Daimler extinde reteaua de productie pentru autoturismele Mercedes-Benz

 • Productia de cutii de viteze de la Stuttgart este incarcata la capacitate maxima, dezvoltarea unor capacitati suplimentare planificata la unitatea de productie  din Romania, la compania Star Transmission
 • Mai mult de 300 de milioane de Euro vor fi investite
 • Andreas Renschler: „Extinderea retelei noastre de productie va include o locatie suplimentara pentru asamblarea cutiilor de viteze, ce este conceputa pentru a completa capacitatile noastre existente. Scopul nostru este de a satisface cererea mare a clientilor, cu o flexibilitate mai mare in viitor.”

Bucuresti - Consiliul de administratie Daimler AG a decis sa extinda reteaua de productie a cutiilor de viteze Mercedes-Benz Cars. In urma aprobarii de catre Consiliul de Supraveghere, sunt planificate acum capacitati suplimentare pentru asamblarea cutiilor de viteze ce urmeaza a fi stabilite la unitatea de productie Daimler din Romania, Star Transmission. Pentru productia unei noi generatii de cutii de viteze automate, vor fi investite in Romania mai mult de 280 de milioane de Euro. In total, compania planuieste investitii de peste 300 de milioane de Euro.


Andreas Renschler, membru al Consiliului de Administratie Daimler pentru Productie si Achizitii Publice Mercedes-Benz Cars si Mercedes-Benz Vans, explica: „Extinderea retelei noastre de productie va include o locatie suplimentara pentru asamblarea cutiilor de viteze, conceputa pentru a completa capacitatile noastre existente. Scopul nostru este de a satisface cererea mare a clientilor, cu o flexibilitate mai mare in viitor.”


Tinand cont de faptul ca productia este supraincarcata si lipseste spatiului necesar dezvoltarii productiei de cutii de viteze in Stuttgart, vor fi construite locatii suplimentare. “De peste 10 ani, Star Transmission continua sa fie un partener de incredere al locatiilor noastre producatoare de sisteme de transmisie, din Germania. Avand in vedere situatia actuala si in baza experientei si colaborarii excelente cu Star Transmission, optiunea pentru asigurarea capacitatilor necesare de asamblare suplimentara, intr-o maniera flexibila, este de a extinde activitatile din Romania.”, explica Peter Schabert, Directorul de Productie pentru Sisteme de Transmisie a Mercedes-Benz si al Fabricii Mercedes-Benz din Untertürkheim, referindu-se la planurile pentru viitoarea retea de productie de cutii de viteze. “Fabrica de cutii de viteze din Stuttgart va ramane in continuare centrul productiei de cutii de viteze pentru Mercedes-Benz Cars si va actiona in calitate de centru de competenta in aceasta retea de productie”.


Wolfgang Nieke, Presedintele Sindicatului Fabricii Mercedes-Benz din Untertürkheim si al Dezvoltarii de Autoturisme Mercedes-Benz: "Conducerea fabricii si cea a Sindicatului au convenit, in urma cu doi ani, sa produca noua cutie de viteze automata si un modul de asamblare la locatia din Stuttgart-Hedelfingen. Consiliul de administratie si-a reafirmat astfel angajamentul pentru productia interna a cutiilor de viteze. Cel de-al doilea modul de asamblare din Sebes va fi aprovizionat de la locatia noastra de productie. Cererea crescuta pentru cutii de viteze asigura utilizarea pe termen lung a capacitatii de productie de cutii de viteze in cadrul locatiei din Stuttgart-Hedelfingen."


In scopul de a transfera experienta de la Stuttgart in mod corespunzator, angajatii romani vor urma un program special de calificare. Ei vor participa timp de mai multe luni la fabrica din Untertürkheim, in echipe de asigurare a calitatii, de intretinere si de logistica, pe langa cele de productie.


Unitatea de productie Daimler, Star Transmission, a fost infiintata in anul 2001. In prezent, compania si cei aproximativ 800 de angajati din locatiile Cugir si Sebes produc componente pentru motoarele si cutiile de viteze ale autoturismelor actuale Mercedes-Benz, precum si cutii de viteze pentru modelele mai vechi, pentru asigurarea pieselor de schimb. A fost deja luata decizia pentru a incepe productia unei cutii de viteze automate cu 5 trepte, la mijlocul acestui an, in noua locatie din Sebes, pana la iesirea din fabricatie. Incepand din 2014, generatia actuala de cutii de viteze cu dublu ambreiaj va fi, de asemenea, asamblata acolo. Acest lucru va oferi, astfel, capacitati suplimentare de asamblare care vor completa productia din Stuttgart, unde a fost concentrata asamblarea pana in prezent. Cu sprijinul guvernului roman in vederea extinderii capacitatilor de productie, se preconizeaza ca o noua generatie de cutii de viteze automate va fi, de asemenea, fabricata in noua retea de productie care implica locatiile din Stuttgart (productie completa, inclusiv asamblare) si Sebes (doar asamblare) incepand cu anul 2016.


Ratiunea acestui plan este cererea in continua crestere pentru cutii de viteze, in conformitate cu strategia de crestere a Mercedes-Benz 2020. Fabrica de cutii de viteze localizata in Stuttgart-Hedelfingen, parte a fabricii din Untertürkheim, se afla astazi deja la capacitate maxima. Intregul spatiu disponibil a fost dezvoltat treptat in ultimii ani, astfel incat locatia – din cauza localizarii sale geografice speciale, in partea de sus a Vaii Neckar din Stuttgart - a atins nivelul sau maxim de extindere, fara alte posibilitati.


In acelasi timp, orice fel de extindere a capacitatii diviziei Mercedes-Benz Cars poate contribui decisiv la cresterea profitului, luand in considerare competitia globala acerba din segmentul premium. Aceasta premisa se aplica si in cazul cutiilor de viteze, ce sunt produse in fabricile proprii, contrar abordarii preferate de competitie. In general, viitoarea retea de productie a cutiilor de vitezelor este gandita astfel incat sa asigure necesarul de productie si in viitor - intr-o maniera sigura si foarte flexibila, conform cerintelor din piata, indeplinind totodata si obiectivele financiare.


Despre reteaua de productie a sistemelor de propulsie pentru Mercedes-Benz Cars
Reteaua de productie a sistemelor de propulsie Mercedes-Benz Cars este formata dintr-o serie de locatii din Germania si este completata de locatii internationale de productie corelate cu productia in crestere a autovehiculelor Mercede-Benz, in pietele relevante.


Locatia centrala este fabrica Mercedes-Benz din Unterturkheim, unde in cele sase sectii separate sunt produse motoare, cutii de viteze si punti. In anul fiscal anterior, Daimler a investit doar aici aproximativ 900 de milioane de Euro, pentru marirea si transformarea fabricii de sisteme de propulsie, precum si pentru lansarea fabricarii de noi produse si tehnologii de fabricatie, ca rezultat al cererii ridicate din partea consumatorilor, fapt ce a dus implicit si la crearea a 350 de locuri noi de munca. In 2013, compania va investi in aceasta locatie peste 800 de milioane de Euro.


Fabrica Mercedes-Benz din Berlin produce motoare si componente pentru sisteme de propulsie, in timp ce fabrica Mercedes-Benz din Hamburg este responsabila cu productia puntilor si a diverselor componente aditionale. O alta locatie importanta in productia de motoare este filiala noastra din Kolleda/Thurinigia, MDC Power, ce a fost distinsa recent cu prestigiosul premiu „Fabrica Anului”. Atunci cand vine vorba de locatiile internationale, Star Transmission, unitatea noastra de productie din Romania, este responsabila pentru productia de componente pentru motoare si cutii de viteze, precum si pentru cutii de viteze, ca piese de schimb. Incepand cu acest an, locatia noastra de productie din Beijing (BBAC – joint venture dintre Daimler si partenerul BAIC din China), va incepe fabricarea de motoare, pentru a asigura productia locala de autoturisme si autovehicule comerciale usoare Mercedes-Benz. Incepand cu anul 2014, ca urmare a parteneriatului strategic dintre Daimler si alianta Renault-Nissan, Daimler si Nissan vor incepe fabricarea in comun in SUA a motoarelor pe benzina in 4 cilindri bazate pe tehnologia Mercedes-Benz, la fabrica Nissan din Decherd/Tennessee. Unul dintre principalii beneficiari ai acestor motoare va fi noul model Clasa C, produs in fabrica Mercedes-Benz din Tuscaloosa/Alabama.


Despre Daimler
Daimler AG este una dintre cele mai de succes companii producatoare de autovehicule din lume. Datorita diviziilor Mercedes-Benz Cars, Daimler Trucks, Mercedes-Benz Vans, Daimler Buses si Daimler Financial Services, compania a devenit unul dintre cei mai importanti producatori auto de autovehicule din clasa premium si este cel mai mare constructor global de autovehicule comerciale. Daimler Financial Services ofera un pachet complet de produse financiare, cuprinzand servicii de finantare, leasing, asigurare si management de flote. Cei doi fondatori ai companiei, Gottlieb Daimler si Carl Benz, au scris istorie prin inventarea autovehiculului in anul 1886. In calitatea sa de pionier in constructia de autovehicule, Daimler continua sa creeze viitorul in privinta mobilitatii: compania investeste atat in tehnologii inovatoare si ecologice, cat si in autovehicule sigure si de inalta calitate, care sa-i fascineze pe clientii sai. Daimler este singura companie producatoare de autovehicule care investeste in dezvoltarea de sisteme de propulsie alternativa, atat in propulsia hibrida, cat si in motoare electrice si sisteme de propulsie cu pile de combustibil, cu scopul de a asigura calatorii fara emisii pe termen lung. Si aceasta deoarece compania Daimler considera ca responsabilitatea fata de societate si fata de mediul inconjurator este o obligatie a sa. Daimler comercializeaza autovehiculele si produsele sale financiare in aproape toate tarile si detine unitati de productie pe cinci continente. In portofoliul sau actual se afla, pe langa Mercedes-Benz, cea mai valoroasa marca auto din lume, se afla si alte marci: smart, Freightliner, Western Star, BharatBenz, Fuso, Setra si Thomas Built Buses. Compania este listata la bursele din Frankfurt si Stuttgart (codul bursier DAI). In anul 2012, concernul cu peste 275.000 de angajati a vandut 2,2 milioane de autovehicule. Cifra sa de afaceri a fost de 114,3 miliarde de Euro, cu un profit (EBIT) de 8,6 miliarde de Euro.
 

Publicat la: 15.06.2015

Toate comunicatele

Articole recomandate

Compara Inchide

Logheaza-te

Am uitat parola

trimitere date

api_key: 775gu6ocqdsjgp scope: r_basicprofile r_emailaddress //onLoad: onLinkedInLoad authorize: true, credentials_cookie: true

Inregistreaza-te

Esti de acord ca Tiriac Auto sa utilizeze informatiile completate de tine pentru a te contacta in scopuri de marketing? Prin completarea prezentului formular, declar ca imi exprim consimtamantul, in mod expres si neechivoc, pentru ca orice date cu caracter personal, precum si orice alte informatii furnizate de mine, sa intre in baza de date a Tiriac Auto, a imputernicitilor si a operatorilor asociati ai acestuia, pentru a fi prelucrate si utilizate de acestia in orice activitati si scopuri statistice si / sau legate de marketing (inclusiv primirea de apeluri, e-mailuri in actiuni de marketing direct de promovare a ofertelor comerciale, invitatii la test-drive-uri si evenimente, asistenta pentru autovehiculul detinut: mentenanta, asistenta rutiera, garantii, asigurari, ITP), in conformitate cu legislatia in vigoare si in conformitate cu Politica de Confidentialitate Tiriac Auto.

trimitere date

Date de contact

Daca solicitati detalii despre inchirierea unei masini, puteti afla aici cum va prelucram datele

Sunteti de acord ca Tiriac Auto sa utilizeze informatiile completate de dvs. pentru a va contacta in scopuri de marketing, inclusiv prin Newsletter, in conditiile explicate aici?

TELEFON

SMS

E-MAIL

trimitere date

Important

Începând cu data de 1 noiembrie 2015, serviciile oferite în locaţia Ţiriac Auto din Otopeni, pot fi accesate în cadrul atelierelor din reţeaua de service București:

Ţiriac Auto - Service Ford

Șos. București-Ploiești 42-44,
sector 1

Ţiriac Auto - Service Jaguar

Șos. București-Ploiești 107A,
sector 1

Ţiriac Auto - Service Mercedes-Benz

Bd. Expoziţiei nr. 2,
sector 1

Ţiriac Auto - Service Hyundai

Str. Parcului 55-57,
sector 1

Ţiriac Auto - Service Land Rover

Șos. București-Ploiești 107A,
sector 1

Ţiriac Auto - Service Mitsubishi

Bd. Expoziţiei nr. 2, sector 1
Bd. Metalurgiei nr. 70, sector 4

Ţiriac Auto - Service Multibrand

Bd. Expoziţiei nr. 2, sector 1
Șos. Pipera nr. 41, sector 2
Bd. Metalurgiei nr. 70, sector 4

Vezi toate service-urile

Date de contact

Alege locatia
  Toate marcile
   Toate modelele

    Daca solicitati detalii despre o anumita oferta postata pe website, puteti afla aici cum va prelucram datele

    Sunteti de acord ca Tiriac Auto sa utilizeze informatiile completate de dvs. pentru a va contacta in scopuri de marketing, inclusiv prin Newsletter, in conditiile explicate aici?

    TELEFON

    SMS

    E-MAIL

    trimitere date

    Newsletter

    Veti putea fi contactat pentru informari despre toate produsele si serviciile Tiriac Auto, insa puteti alege marca sau marcile auto de care sunteti interesat in mod special

    Sunteti de acord ca Tiriac Auto sa utilizeze informatiile completate de dvs. pentru a va contacta in scopuri de marketing, inclusiv prin Newsletter, in conditiile explicate aici?

    trimitere date

    Date de contact

    Inainte de trimiterea cererii va rugam sa completati formularul de mai jos:

    Esti de acord ca Tiriac Auto sa utilizeze informatiile completate de tine pentru a te contacta in scopuri de marketing? Prin completarea prezentului formular, declar ca imi exprim consimtamantul, in mod expres si neechivoc, pentru ca orice date cu caracter personal, precum si orice alte informatii furnizate de mine, sa intre in baza de date a Tiriac Auto, a imputernicitilor si a operatorilor asociati ai acestuia, pentru a fi prelucrate si utilizate de acestia in orice activitati si scopuri statistice si / sau legate de marketing (inclusiv primirea de apeluri, e-mailuri in actiuni de marketing direct de promovare a ofertelor comerciale, invitatii la test-drive-uri si evenimente, asistenta pentru autovehiculul detinut: mentenanta, asistenta rutiera, garantii, asigurari, ITP), in conformitate cu legislatia in vigoare si in conformitate cu Politica de Confidentialitate Tiriac Auto.