piete din toata lumea. Adaugarea unui model Mustang cu volanul pe dreapta la gama globala de vehicule Ford permite exportul in peste 25 de piete suplimentare din toata lumea, inclusiv Marea Britanie, Africa de Sud, Australia, Noua Zeelanda si Japonia, precum si Cipru, Malta si un numar redus de insule din Caraibe.

Lider global de vanzari

Vanzarile din SUA si Asia au inceput iarna trecuta, iar in Europa modelul Mustang a inceput sa fie comercializat din aceasta vara.

Noii cumparatori consolideaza cresterea vanzarilor din State Unite, in special in regiuni precum California de Sud - cea mai mare piata de masini sport din tara, potrivit IHS - unde vanzarile retail ale modelului Mustang s-au dublat in acest an.

Desi Mustang este nou introdus pe piata din China, acesta este deja unul din cele mai bine vandute modele port din tara, vanzarile cele mai mari fiind inregistrate la Beijing, Guangdong si Shanghai.

Modelele au fost recent puse la dispozitia dealerilor din Europa, iar unele piete, inclusiv Marea Britanie, asteapta cu nerabdare livrarea primelor modele cu volanul pe dreapta. Aproape 2.000 de comenzi pentru Ford Mustang au fost preluate in Marea Britanie incepand cu luna ianuarie. Se estimeaza ca primele unitati vor fi livrate catre clienti in noiembrie, fiind disponibil un numar suplimentar de unitati pentru a acoperi cererea care a depasit asteptarile.

Interesul clientilor pentru modelul Mustang in Europa a fost evident inca de anul trecut, cand Ford a deschis precomenzi pentru 500 de unitati Mustang in timpul Finalei Champions League din 2014, acestea epuizandu-se in doar cateva minute. 2 dintre acestea apartin unor clienti din Romania si pana in prezent in Romania au fost comandate 58 de modele Mustang.

# #

* Datele globale IHS includ toate inmatricularile din segmentul sport global IHS in perioada ianuarie-iunie 2015.