Nota de informare GDPR Tiriac Auto





INFORMARE PRIVIND PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL PENTRU PERSOANE FIZICE

Urmatoarea informare este conceputa pentru a va aduce la cunostinta cele mai importante aspecte cu privire la prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal si la drepturile dvs. privind aceasta prelucrare în conformitate cu Regulamentul general privind protectia datelor 2016/679 (“GDPR/RGPD” sau “Regulamentul”) si legislatia nationala aplicabila.

  1. Informatii generale

Protectia datelor dvs. cu caracter personal este importanta pentru noi, motiv pentru care am aderat la principii stricte în aceasta privinta.

Atunci când va prelucram datele cu caracter personal, noi, TIRIAC AUTO SRL, cu sediul social în Bucuresti, B-dul Expozitiei nr. 2, Cladirea C9, sector 1, înregistrata la ORC Bucuresti sub nr. J40/745/2012, având CUI 11331727, (“Tiriac Auto” sau „Societatea“) actionam în calitate de operator în conformitate cu prevederile GDPR.

Pentru orice aspect cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal puteti contacta responsabilul nostru cu protectia datelor la urmatoarele date de contact:

- adresa de e-mail: prelucrare.date@tiriacauto.ro,

- telefon: 0374.14.14.14.

  1. Când colectam date despre dvs.?

Colectam datele dvs. cu caracter personal atunci când, de exemplu:

  • sunteti interesat de serviciile si produsele noastre (potential client);
  • sunteti clientul/beneficiarul unei activitati comerciale pe care o prestam;
  • ne furnizati un serviciu sau un produs;.
  • cumparati sau utilizati oricare dintre produsele si serviciile noastre;
  • vizitati sau navigati pe site-ul nostru sau alte site-uri ale Grupului TIRIAC;
  • va înregistrati pentru un anumit produs sau serviciu (exemplu: creare cont utilizator pe Site-ul Tiriac Auto);
  • ne contactati prin diverse canale, sau ne solicitati informatii în legatura cu un produs sau serviciu, inclusiv canalele de comunicare asociate aplicatiilor social media cum ar fi Facebook, Linkedin, etc.;
  • ati acordat permisiunea altor societati, cum ar fi partenerii nostri comerciali sau asociatii nostri, precum si unor terti furnizori sau contractanti ai nostri, sa faca schimb de informatii cu noi cu privire la dvs.;
  • va abonati la comunicari de marketing (Newsletter), alerte sau alte servicii oferite de noi;

Utilizam cookie-uri (fisiere text de mici dimensiuni stocate în browser-ul dvs.) si alte tehnici cum ar fi web beacons (fisiere de tip imagine mici, transparente utilizate pentru a urmari miscarile dvs. pe site-ul nostru). Pentru detalii suplimentare în acest sens si în legatura cu modul de a opta pentru renuntarea la acestea, va rugam sa consultati sectiunea Cookie-uri pe site-ul nostru www.tiriacauto.ro.

 

  1. Scopurile prelucrarii

Prelucram datele dvs. cu caracter personal in urmatoarele scopuri:

  • în scopul asigurarii unei interactiuni atunci când sunteti interesat de produsele si serviciile noastre (activitati premergatoare încheierii unui contract);
  • în scopul asigurarii unei interactiuni si stabilirea unei relatii cu dvs. atunci când avem o relatie contractuala sau un interes legitim;
  • furnizarii de produse / prestarii de servicii din domeniul auto (produse: vehicule, piese si accesorii auto; servicii: reparatii, mentenanta, garantie, evaluare auto, test drive, service ITP, asistenta rutiera); 
  • în scopul îndeplinirii obligatiilor noastre contractuale, în calitate de dealer, fata de importatori si producatorii de vehicule;
  • în vederea îndeplinirii obligatiilor noastre legale;
  • în scopul urmaririi intereselor noastre legitime;
  • în vederea urmaririi intereselor dvs. vitale (ex. rechemarea în service);
  • în vederea acordarii / activarii de servicii gratuite, numai în masura în care ati fost de acord cu serviciul (ex. Asistenta rutiera);
  • în vederea prezentarii / oferirii de informatii privind produsele / serviciile de finantare oferite de partenerii Societatii, numai în masura în care ati fost de acord sa primiti astfel de informatii;
  • în vederea intermedierii unor activitati premergatoare încheierii unui contract de leasing / finantare cu partenerii Tiriac Auto (societati din domeniul financiar), numai în masura în care ati fost de acord cu o astfel de activitate;
  • în vederea oferirii de produse / servicii de asigurare / reasigurare oferite de partenerii Societatii, numai în masura în care ati fost de acord cu o astfel de intermediere;
  • în urmatoarele scopuri, toate vizând domeniul auto, în masura în care ati fost de acord cu fiecare dintre ele:

 ▶ furnizarea de informatii cu privire la oferte comerciale;

 ▶ furnizarea de informatii cu privire la test drive-uri, acordare replacement car, rent car;

 ▶ furnizarea de informatii cu privire la evenimentele Societatii;

 ▶ furnizarea de informatii de asistenta a nevoilor legate de autovehicul (mentenanta, asistenta rutiera, garantii, asigurari, ITP);

 ▶ participarea la sondaje de opinie cu privire la produsele si serviciile Societatii referitor la gradul de multumire a clientilor.

 

  1. Categoriile de date cu caracter personal prelucrate

Vom putea prelucra urmatoarele categorii de date:

  • numele si prenumele, codul numeric personal, data nasterii, documentul de identitate si date cuprinse în acesta, adresa, adresa de e-mail, numarul de telefon fix si/sau mobil, numarul de fax, marca si modelul masinii achizitionate, nr. VIN, si orice alte date referitoare la autovehiculele achizitionate sau reparate la noi;
  • datele aferente permisului de conducere si copii ale acestuia, în cazul în care ati efectuat un test drive sau pentru acordarea unui replacement car;
  • localizarea dvs. atunci când utilizati autovehiculele de test (test drive), înlocuire (replacement), închiriere (rent) ale societatii;
  • contactul dvs. cu noi, cum ar fi o nota privind contactul, un email sau înregistrarea unui apel pe care l-ati adresat catre unul dintre centrele noastre de contact, catre serviciul de Relatii cu Clientii, o scrisoare transmisa sau alte dovezi ale unui contact cu noi;
  • convorbirea cu consultantii nostri ar putea fi înregistrata si transcrisa în format text pentru îmbunatatirea serviciilor oferite, în masura în care ati autorizat înregistrarea si transcrierea prin continuarea apelului cu consultantii nostri.
  • informatii privind calitatea dvs. de client, cum ar fi datele platilor datorate sau primite, abonamentele pe care le utilizati, contul IBAN sau alte informatii în legatura cu calitatea dvs. de client sau care sunt incluse în programele noastre de gestionare a relatiei comerciale cu fiecare client;
  • date / informatii privind veniturile, conditia financiara sau economica, sursa fondurilor, date privind ocupatia si dupa caz numele angajatorului ori natura activitatii proprii, atunci când solicitati societatii intermedierea unor activitati premergatoare încheierii unui contract de leasing / finantare cu partenerii Tiriac Auto (societati din domeniul financiar);
  • date / informatii privind autovehiculul achizitionat, date privind permisul de conducere, date de identificare, atunci când ati fost de acord ca Societatea sa intermedieze produse / servicii de asigurare / reasigurare oferite de partenerii Tiriac Auto din domeniul asigurarilor / reasigurarilor;
  • informatii privind legitimitatea accesului – vom colecta parole, indicii si informatii de securitate similare utilizate pentru autentificare si accesul la conturi si servicii (pentru conturile on-line deschise de fiecare client pe web-site-ul companiei noastre);
  • preferintele dvs. pentru anumite produse, servicii atunci când ne spuneti care sunt acestea;
  • preferintele în materie de marketing;
  • istoricul dvs. de navigare. Daca ne-ati dat permisiunea, TIRIAC AUTO colecteaza categoriile de site-uri web pe care ati navigat de pe mobilul, dispozitivul sau PC-ul propriu, de exemplu sport, muzica sau stiri. Cu toate acestea, nu avem un istoric al site-urilor pe care navigati, acesta fiind limitat la o scurta perioada de timp pentru a permite efectuarea conexiunii. Utilizam aceste informatii privind interesele pentru a va trimite oferte de marketing personalizate sau pentru a va arata reclame personalizate. Puteti sa renuntati la reclame conform sectiunii Cookie-uri pe site-ul nostru tiriacauto.rosau, în cazul marketingului, prin intermediul sectiunii Setari privind Protectia Datelor;
  • avantajele, reducerile, discounturile oferite pentru recompensarea fidelitatii clientului în cadrul programul de loialitate;
  • nivelul serviciilor care vi se presteaza – de exemplu, probleme operationale si alte evenimente care pot afecta serviciile noastre;
  • raspunsurile la invitatii si confirmarile de participare la evenimente.

 

în principal, datele cu caracter personal pe care le prelucram sunt: datele dvs. de identificare, date tranzactionale, financiare, demografice, de localizare sau alte date cu caracter personal pe care le colectam direct de la dumneavoastra sau din alte surse atunci când deveniti clientul nostru, sau când folositi produsele sau serviciile noastre. TIRIAC AUTO nu colecteaza de la dumneavoastra în mod intentionat categorii speciale de date cu caracter personal  pentru a le stoca (Categoriile speciale de date cu caracter personal dezvaluie originea dumneavoastra rasiala si etnica, opiniile politice, convingerile religioase si filozofice, afilierea sindicala, datele genetice, datele biometrie, datele referitoare la sanatate sau datele referitoare la viata sau orientarea sexuala).

  1. Temeiul juridic al prelucrarii

 

  • Baza legala pentru prelucrarea datelor dumneavoastra cu caracter personal pentru fiecare din scopurile mentionate mai sus este:
  • necesitatea executarii contractului de furnizare sau prestari servicii la care dumneavoastra sunteti parte sau cererea dumneavoastra înainte de încheierea unui contract;
  • interesele legitime ale Societatii, de exemplu, prevenirea fraudelor, constatarea, exercitarea sau apararea unui drept în instanta protejarea bunurile si valorile societatii si pe cele ale clientilor, îmbunatatirea serviciilor oferite. Ori de cate ori ne bazam pe acest temei legal pentru a prelucra datele dvs. cu caracter personal, evaluam interesele noastre comerciale pentru a ne asigura ca acestea nu prevaleaza asupra drepturilor dvs. În plus, în unele cazuri aveti dreptul de a va opune acestei prelucrari. De asemenea, ne putem întemeia pe interesul nostru legitim de a ne exercita drepturile prevazute de lege în favoarea noastra, pentru a actiona în justitie contra oricarei activitati ilegale sau care prejudiciaza Societatea;
  • Conformarea cu o cerinta legala imperativa, de exemplu:
    • cerinte contabile si fiscale, raportare;
    • aplicarea masurilor de cunoastere a clientelei pentru prevenirea si combaterea spalarii banilor;
    • îndeplinirea activitatilor aferente controalelor si solicitarilor de informatii ale autoritatilor cum ar fi Agentia Nationala pentru Administrare Fiscala (ANAF), Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului (ANPC), Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP);
    • Politia Româna;
    • Altele, în functie de investigatia efectuata.
  • Sau care fac obiectul unor politici interne stricte (cum ar fi perioadele de pastrare). În unele cazuri, punctuale puteti sa va opuneti unor astfel de prelucrari.
  • În plus, în masura în care ati fost de acord, consimtamântul dumneavoastra poate reprezenta temeiul legal al prelucrarilor efectuate de noi;
  • De asemenea, va prelucram datele cu caracter personal atunci când prelucrarea este necesara pentru îndeplinirea unei sarcini care serveste unui interes public;
  • Prelucrarea este necesara în vederea protejarii intereselor dvs. vitale, de exemplu rechemarea în service, atunci când producatorul decide efectuarea unor modificari sau schimbarea unor functionalitati / piese în scopul prevenirii unor situatii neplacute ce tin de siguranta dvs..

 

  1. Categoriile de destinatari catre care se pot divulga datele cu caracter personal colectate:

În cazul în care sunteti un potential client, datele dvs. cu caracter personal vor fi transmite/vor fi vizibile catre/pentru importatori si producatorii de vehicule rutiere pentru care avem calitatea de dealer autorizat pentru analiza capacitatii Tiriac Auto de a raspunde cerintelor contractuale asumate. De asemenea, acestea sunt vizibile si pentru furnizorii de servicii IT si marketing.

În cazul în care sunteti un client al nostru, datele dvs. cu caracter personal vor fi transmise catre:

  • importatorii si producatorii de autovehicule în vederea urmaririi îndeplinirii obligatiilor noastre avute în calitate de dealer conform Politicii privind schimbul de date între dealer, importator si producator;
  • furnizorii implicati în mod direct/indirect în furnizarea produselor si prestarea serviciilor din domeniul auto (importatorii de autovehicule, producatorii de autovehicule în vederea acordarii garantiei si înstiintarii privind defectiunile aparute, furnizorii/producatorii de piese auto daca e cazul, prestatorii de servicii de asistenta rutiera, prestatorii de servicii de garantie extinsa, prestatori de servicii intermediere plati, prestatorii de servicii de tip call center);
  • societati de leasing sau financiar bancare cu care Societatea are acorduri încheiate, numai în cazul în care ati solicitat în mod expres intermedierea activitati premergatoare încheierii unui contract de leasing / finantare;
  • partenerii Tiriac Auto din domeniul asigurarilor / reasigurarilor, numai în cazul în care ati solicitat în mod expres intermedierea activitatii de încheiere a unei polite de asigurare;
  • autoritatile statului (inclusiv autoritati fiscale);
  • contabili, auditori, experti judiciari, avocati sau alti asemenea consilieri externi ai Societatii sau catre terte persoane care furnizeaza produse si servicii companiei (furnizorii de servicii de paza, de sisteme IT, consultanti financiari, consultanti in domeniul protectiei datelor);
  • furnizorii Societatii implicati in mod direct/indirect în procesul de marketing si promovare;
  • furnizorii Societatii implicati in mod direct/indirect în procesul de masurare al gradului de satisfactie al clientilor;

Depunem toate eforturile pentru a ne asigura ca toate entitatile cu care lucram stocheaza datele dumneavoastra cu caracter personal în conditii de siguranta si securitate.

  1. Datele colectate în mod automat

Când vizitati Site-ul, noi colectam date în mod automat prin browser sau dispozitivul dvs., prin utilizarea cookie-urilor si a tehnologiilor similare. Va rugam sa consultati Politica de utilizare Cookies pentru informatii suplimentare cu privire la aceste practici https://www.tiriacauto.ro/ro/cookie-policy .

  1. Comunicarile de marketing

Daca nu mai doriti sa primiti comunicari de marketing de la noi (Newsletter), actualizati-va preferintele prin accesarea linkului de „Unsubscribe”. Daca renuntati la primirea comunicarilor de marketing de la noi, este posibil sa va trimitem în continuare mesaje legate de comenzile dvs., sau cu privire la actualizarea politicilor noastre, mesaje necesare în temeiul unui contract în desfasurare cu dvs..

  1. Perioada de pastrare

Vom pastra datele dvs. personale atât timp cat este necesar, sau permis având în vedere scopul (scopurilor) pentru care au fost obtinute si în conformitate cu cele prezentate în aceasta Nota de informare. Criteriile utilizate pentru a determina duratele perioadelor de pastrare includ:

  • Durata contractului încheiat între dvs. si Tiriac Auto;
  • Perioada de timp necesara furnizarii de informatii, atunci când ne solicitati acest lucru;
  • Existenta unor perioade de stocare prevazute de lege;
  • Existenta unor interese legitime ale Tiriac Auto.

 

  1. Transferul catre terte tari si masuri de siguranta

 

Am putea sa va transferam datele cu caracter personal în tari situate în cadrul UE, SEE sau în tari care au fost recunoscute de Comisia Europeana ca asigurând un nivel corespunzator de protectie a datelor dumneavoastra cu caracter personal, daca se va dovedi necesar în scopurile permise, asa cum au fost descrise mai sus.

În situatii exceptionale, în temeiul scopurilor permise, putem transfera datele cu caracter personal în tari care nu au fost recunoscute de Comisia Europeana ca asigurând un nivel corespunzator de protectie. În acest caz, transferurile se vor face pe baza clauzelor standard de protectie a datelor adoptate de Comisia Europeana (denumite în continuare „Acorduri privind Transferul de Date”) precum si pe baza altor garantii adecvate recunoscute de catre Regulamentul General privind Protectia Datelor.

  1. Servicii oferite de parti terte

Aceasta Nota de informare nu vizeaza prelucrarile efectuate de parti terte care actioneaza în calitate de operatori independenti (de exemplu, parti terte ale caror website-uri pot fi accesate prin linkuri localizate pe website-lu nostru). Tiriac Auto nu îsi asuma responsabilitatea pentru modul în care sunt prelucrate datele vizitatorilor sai ulterior accesarii de catre acestia a unor linkuri catre website-uri terte.

 

  1. Modificari aduse Notei de informare

Nota noastra de informare privind prelucrarea datelor cu caracter personal se poate schimba din când în când si orice modificare a acesteia va fi comunicata prin intermediul unui e-mail sau al unui anunt pe site-ul nostru. Mailul îl veti primi atât timp cât sunteti înregistrati în bazele noastre de date cu o adresa de email.

  1. Securitatea datelor cu caracter personal

Respectam proceduri stricte de securitate privind stocarea si dezvaluirea datelor dvs. cu caracter personal si le protejam împotriva pierderii, distrugerii sau deteriorarii accidentale. Putem divulga informatiile dvs. unor terte parti de încredere pentru scopurile stabilite în aceasta Nota de informare.

  1. Drepturile dumneavoastra

 

Sunteti îndreptatit sa primiti informatii de la Societate cu privire la prelucrarea datelor dumneavoastra cu caracter personal. În acest sens beneficiati de drepturile detaliate în cele ce urmeaza.

  • Dreptul de a retrage oricând un consimtamânt dat în vederea opririi unei prelucrari a datelor care se bazeaza pe consimtamântul dvs.. Retragerea nu va afecta legalitatea prelucrarii pe baza consimtamântului acordat înainte de retragere.
  • Dreptul de acces - înseamna ca aveti dreptul de a obtine o confirmare din partea noastra ca prelucram sau nu datele cu caracter personal care va privesc si, în caz afirmativ, aveti acces la datele respective si la informatiile privind modalitatea în care sunt prelucrate aceste date.
  • Dreptul la portabilitatea datelor - se refera la dreptul de a primi datele cu caracter personal într-un format structurat, utilizat în mod curent de catre noi si care poate fi citit automat, dar si la dreptul ca aceste date sa fie transmise direct altui operator, daca acest lucru este fezabil din punct de vedere tehnic.
  • Dreptul la opozitie - vizeaza dreptul dumneavoastra de a va opune prelucrarii datelor dvs. cu caracter personal atunci când prelucrarea este necesara pentru îndeplinirea unei sarcini care serveste unui interes public sau când are în vedere un interes legitim al operatorului. Atunci când prelucrarea datelor cu caracter personal are drept scop marketingul direct sau prelucrari efectuate în baza consimtamântului expres, aveti dreptul de a va opune prelucrarii în orice moment.
  • Dreptul la rectificare - se refera la corectarea, fara întârzieri nejustificate, a datelor cu caracter personal inexacte. Rectificarea va fi comunicata fiecarui destinatar la care au fost transmise datele, cu exceptia cazului în care acest lucru se dovedeste imposibil sau presupune eforturi disproportionate.
  • Dreptul la stergerea datelor („dreptul de a fi uitat”) - înseamna ca aveti dreptul de a solicita stergerea datelor cu caracter personal, fara întârzieri nejustificate, în cazul în care se aplica unul dintre urmatoarele motive: acestea nu mai sunt necesare pentru îndeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate sau prelucrate; va retrageti consimtamântul si nu exista niciun alt temei juridic pentru prelucrare; va opuneti prelucrarii si nu exista alte motive legitime care sa prevaleze; datele cu caracter personal au fost prelucrate ilegal; datele cu caracter personal trebuie sterse pentru respectarea unei obligatii legale; datele cu caracter personal au fost colectate în legatura cu oferirea de servicii ale societatii informationale unui minor sub 16 ani.
  • Dreptul la restrictionarea prelucrarii - poate fi exercitat în cazul în care persoana contesta exactitatea datelor, pe o perioada necesara verificarii corectitudinii datelor; prelucrarea este ilegala, iar dumneavoastra va opuneti stergerii datelor cu caracter personal, solicitând în schimb restrictionarea; în cazul în care Tiriac Auto nu mai are nevoie de datele cu caracter personal în scopul prelucrarii, dar persoana i le solicita pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept în instanta; în cazul în care persoana s-a opus prelucrarii pentru intervalul de timp în care se verifica daca drepturile legitime ale operatorului prevaleaza asupra celor ale persoanei respective.
  • Dreptul de a depune o plângere – poate fi exercitat în cazul în care considerati ca drepturile de care beneficiati in calitate de persoana vizata au fost încalcate. Va puteti adresa oricând, cu o plângere sau sesizare în acest sens, Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, cu sediul in B-dul G-ral. Gheorghe Magheru 28-30, Sector 1, cod postal 010336, Bucuresti, România (fax: +40 318 059 602, email: anspdcp@dataprotection.ro). De asemenea, puteti introduce o actiune in justitie, pe rolul instantelor judecatoresti competente.

Pentru exercitarea acestor drepturi, precum si pentru orice întrebari suplimentare cu privire la aceasta informare sau în legatura cu utilizarea de catre Societate a datelor cu caracter personal, va rugam sa contactati responsabilul cu protectia datelor, alegând oricare din modalitatile de comunicare descrise mai jos.

  • Prin email - la adresa: prelucrare.date@tiriacauto.ro; sau
  • Personal sau printr-o cerere trimisa prin posta - la Sediul Societatii (la adresa mentionata la pct. 1); sau
  • Telefonic - la numarul: 0374.14.14.14 Detalii suplimentare precum si eventuale actualizari ale acestei informari privind protectia datelor dumneavoastra – puteti gasiti pe pagina web a Societatii – sectiunea Protectia Datelor.

 

Ultima actualizare:

25.05.2021

 

NOTA DE INFORMARE cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal destinata reprezentantilor legali ai entitatilor juridice si persoanelor de contact

  1. Informatii generale

Protectia datelor dvs. cu caracter personal este importanta pentru noi, motiv pentru care am aderat la principii stricte în aceasta privinta.

Atunci când va prelucram datele cu caracter personal, noi, TIRIAC AUTO SRL, cu sediul social în Bucuresti, B-dul Expozitiei nr. 2, Cladirea C9, sector 1, înregistrata la ORC Bucuresti sub nr. J40/745/2012, având CUI 11331727, („Tiriac Auto“ sau„Societatea“), actionam în calitate de operator, astfel cum aceasta calitate este definita de Regulamentul general privind protectia datelor nr. 2016/679  (“GDPR/RGPD” sau “Regulamentul”)

 

Datele de contact ale responsabilului nostru cu protectia datelor sunt:

 

Aceasta NOTA DE INFORMARE detaliaza când si de ce va prelucram datele cu caracter personal, cum le folosim, conditiile în care le putem divulga altora, cum le stocam în conditii de siguranta, care sunt drepturile dumneavoastra în calitate de persoane vizate si modul în care puteti sa va exercitati aceste drepturi.

  1. Când colectam date despre dvs.?

 

Colectam datele dvs. cu caracter personal atunci când entitatea juridica al carei reprezentant/persoana de contact sunteti, de exemplu:

  • este clientul/beneficiarul unei activitati comerciale pe care o realizam;
  • ne furnizeaza un serviciu sau un produs;
  • cumpara sau utilizeaza oricare dintre produsele si serviciile noastre.

 

Totodata, va prelucram datele cu caracter personal atunci când, în aceeasi calitate de reprezentant/persoana de contact al unui partener entitate juridica:

  • vizitati sau navigati pe site-ul nostru sau alte site-uri ale Grupului TIRIAC;
  • va înregistrati pentru un anumit produs sau serviciu (exemplu: creare cont utilizator pe Site-ul Tiriac Auto);
  • ne contactati prin diverse canale, sau ne solicitati informatii în legatura cu un produs sau serviciu, inclusiv canalele de comunicare asociate aplicatiilor social media cum ar fi Facebook, LinkedIn, etc.;
  • ati acordat permisiunea altor societati, cum ar fi partenerii nostri comerciali sau asociatii nostri, precum si unor terti furnizori sau contractanti ai nostri, sa faca schimb de informatii cu noi cu privire la dvs.;
  • va abonati la comunicari de marketing (Newsletters), alerte sau alte servicii oferite de noi.

 

Utilizam cookie-uri (fisiere text de mici dimensiuni stocate în browser-ul dvs.) si alte tehnici cum ar fi web beacons (fisiere de tip imagine mici, transparente utilizate pentru a urmari miscarile dvs. pe site-ul nostru). Pentru detalii suplimentare în acest sens si în legatura cu modul de a opta pentru renuntarea la acestea, va rugam sa consultati sectiunea Cookie-uri pe site-ul nostru www.tiriacauto.ro.

 

  1. Scopurile prelucrarii

Societatea prelucreaza datele dvs. cu caracter personal în urmatoarele scopuri:

  1. asigurarea unei interactiuni si stabilirea unei relatii cu entitatea pe care o reprezentati, fie ca sunteti reprezentant legal (ex: director, administrator, presedinte al consiliului de administratie) împuternicit sau persoana de contact pentru un actual sau potential partener entitate juridica (societate, fundatie, asociatie, institutie sau autoritate publica) cu care intentionam sa încheiem sau am încheiat un contract sau cu care interactionam în activitatea desfasurata de dvs. sau de noi în mod legitim, astfel:
    1. furnizarea de produse / prestarea de servicii din domeniul auto (produse: vehicule, piese si accesorii auto; servicii: reparatii, mentenanta, garantie, evaluare auto, test drive, service ITP, asistenta rutiera);
    2. îndeplinirea obligatiilor legale ale Societatii;
  • urmarirea intereselor legitime ale Societatii;
  1. în vederea urmaririi intereselor vitale ale Beneficiarilor reali ai autovehiculelor (ex. rechemarea în service);
  2. în vederea acordarii / activarii de servicii gratuite, numai în masura în care ati fost de acord cu serviciul (ex. Asistenta rutiera);
  3. în vederea prezentarii / oferirii de informatii privind produsele / serviciile de finantare oferite de partenerii Societatii, numai în masura în care ati fost de acord sa primiti astfel de informatii;
  • în vederea intermedierii unor activitati premergatoare încheierii unui contract de leasing / finantare cu partenerii Tiriac Auto (societati din domeniul financiar), numai în masura în care ati fost de acord cu o astfel de activitate;
  • în vederea oferirii de produse / servicii de asigurare / reasigurare oferite de partenerii Societatii, numai în masura în care ati fost de acord cu o astfel de intermediere;

 

  1. atingerea unor scopuri vizând domeniul auto, în masura în care ati fost de acord cu fiecare dintre ele:
    • Furnizarea de informatii cu privire la oferte comerciale;
    • Furnizarea de informatii cu privire la test drive-uri, acordare replacement car, rent car;              
    • Furnizarea de informatii cu privire la evenimentele Societatii;
    • Furnizarea de informatii de asistenta a nevoilor legate de autovehicul (mentenanta, asistenta rutiera, garantii, asigurari, ITP);
    • Participarea la sondaje de opinie cu privire la produsele si serviciile Societatii referitor la gradul de multumire a clientilor.
  2. asigurarea securitatii spatiului în care ne desfasuram activitatea, a bunurilor noastre, dar si a personalului nostru, atunci când sunteti un vizitator al sediului/sediilor Tiriac Auto;
  3. monitorizarea traficului si îmbunatatirea continutului informativ al website-ului nostru, atunci când ne vizitati pagina de internet;
  4. satisfacerea altor interese legitime ale noastre, respectiv exercitarea si apararea drepturilor noastre, inclusiv în fata autoritatilor publice.

 

  1. Categoriile de date prelucrate

 

Atunci când actionati în calitate de reprezentant legal, împuternicit sau persoana de contact pentru un potential client, client sau alt partener contractual, Tiriac Auto va prelucra urmatoarele date cu caracter personal: nume, prenume, datele dvs. de contact, datele privind calitatea dumneavoastra în contract, pozitie sau functie detinuta în cadrul entitatii juridice în numele sau pentru care actionati. În plus fata de cele de mai sus, Tiriac Auto va putea prelucra în anumite situatii si alte categorii de date cu caracter personal, raportat tot la calitatea dvs., cum ar fi:

  • numele si prenumele, codul numeric personal, data nasterii, documentul de identitate,date si copii aferente persmisul dvs. de conducere în cazul în care ati efectuat un test drive sau pentru acordarea unui replacement car;
  • datele privind calitatea dumneavoastra în contract, pozitie sau functie detinuta în cadrul entitatii juridice în numele sau pentru care actionati, în procedurile judiciare si/sau fiscale si date necesare pentru derularea si executarea contractului respectiv).
  • localizarea dvs. atunci când utilizati autovehiculele de test (test drive), înlocuire (replacement), închiriere (rent) ale Societatii;
  • contactul dvs. cu noi, cum ar fi o nota privind contactul, un email sau înregistrarea unui apel pe care l-ati adresat catre unul dintre centrele noastre de contact, catre serviciul de Relatii cu Clientii, o scrisoare transmisa sau alte dovezi ale unui contact cu noi;
  • convorbirea cu consultantii nostri ar putea fi înregistrata si transcrisa în format text pentru îmbunatatirea serviciilor oferite, în masura în care ati autorizat înregistrarea si transcrierea prin continuarea apelului cu consultantii nostri.
  • preferintele în materie de marketing;
  • istoricul dvs. de navigare. Daca ne-ati dat permisiunea, TRIAC AUTO colecteaza categoriile de site-uri web pe care ati navigat de pe mobilul, dispozitivul sau PC-ul propriu, de exemplu sport, muzica sau stiri. Cu toate acestea, nu avem un istoric al site-urilor pe care navigati, acesta fiind limitat la o scurta perioada de timp pentru a permite efectuarea conexiunii. Utilizam aceste informatii privind interesele pentru a va trimite oferte de marketing personalizate sau pentru a va arata reclame personalizate. Puteti sa renuntati la reclame conform sectiunii Cookie-uri pe site-ul nostru tiriacauto.rosau, în cazul marketingului, prin intermediul sectiunii Setari privind Protectia Datelor;
  • nivelul serviciilor care vi se presteaza – de exemplu, probleme operationale si alte evenimente care pot afecta serviciile noastre;
  • raspunsurile la invitatii si confirmarile de participare la evenimente.

 

  1. Temeiul juridic al prelucrarii

 

Va prelucram datele cu caracter personal pentru satisfacerea interesului nostru legitim de a initia si a desfasura relatii contractuale în contextul vânzarii produselor/serviciilor noastre catre entitatea persoana juridica al carei reprezentant/persoana de contact sunteti sau al achizitiei de produse/servicii pe care le comercializeaza entitatea persoana juridica al carei reprezentant/persoana de contact sunteti .

 

De asemenea, va prelucram datele cu caracter personal si pentru satisfacerea altor interese legitime, de exemplu:        

  • interesul nostru de a desfasura relatii contractuale atunci când va contactam prin email în contextul vânzarii produselor/serviciilor noastre;
  • prevenirea, detectarea si investigarea infractiunilor, inclusiv frauda si spalarea banilor sau finantarea actelor de terorism, precum si analizarea si gestionarea riscurilor comerciale, daca este cazul, în functie de tipul de contract;
  • în legatura cu orice pretentie, actiune sau procedura (inclusiv, dar fara a ne limita la, redactarea si revizuirea documentelor, întocmirea documentatiei necesare încheierii unei tranzactii, obtinerea de consultanta juridica si facilitarea solutionarii litigiilor) si/sau pentru protejarea sau exercitarea drepturilor si obligatiilor noastre contractuale si legale;
  • cooperarea cu autoritatile si institutiile publice, atunci când aceasta cooperare nu este impusa Societatii printr-o dispozitie legala;
  • gestionarea si pregatirea rapoartelor interne, solicitarea de informatii/raspunsuri sau participarea la sondaje, precum si efectuarea de cercetari si/sau analize în scopuri statistice sau în alte scopuri, astfel încât sa ne putem stabili produsele, sa întelegem comportamentul clientilor, preferintele si tendintele pietei si pentru a revizui, dezvolta si îmbunatati calitatea produselor noastre.

 

În plus, va prelucram datele cu caracter personal în vederea îndeplinirii obligatiilor legale ce ne incumba în calitate de parte contractanta (de ex. raportare financiar contabila).

 

  1. Categoriile de destinatari catre care se pot divulga datele personale colectate:

 

Pentru îndeplinirea scopurilor mentionate mai sus, datele dvs. cu caracter personal pot fi transmise catre:

 

  • furnizorii implicati în mod direct/indirect in furnizarea produselor si prestarea serviciilor din domeniul auto (importatorii de autovehicule, producatorii de autovehicule în vederea acordarii garantiei si înstintarii privind defectiunile aparute, furnizorii/producatorii de piese auto daca e cazul, prestatorii de servicii de asistenta rutiera, prestatorii de servicii de garantie extinsa, prestatori de servicii intermediere plati, prestatorii de servicii de tip call center);
  • autoritatile statului (inclusiv autoritati fiscale);
  • contabili, auditori, experti judiciari, avocati sau alti asemenea consilieri externi ai Societatii sau catre terte persoane care furnizeaza produse si servicii companiei (furnizorii de servicii de paza, de sisteme IT, consultanti financiari, consultanti în domeniul protectiei datelor);
  • furnizorii Societatii implicati în mod direct/indirect în procesul de marketing si promovare;
  • furnizorii Societatii implicati în mod direct/indirect în procesul de masurare al gradului de satisfactie al clientilor;

Depunem toate eforturile pentru a ne asigura ca toate entitatile cu care lucram stocheaza datele dumneavoastra cu caracter personal în conditii de siguranta si securitate.

 

  1. Datele colectate în mod automat

 

Când vizitati Site-ul noi colectam date în mod automat prin browserul sau dispozitivul dvs., prin utilizarea cookie-urilor si a tehnologiilor similare. Va rugam sa consultati Politica de utilizare Cookies  pentru informatii suplimentare cu privire la aceste practici. 

 

  1. Comunicarile de marketing

Daca nu mai doriti sa primiti comunicari de marketing de la noi (Neewsletters), actualizati-va preferintele prin accesarea linkului de „Unsubscribe”.

Daca renuntati la primirea comunicarilor de marketing de la noi, este posibil sa va trimitem în continuare mesaje legate de comenzile dvs. sau cu privire la actualizarea politicilor noastre, mesaje necesare în vederea desfaaurarii relatiei contractuale pe care o avem cu entitatea persoana juridica pe care o reprezentati/ a carei persoana de contact sunteti.

 

  1. Perioada de pastrare

 

Vom pastra datele dvs. personale atât timp cât este necesar, sau permis având în vedere scopul (scopurile) pentru care au fost obtinute si în conformitate cu cele prezentate în aceasta Nota de informare. Criteriile utilizate pentru a determina duratele perioadelor de pastrare includ:

  • Durata contractului încheiat între Tiriac Auto si persoana juridica pe care o reprezentati;
  • Perioada de timp necesara furnizarii de informatii, atunci cand ne solicitati acest lucru;
  • Existenta unor periode de stocare prevazute de lege;
  • Existenta unor interese legitime ale Tiriac Auto.

 

  1. Transferul catre terti si masuri de siguranta

Am putea sa va transferam datele cu caracter personal în tari situate în cadrul UE, SEE sau în tari care au fost recunoscute de Comisia Europeana ca asigurând un nivel corespunzator de protectie a datelor dumneavoastra cu caracter personal, daca se va dovedi necesar în scopurile permise, asa cum au fost descrise mai sus.

În situatii exceptionale, în temeiul scopurilor permise, putem transfera datele cu caracter personal în tari care nu au fost recunoscute de Comisia Europeana ca asigurând un nivel corespunzator de protectie.În acest caz, transferurile se vor face pe baza clauzelor standard de protectie a datelor adoptate de Comisia Europeana (denumite în continuare „Acorduri privind Transferul de Date”) precum si pe baza altor garantii adecvate recunoscute de catre Regulamentul General privind Protectia Datelor.

 

  1. Servicii oferite de parti terte

 

Aceasta Nota de informare nu vizeaza prelucrarile efectuate de parti terte care actioneaza în calitate de operatori independenti (de exemplu, parti terte ale caror website-uri pot fi accesate prin linkuri localizate pe website-ul nostru). Tiriac Auto nu îti asuma responsabilitatea pentru modul în care sunt prelucrate datele vizitatorilor sai ulterior accesarii de catre acestia a unor linkuri catre website-uri terte.

 

  1. Modificari aduse Notei de informare privind prelucrarea datelor cu caracter personal

 

Nota noastra de informare privind prelucrarea datelor cu caracter personal se poate schimba din când în când si orice modificare a acesteia va fi comunicata prin intermediul unui e-mail sau al unui anunt pe site-ul nostru.

Mailul îl veti primi atâta timp cât sunteti înregistrati în bazele noastre de date cu o adresa de email. 

 

  1. Securitatea datelor cu caracter personal

 

Respectam proceduri stricte de securitate privind stocarea si dezvaluirea datelor dvs. cu caracter personal si le protejam împotriva pierderii, distrugerii sau deteriorarii accidentale. Putem divulga informatiile dvs. unor terte parti de încredere pentru scopurile stabilite în aceasta Nota de informare

 

  1. Drepturile dumneavoastra

 

Sunteti îndreptatit sa primiti informatii de la noi cu privire la prelucrarea datelor dumneavoastra cu caracter personal. În acest sens beneficiati de drepturile detaliate în cele de urmeaza.

  • Dreptul de a retrage oricând un consimtamânt dat în vederea opririi unei prelucrari a datelor care se bazeaza pe consimtamântul dvs. Retragerea nu va afecta legalitatea prelucrarii pe baza consimtamântului acordat înainte de retragere.
  • Dreptul de acces - înseamna ca aveti dreptul de a obtine o confirmare din partea noastra ca prelucram sau nu datele cu caracter personal care va privesc si, în caz afirmativ, aveti acces la datele respective si la informatiile privind modalitatea în care sunt prelucrate aceste date.
  • Dreptul la portabilitatea datelor - se refera la dreptul de a primi datele cu caracter personal într-un format structurat, utilizat în mod curent de catre noi si care poate fi citit automat, dar si la dreptul ca aceste date sa fie transmise direct altui operator, daca acest lucru este fezabil din punct de vedere tehnic.
  • Dreptul la opozitie - vizeaza dreptul dumneavoastra de a va opune prelucrarii datelor dvs. cu caracter personal atunci când prelucrarea este necesara pentru îndeplinirea unei sarcini care serveste unui interes public sau când are în vedere un interes legitim al operatorului. Atunci când prelucrarea datelor cu caracter personal are drept scop marketingul direct sau prelucrari efectuate în baza consimtamântului expres, aveti dreptul de a va opune prelucrarii în orice moment.
  • Dreptul la rectificare - se refera la corectarea, fara întârzieri nejustificate, a datelor cu caracter personal inexacte. Rectificarea va fi comunicata fiecarui destinatar la care au fost transmise datele, cu exceptia cazului în care acest lucru se dovedeste imposibil sau presupune eforturi disproportionate.
  • Dreptul la stergerea datelor („dreptul de a fi uitat”) - înseamna ca aveti dreptul de a solicita stergerea datelor cu caracter personal, fara întârzieri nejustificate, în cazul în care se aplica unul dintre urmatoarele motive: acestea nu mai sunt necesare pentru îndeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate sau prelucrate; va retrageti consimtamântul si nu exista niciun alt temei juridic pentru prelucrare; va opuneti prelucrarii si nu exista alte motive legitime care sa prevaleze; datele cu caracter personal au fost prelucrate ilegal; datele cu caracter personal trebuie sterse pentru respectarea unei obligatii legale;
  • Dreptul la restrictionare a prelucrarii - poate fi exercitat în cazul în care persoana contesta exactitatea datelor, pe o perioada necesara verificarii corectitudinii datelor; prelucrarea este ilegala, iar dumneavoastra va opuneti stergerii datelor cu caracter personal, solicitând în schimb restrictionarea; în cazul în care Tiriac Auto nu mai are nevoie de datele cu caracter personal în scopul prelucrarii, dar persoana i le solicita pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept în instanta; în cazul în care persoana s-a opus prelucrarii pentru intervalul de timp în care se verifica daca drepturile legitime ale operatorului prevaleaza asupra celor ale persoanei respective.
  • Dreptul de a depune o plângere – poate fi exercitat în cazul în care considerati ca drepturile de care beneficiati în calitate de persoana vizata au fost încalcate.

Va puteti adresa oricând, cu o plângere sau sesizare în acest sens, Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, cu sediul în B-dul G-ral. Gheorghe Magheru 28-30, Sector 1, cod postal 010336, Bucuresti, Romania (fax: +40 318 059 602, email: anspdcp@dataprotection.ro). De asemenea, puteti introduce o actiune în justitie, pe rolul instantelor judecatoresti competente.

 

Pentru exercitarea acestor drepturi, precum si pentru orice intrebari suplimentare cu privire la aceasta informare sau în legatura cu utilizarea de catre Societate a datelor personale, va rugam sa contactati responsabilul cu  protectia datelor, alegând oricare din modalitatile de comunicare descrise mai jos.

Ne puteti contacta:

  • Prin email - la adresa: date@tiriacauto.ro; sau
  • Personal sau printr-o cerere trimisa prin posta - la Sediul Societatii (la adresa mentionata la pct. 1); sau
  • Telefonic - la numarul: 0374.14.14.14

 

Ultima actualizare:

26.05.2021

 

Compara Inchide

Logheaza-te

Am uitat parola

trimitere date

api_key: 775gu6ocqdsjgp scope: r_basicprofile r_emailaddress //onLoad: onLinkedInLoad authorize: true, credentials_cookie: true

Inregistreaza-te

Esti de acord ca Tiriac Auto sa utilizeze informatiile completate de tine pentru a te contacta in scopuri de marketing? Prin completarea prezentului formular, declar ca imi exprim consimtamantul, in mod expres si neechivoc, pentru ca orice date cu caracter personal, precum si orice alte informatii furnizate de mine, sa intre in baza de date a Tiriac Auto, a imputernicitilor si a operatorilor asociati ai acestuia, pentru a fi prelucrate si utilizate de acestia in orice activitati si scopuri statistice si / sau legate de marketing (inclusiv primirea de apeluri, e-mailuri in actiuni de marketing direct de promovare a ofertelor comerciale, invitatii la test-drive-uri si evenimente, asistenta pentru autovehiculul detinut: mentenanta, asistenta rutiera, garantii, asigurari, ITP), in conformitate cu legislatia in vigoare si in conformitate cu Politica de Confidentialitate Tiriac Auto.

trimitere date

Date de contact

Daca solicitati detalii despre inchirierea unei masini, puteti afla aici cum va prelucram datele

Sunteti de acord ca Tiriac Auto sa utilizeze informatiile completate de dvs. pentru a va contacta in scopuri de marketing, inclusiv prin Newsletter, in conditiile explicate aici?

TELEFON

SMS

E-MAIL

trimitere date

Important

Începând cu data de 1 noiembrie 2015, serviciile oferite în locaţia Ţiriac Auto din Otopeni, pot fi accesate în cadrul atelierelor din reţeaua de service București:

Ţiriac Auto - Service Ford

Șos. București-Ploiești 42-44,
sector 1

Ţiriac Auto - Service Jaguar

Șos. București-Ploiești 107A,
sector 1

Ţiriac Auto - Service Mercedes-Benz

Bd. Expoziţiei nr. 2,
sector 1

Ţiriac Auto - Service Hyundai

Str. Parcului 55-57,
sector 1

Ţiriac Auto - Service Land Rover

Șos. București-Ploiești 107A,
sector 1

Ţiriac Auto - Service Mitsubishi

Bd. Expoziţiei nr. 2, sector 1
Bd. Metalurgiei nr. 70, sector 4

Ţiriac Auto - Service Multibrand

Bd. Expoziţiei nr. 2, sector 1
Șos. Pipera nr. 41, sector 2
Bd. Metalurgiei nr. 70, sector 4

Vezi toate service-urile

Date de contact

Alege locatia
    Toate marcile
      Toate modelele

        Daca solicitati detalii despre o anumita oferta postata pe website, puteti afla aici cum va prelucram datele

        Sunteti de acord ca Tiriac Auto sa utilizeze informatiile completate de dvs. pentru a va contacta in scopuri de marketing, inclusiv prin Newsletter, in conditiile explicate aici?

        TELEFON

        SMS

        E-MAIL

        trimitere date

        Date de contact

        Inainte de trimiterea cererii va rugam sa completati formularul de mai jos:

        Esti de acord ca Tiriac Auto sa utilizeze informatiile completate de tine pentru a te contacta in scopuri de marketing? Prin completarea prezentului formular, declar ca imi exprim consimtamantul, in mod expres si neechivoc, pentru ca orice date cu caracter personal, precum si orice alte informatii furnizate de mine, sa intre in baza de date a Tiriac Auto, a imputernicitilor si a operatorilor asociati ai acestuia, pentru a fi prelucrate si utilizate de acestia in orice activitati si scopuri statistice si / sau legate de marketing (inclusiv primirea de apeluri, e-mailuri in actiuni de marketing direct de promovare a ofertelor comerciale, invitatii la test-drive-uri si evenimente, asistenta pentru autovehiculul detinut: mentenanta, asistenta rutiera, garantii, asigurari, ITP), in conformitate cu legislatia in vigoare si in conformitate cu Politica de Confidentialitate Tiriac Auto.