Primul salon online Tiriac Auto

Descopera noutatile si ofertele speciale!

Salon Expo

Primul salon online Tiriac Auto

Descopera noutatile si ofertele speciale!

Ford liderul vanzarilor de vehicule comerciale din Europa in 2015

• Ford este cea mai populara marca de vehicule comerciale din Europa pentru prima oara in 18 ani; in doar 3 ani Ford urca in top de pe locul al saptelea pe locul intai, cu gama de modele Transit reinnoita si extinsa

• Clientii din Europa au achizitionat mai mult de 280.000 vehicule comerciale Ford in 2015 – mai mult cu 23% fata de anul trecut  – in timp ce Transit isi sarbatoreste cea de cincizecea aniversare

• Cererea pentru noile modele din gama Transit, Transit Custom, Transit Connect si Transit Courier a crescut cu 46.000 unitati, la 233.000 de vehicule; Ranger este cel mai bine vandut pick-up din Europa

KOLN, Germania, 2 februarie 2016 – Gama reinnoita si extinsa de vehicule comerciale Transit a Ford a avut  o realizare importanta in 2015, Ford devenind cel mai bine vandut brand de vehicule comerciale din Europa –  pentru prima oara in 18 ani.

Clientii din Europa au achizitionat mai mult de 280.000 vehicule comerciale Ford anul trecut,* o crestere de 23 % fata de 2014, in timp ce modelul Transit Van a sarbatorit 50 de ani in serviciul afacerilor din intreaga lume.

Cresterea vanzarilor europene si urcarea de pe locul 7 pe locul 1 au fost determinate de cea mai noua familie de vehicule Transit care cuprinde patru modele noi -Transit, Transit Custom, Transit Connect si Transit Courier. Ford a vandut 233.000 de astfel vehicule in 2015, o crestere cu 46.000 unitati comparativ cu anul precedent.

In acelasi timp, Ford Ranger si-a depasit rivalii si a devenit cel mai bine vandut vehicul din segmentul pick-up din  Europa, cu vanzari totale de 27.300 de unitati- o crestere de 27 % comparativ cu 2014.

"Ford a investit foarte mult pentru a dezvolta noi vehicule comerciale fiabile  si eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil si care ofera totodata cele mai noi tehnologii cum ar fi Adaptive Cruise Control si Lane Keeping Alert,", a spus Roelant de Waard, vicepresedinte, Marketing, Vanzari & Service, Ford Europa. "Ford are acum cea mai noua gama de vehicule comerciale din Europa si in acest an vom introduce noi motorizari  pentru Transit si Transit Custom, plus un nou Ranger mai indraznet."

Cresterea de cumparaturi online si cererea de combustibili a micilor afaceri

Conform unui studiu recent, modelele comerciale continua aiba o contributie importanta si in crestere in ceea ce priveste economia europeana. Cresterea in utilizare a fost datorata transportului pentru cumparaturi online, dar si noilor afaceri in domenii precum servicii de instalatii sanitare si tencuieli; dar si constructii, inretinere/reparatii..

Un raport al Centrului pentru Cercetare in Economie si Afaceri solicitat de Ford arata ca afacerile dependente de van-uri au contribuit cu un total de 584 miliarde euro la situatia economica din Franta, Germania si Marea Britanie in 2014 – o crestere de 16 % comparativ cu 2010, si o suma care se apropie de economia globala din Elvetia.

Vehiculele comerciale Ford au atins o cota de piata de 12,6 % in 2015 - o crestere de 1,2 % comparativ cu anul trecut - inlocuind Volkswagen ca cea mai bine vanduta marca. In plus, anul trecut a marcat implinirea a 50 de ani consecutivi ca cel mai bun vehicul comercial de pe piata britanica, in timp ce Ford a fost lideri de vanzari si in  Danemarca, Ungaria, Irlanda si Turcia.

Fiecare din cele patru noi vehicule comerciale Transit a atins cresteri semnificative de vanzari in 2015, pe primul loc fiind modelul reprezentativ Transit de 2 tone, care a avut cea mai rapida crestere in segmentul sau, cu vanzari de 73.000 unitati – o crestere fata de anul trecut de 20 % (inclusiv vanzarile Transit din generatia anterioara in 2014). Modelul Transit Custom de 1 tona si-a continuat cresterea puternica in 2015, cu vanzari crescute cu 18 % comparativ cu anul trecut, de 99.700 de unitati.

Modelul Transit Connect a avut cea mai rapida crestere din segmentul sau, cu vanzari de 43.900 de unitati, reprezentand o crestere de 22 %  fata de anul trecut. Cel mai mic model din gama, noul Transit Courier, a generat vanzari de 16.500 de unitati* in primul an complet de productie – plus inca 22.800 unitati vandute in Turcia – si este deja o provocare pentru pozitia de lider in segmentul sau.

In 2015, Ford a extins, de asemenea, reteaua sa de dealeri specializati in vanzarea de vehicule comerciale, cu mai mult de 750 centre Transit care ofera clientilor din Europa o gama extinsa de vanzari si servicii de suport, concepute pentru a satisface nevoile utilizatorilor.

De cand primul vehicul Transit a parasit linia de productie in Langley, Marea Britanie, la 9 August 1965, peste 8 milioane de modele Transit si Transit Custom au fost construite; Transit a crescut de la un singur model la o intreaga familie de vehicule comerciale Ford.

Daca ar fi aliniate, 50 de ani de vehicule Transit ar incercui globul si, in medie, un nou model Transit s-a cumparat la fiecare 180 de secunde din viata acestui model.

Performanta de vanzari a vehiculelor comerciale Ford in Europa*

Cota de piata Ford
(procente)

8,5

10,0

11,4

12,6

Pozitia pe piata

7

6

3

1

*Cifrele de vanzari raportate pentru cele 20 de piete europene principale Ford unde este reprezentata prin Companii de Vanzari Nationale. Cele 20 de piete europene sunt: Austria, Belgia, Marea Britanie, Republica Ceha, Danemarca, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Spania, Romania, Suedia si Elvetia.