Nota de informare GDPR Tiriac Auto





INFORMARE PRIVIND PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL PENTRU PERSOANE FIZICE

 

Urmatoarea informare este conceputa pentru a va aduce la cunostinta cele mai importante aspecte cu privire la prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal si la drepturile dvs. privind aceasta prelucrare in conformitate cu Regulamentul general privind protectia datelor 2016/679 (“GDPR/RGPD” sau “Regulamentul”) si legislatia nationala aplicabila.

 

1. Informatii generale

Protectia datelor dvs. cu caracter personal este importanta pentru noi, motiv pentru care am aderat la principii stricte in aceasta privinta.

Atunci cand va prelucram datele cu caracter personal, noi, TIRIAC AUTO SRL, cu sediul social in Bucuresti, B-dul Expozitiei nr. 2, Cladirea C9, sector 1, inregistrata la ORC Bucuresti sub nr. J40/745/2012, avand CUI 11331727, (“Tiriac Auto” sau „Societatea“) actionam in principiu in calitate de operator este definita de Regulamentul general privind protectia datelor nr. 2016/679  (“GDPR/RGPD” sau “Regulamentul”).

in vederea imbunatatirii calitatii vanzarilor si furnizarii serviciilor post vanzare, Tiriac Auto impreuna cu importatorul Mercedes Benz Romania SRL („MBRO”), avand sediul in Oras Voluntari, Sos. Bucuresti Nord nr. 15-25, Cladirea Henley, et. 3-5, Swan Office & Technology Romania, inregistrat la ORC Ilfov sub J23/2723/2013, CUI 18927698, actioneaza impreuna in calitate de Operatori Asociati in scopul urmaririi interesului legitim comun care se refera la asigurarea calitatii serviciilor, prin efectuarea de sondaje de opinie.  

 

Aceasta NOTA DE INFORMARE detaliaza cand si de ce va prelucram datele cu caracter personal, cum le folosim, conditiile in care le putem divulga altora, cum le stocam in conditii de siguranta, care sunt drepturile dumneavoastra in calitate de persoane vizate si modul in care puteti sa va exercitati aceste drepturi.

 

2. Cand colectam date despre dvs.?

Colectam datele dvs. cu caracter personal atunci cand, de exemplu:

sunteti interesat de serviciile si produsele noastre (potential client); 

sunteti clientul/beneficiarul unei activitati comerciale pe care o prestam;

ne furnizati un serviciu sau un produs;.

cumparati sau utilizati oricare dintre produsele si serviciile noastre;

vizitati sau navigati pe site-ul nostru sau alte site-uri ale Grupului TIRIAC;

va inregistrati pentru un anumit produs sau serviciu (exemplu: creare cont utilizator pe Site-ul Tiriac Auto);

ne contactati prin diverse canale, sau ne solicitati informatii in legatura cu un produs sau serviciu, inclusiv canalele de comunicare asociate aplicatiilor social media cum ar fi Facebook, Linkedin, etc.;

ati acordat permisiunea altor societati, cum ar fi partenerii nostri comerciali sau asociatii nostri, precum si unor terti furnizori sau contractanti ai nostri, sa faca schimb de informatii cu noi cu privire la dvs.;

va abonati la comunicari de marketing (Newsletter), alerte sau alte servicii oferite de noi;

Utilizam cookie-uri (fisiere text de mici dimensiuni stocate in browser-ul dvs.) si alte tehnici cum ar fi web beacons (fisiere de tip imagine mici, transparente utilizate pentru a urmari miscarile dvs. pe site-ul nostru). Pentru detalii suplimentare in acest sens si in legatura cu modul de a opta pentru renuntarea la acestea, va rugam sa consultati sectiunea Cookie-uri pe site-ul nostru www.tiriacauto.ro.

 

3. Scopurile prelucrarii

Prelucram datele dvs. cu caracter personal in urmatoarele scopuri:

in scopul asigurarii unei interactiuni atunci cand sunteti interesat de produsele si serviciile noastre (activitati premergatoare incheierii unui contract); 

in scopul asigurarii unei interactiuni si stabilirea unei relatii cu dvs. atunci cand avem o relatie contractuala sau un interes legitim;

in scopul crearii si administrarii contului de utilizator, preluarea solicitarilor disponibile in cadrul contului de utilizator;

furnizarii de produse/prestarii de servicii din domeniul auto (produse: vehicule, piese si accesorii auto; servicii: reparatii, mentenanta, garantie, evaluare auto, test drive, service ITP, asistenta rutiera); 

in scopul indeplinirii obligatiilor noastre contractuale, in calitate de dealer, fata de importatori si producatorii de vehicule;

in vederea indeplinirii obligatiilor noastre legale;

in scopul urmaririi intereselor noastre legitime sau interesul legitim comun cu al MBRO de imbunatatire a calitatii serviciilor de vanzare si post-vanzare;

in vederea urmaririi intereselor dvs. vitale (ex. rechemarea in service); 

in vederea acordarii/activarii de servicii gratuite, numai in masura in care ati fost de acord cu serviciul (ex. Asistenta rutiera); 

in vederea prezentarii/oferirii de informatii privind produsele/serviciile de finantare oferite de partenerii Societatii, numai in masura in care ati fost de acord sa primiti astfel de informatii;

in vederea intermedierii unor activitati premergatoare incheierii unui contract de leasing/finantare cu partenerii Tiriac Auto (societati din domeniul financiar), numai in masura in care ati fost de acord cu o astfel de activitate;  

in vederea oferirii de produse/servicii de asigurare/reasigurare oferite de partenerii Societatii, numai in masura in care ati fost de acord cu o astfel de intermediere; 

in urmatoarele scopuri, toate vizand domeniul auto, in masura in care ati fost de acord cu fiecare dintre ele:

 ▶ furnizarea de informatii cu privire la oferte comerciale;

 ▶ furnizarea de informatii cu privire la test drive-uri, acordare replacement car, rent car;

 ▶ furnizarea de informatii cu privire la evenimentele Societatii;

 ▶ furnizarea de informatii de asistenta a nevoilor legate de autovehicul (mentenanta, asistenta rutiera, garantii, asigurari, ITP);

 ▶ participarea la sondaje de opinie cu privire la produsele si serviciile Societatii referitor la gradul de multumire a clientilor.

 

4. Categoriile de date cu caracter personal prelucrate

Vom putea prelucra urmatoarele categorii de date:

numele si prenumele, codul numeric personal, data nasterii, documentul de identitate si date cuprinse in acesta, adresa, adresa de e-mail, numarul de telefon fix si/sau mobil, numarul de fax, marca si modelul masinii achizitionate, nr. VIN, si orice alte date referitoare la autovehiculele achizitionate,reparate la noi sau salvate in cadrul contului de client;

datele aferente permisului de conducere si copii ale acestuia,  in cazul in care ati efectuat un test drive sau pentru acordarea unui replacement car;

localizarea dvs. atunci cand utilizati autovehiculele de test (test drive), inlocuire (replacement), inchiriere (rent) ale societatii; 

contactul dvs. cu noi, cum ar fi o nota privind contactul, un email sau inregistrarea unui apel pe care l-ati adresat catre unul dintre centrele noastre de contact, catre serviciul de Relatii cu Clientii,  o scrisoare transmisa sau alte dovezi ale unui contact cu noi, inclusiv prin intermediul contului de utilizator;

convorbirea cu consultantii nostri ar putea fi inregistrata si transcrisa in format text pentru imbunatatirea serviciilor oferite, in masura in care ati autorizat inregistrarea si transcrierea prin continuarea apelului cu consultantii nostri. 

informatii privind calitatea dvs. de client, cum ar fi datele platilor datorate sau primite, abonamentele pe care le utilizati,  contul IBAN sau alte informatii in legatura cu calitatea dvs. de client sau care sunt incluse in programele noastre de gestionare a relatiei comerciale cu fiecare client;

date / informatii privind veniturile, conditia financiara sau economica, sursa fondurilor, date privind ocupatia si dupa caz numele angajatorului ori natura activitatii proprii, atunci cand solicitati societatii intermedierea unor activitati premergatoare incheierii unui contract de leasing/finantare cu partenerii Tiriac Auto (societati din domeniul financiar);

date / informatii privind autovehiculul achizitionat, date privind permisul de conducere, date de identificare, atunci cand ati fost de acord ca Societatea sa intermedieze produse / servicii de asigurare / reasigurare oferite de partenerii Tiriac Auto din domeniul asigurarilor / reasigurarilor;

informatii privind legitimitatea accesului – vom colecta parole, indicii si informatii de securitate similare utilizate pentru autentificare si accesul la conturi si servicii (pentru conturile on-line deschise de fiecare client pe web-site-ul companiei noastre);

preferintele dvs. pentru anumite produse, servicii atunci cand ne spuneti care sunt acestea;

cautari salvate, produse si servicii favorite, atunci cand salvati aceste informatii in cadrul contului de utilizator; 

preferintele in materie de marketing;

istoricul dvs. de navigare. Daca ne-ati dat permisiunea, TIRIAC AUTO colecteaza categoriile de site-uri web pe care ati navigat de pe mobilul, dispozitivul sau PC-ul propriu, de exemplu sport, muzica sau stiri. Cu toate acestea, nu avem un istoric al site-urilor pe care navigati, acesta fiind limitat la o scurta perioada de timp pentru a permite efectuarea conexiunii. Utilizam aceste informatii privind interesele pentru a va trimite oferte de marketing personalizate sau pentru a va arata reclame personalizate. Puteti sa renuntati la reclame conform sectiunii Cookie-uri pe site-ul nostru www.tiriacauto.ro sau, in cazul marketingului, prin intermediul sectiunii Setari privind Protectia Datelor;

avantajele, reducerile, discounturile oferite pentru recompensarea fidelitatii clientului in cadrul programul de loialitate;

nivelul serviciilor care vi se presteaza, precum si sugestiile de imbunatatire, comentariile/parerile, impresiile – de exemplu, probleme operationale si alte evenimente care pot afecta serviciile noastre;

raspunsurile la invitatii si confirmarile de participare la evenimente.

in principal, datele cu caracter personal pe care le prelucram sunt: datele dvs. de identificare, date tranzactionale, financiare, demorafice, de localizare sau alte date cu caracter personal pe care le colectam direct de la dumneavoastra sau din alte surse atunci cand deveniti clientul nostru, sau cand folositi produsele sau serviciile noastre. TIRIAC AUTO nu colecteaza de la dumneavoastra in mod intentionat categorii speciale de date cu caracter personal  pentru a le stoca (Categoriile speciale de date cu caracter personal dezvaluie originea dumneavoastra rasiala si etnica, opiniile politice, convingerile religioase si filozofice, afilierea sindicala, datele genetice, datele biometrie, datele referitoare la sanatate sau datele referitoare la viata sau orientarea sexuala).

 

5. Temeiul juridic al prelucrarii

Baza legala pentru prelucrarea datelor dumneavoastra cu caracter personal pentru fiecare din scopurile mentionate mai sus este:

necesitatea executarii contractului de furnizare sau prestari servicii la care dumneavoastra sunteti parte sau cererea dumneavoastra inainte de incheierea unui contract;

interesele legitime ale Societatii, de exemplu:

o prevenirea fraudelor;

o constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta, protejarea bunurilor si valorilor societatii si pe cele ale clientilor;

o imbunatatirea serviciilor oferite;

o indeplinirea obligatiilor noastre in calitate de Dealer fata de Importatori si Producatori, sau indeplinirea obligatiilor noastre fata de furnizorii de garantie extinsa, furnizorii/producatorii de piese auto daca este cazul. 

Interesul legitim comun cu MBRO:

o imbunatatirea serviciilor oferite clientilor marcii Mercedes Benz prin efectuarea de sondaje privind satisfactia clientilor cu privire la procesul de cumparare/vanzare de autoturisme si furgonete sau cu privire la serviciile post-vanzare. 

Ori de cate ori ne bazam pe acest temei legal pentru a prelucra datele dvs. cu caracter personal, evaluam interesele noastre comerciale pentru a ne asigura ca acestea nu prevaleaza asupra drepturilor dvs. in plus, in unele cazuri aveti dreptul de a va opune acestei prelucrari. De asemenea, ne putem intemeia pe interesul nostru legitim  de a ne exercita drepturile prevazute de lege in favoarea noastra, pentru a actiona in justitie contra oricarei activitati ilegale sau care prejudiciaza Societatea;

Conformarea cu o cerinta legala imperativa, de exemplu:

o cerinte contabile si fiscale, raportare;

o aplicarea masurilor de cunoastere a clientelei pentru prevenirea si combaterea spalarii banilor;

o indeplinirea activitatilor aferente controalelor si solicitarilor de informatii ale autoritatilor cum ar fi Agentia Nationala pentru Administrare Fiscala (ANAF), Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului (ANPC), Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP);

o Politia Romana;

o Altele, in functie de investigatia efectuata. 

Sau care fac obiectul unor politici interne stricte (cum ar fi perioadele de pastrare). in unele cazuri, punctuale puteti sa va opuneti unor astfel de prelucrari.

in plus, in masura in care ati fost de acord, consimtamantul dumneavoastra poate reprezenta temeiul legal al prelucrarilor efectuate de noi; 

De asemenea, va prelucram datele cu caracter personal atunci cand prelucrarea este necesara pentru indeplinirea unei sarcini care serveste unui interes public;

Prelucrarea este necesara in vederea protejarii intereselor dvs. vitale, de exemplu rechemarea in service, atunci cand producatorul decide efectuarea unor modificari sau schimbarea unor functionalitati / piese in scopul prevenirii unor situatii neplacute ce tin de siguranta dvs..  

 

6. Categoriile de destinatari catre care se pot divulga datele cu caracter personal colectate:

in cazul in care sunteti un potential client, datele dvs. cu caracter personal vor fi transmite/vor fi vizibile catre/pentru importatori si producatorii de vehicule rutiere pentru care avem calitatea de dealer autorizat pentru analiza capacitatii Tiriac Auto de a raspunde cerintelor contractuale asumate. De asemenea, acestea sunt vizibile si pentru furnizorii de servicii IT si marketing. 

in cazul in care sunteti un client al nostru, datele dvs. cu caracter personal vor fi transmise catre:

importatorii si producatorii de autovehicule in vederea urmaririi indeplinirii obligatiilor noastre avute in calitate de dealer conform Politicii privind schimbul de date intre dealer, importator si producator;

furnizorii implicati in mod direct/indirect in furnizarea produselor si prestarea serviciilor din domeniul auto (importatorii de autovehicule, producatorii de autovehicule in vederea acordarii garantiei si instiintarii privind defectiunile aparute, furnizorii/producatorii de piese auto daca e cazul, prestatorii de servicii de asistenta rutiera, prestatorii de servicii de garantie extinsa, prestatori de servicii intermediere plati, prestatorii de servicii de tip call center);

importatorul Mercedes Benz Romania si furnizorului/imputernicitului aferent implicati in mod direct in efectuarea sondajelor privind calitatea serviciilor oferite de catre Tiriac Auto, partile avand interesul legitim comun de a realiza aceste sondaje;

societati de leasing sau financiar bancare cu care Societatea are acorduri incheiate, numai in cazul in care ati solicitat in mod expres intermedierea activitati premergatoare incheierii unui contract de leasing / finantare;

partenerii Tiriac Auto din domeniul asigurarilor / reasigurarilor, numai in cazul in care ati solicitat in mod expres intermedierea activitatii de incheiere a unei polite de asigurare; 

autoritatile statului (inclusiv autoritati fiscale);

contabili, auditori, experti judiciari, avocati sau alti asemenea consilieri externi ai Societatii sau catre terte persoane care furnizeaza produse si servicii companiei (furnizorii de servicii de paza, de sisteme IT, consultanti financiari, consultanti in domeniul protectiei datelor);

furnizorii Societatii implicati in mod direct/indirect in procesul de marketing si promovare;

furnizorii Societatii implicati in mod direct/indirect in procesul de masurare al gradului de satisfactie al clientilor; Depunem toate eforturile pentru a ne asigura ca toate entitatile cu care lucram stocheaza datele dumneavoastra cu caracter personal in conditii de siguranta si securitate.

7. Datele colectate in mod automat

Cand vizitati Site-ul, noi colectam date in mod automat prin browser sau dispozitivul dvs., prin utilizarea cookie-urilor si a tehnologiilor similare. Va rugam sa consultati Politica de utilizare Cookies pentru informatii suplimentare cu privire la aceste practici https://www.tiriacauto.ro/ro/cookie-policy .

8. Comunicarile de marketing

Daca nu mai doriti sa primiti comunicari de marketing de la noi (Newsletter), actualizati-va preferintele prin:

Modificarea setarilor in sectiunea Controleaza prelucrarea datelor tale personale https://www.tiriacauto.ro/gdpr-tiriacauto; 

Modificarea setarilor din contul de client in sectiunea “GDPR”;

Modificarea setarilor din contul de client in sectiunea “Notificari”;

Accesarea link-ului de dezabonare „Unsubscribe” afisat in cadrul mesajelor pe care le primiti de la noi; sau prin

Contactarea Tiriac Auto folosind detaliile de contact descrise mai jos.

 

Daca renuntati la primirea comunicarilor de marketing de la noi, este posibil sa va trimitem in continuare mesaje legate de comenzile dvs., sau cu privire la actualizarea politicilor noastre, mesaje necesare in temeiul unui contract in desfasurare cu dvs.

 

9. Perioada de pastrare

Vom pastra datele dvs. personale atat timp cat este necesar, sau permis avand in vedere scopul (scopurilor) pentru care au fost obtinute si in conformitate cu cele prezentate in aceasta Nota de informare. Criteriile utilizate pentru a determina duratele perioadelor de pastrare includ:

Durata contractului incheiat intre dvs. si Tiriac Auto;

Durata existentei contului de utilizator pana la stergera definitiva a acestuia; 

Perioada de timp necesara furnizarii de informatii, atunci cand ne solicitati acest lucru;

Existenta unor perioade de stocare prevazute de lege;

Existenta unor interese legitime ale Tiriac Auto sau a interesului legitim comun cu al MBRO.

 

10. Transferul catre terte tari si masuri de siguranta

Am putea sa va transferam datele cu caracter personal in tari situate in cadrul UE, SEE sau in tari care au fost recunoscute de Comisia Europeana ca asigurand un nivel corespunzator de protectie a datelor dumneavoastra cu caracter personal, daca se va dovedi necesar in scopurile permise, asa cum au fost descrise mai sus.

in situatii exceptionale, in temeiul scopurilor permise, putem transfera datele cu caracter personal in tari care nu au fost recunoscute de Comisia Europeana ca asigurand un nivel corespunzator de protectie. in acest caz, transferurile se vor face pe baza clauzelor standard de protectie a datelor adoptate de Comisia Europeana (denumite in continuare „Acorduri privind Transferul de Date”) precum si pe baza altor garantii adecvate recunoscute de catre Regulamentul General privind Protectia Datelor. 

11. Servicii oferite de parti terte 

Aceasta Nota de informare nu vizeaza prelucrarile efectuate de parti terte care actioneaza in calitate de operatori independenti (de exemplu, parti terte ale caror website-uri pot fi accesate prin linkuri localizate pe website-lu nostru). Tiriac Auto nu isi asuma responsabilitatea pentru modul in care sunt prelucrate datele vizitatorilor sai ulterior accesarii de catre acestia a unor linkuri catre website-uri terte. 

12. Modificari aduse Notei de informare

Nota noastra de informare privind prelucrarea datelor cu caracter personal se poate schimba din cand in cand si orice modificare a acesteia va fi comunicata prin intermediul unui e-mail sau al unui anunt pe site-ul nostru. Emailul il veti primi atat timp cat sunteti inregistrati in bazele noastre de date cu o adresa de email.

13. Securitatea datelor cu caracter personal

Respectam proceduri stricte de securitate privind stocarea si dezvaluirea datelor dvs. cu caracter personal si le protejam impotriva pierderii, distrugerii sau deteriorarii accidentale. Putem divulga informatiile dvs. unor terte parti de incredere pentru scopurile stabilite in aceasta Nota de informare. 

14. Drepturile dumneavoastra

Sunteti indreptatit sa primiti informatii de la Societate cu privire la prelucrarea datelor dumneavoastra cu caracter personal. in acest sens beneficiati de drepturile detaliate in cele ce urmeaza.

• Dreptul de a retrage oricand un consimtamant dat in vederea opririi unei prelucrari a datelor care se bazeaza pe consimtamantul dvs. Retragerea nu va afecta legalitatea prelucrarii pe baza consimtamantului acordat inainte de retragere.

• Dreptul de acces - inseamna ca aveti dreptul de a obtine o confirmare din partea noastra ca prelucram sau nu datele cu caracter personal care va privesc si, in caz afirmativ, aveti acces la datele respective si la informatiile privind modalitatea in care sunt prelucrate aceste date.

• Dreptul la portabilitatea datelor - se refera la dreptul de a primi datele cu caracter personal intr-un format structurat, utilizat in mod curent de catre noi si care poate fi citit automat, dar si la dreptul ca aceste date sa fie transmise direct altui operator, daca acest lucru este fezabil din punct de vedere tehnic.

• Dreptul la opozitie - vizeaza dreptul dumneavoastra de a va opune prelucrarii datelor dvs. cu caracter personal atunci cand prelucrarea este necesara pentru indeplinirea unei sarcini care serveste unui interes public sau cand are in vedere un interes legitim al operatorului. Atunci cand prelucrarea datelor cu caracter personal are drept scop marketingul direct sau prelucrari efectuate in baza consimtamantului expres, aveti dreptul de a va opune prelucrarii in orice moment.

• Dreptul la rectificare - se refera la corectarea, fara intarzieri nejustificate, a datelor cu caracter personal inexacte. Rectificarea va fi comunicata fiecarui destinatar la care au fost transmise datele, cu exceptia cazului in care acest lucru se dovedeste imposibil sau presupune eforturi disproportionate.

• Dreptul la stergerea datelor („dreptul de a fi uitat”) - inseamna ca aveti dreptul de a solicita stergerea datelor cu caracter personal, fara intarzieri nejustificate, in cazul in care se aplica unul dintre urmatoarele motive: acestea nu mai sunt necesare pentru indeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate sau prelucrate; va retrageti consimtamantul si nu exista niciun alt temei juridic pentru prelucrare; va opuneti prelucrarii si nu exista alte motive legitime care sa prevaleze; datele cu caracter personal au fost prelucrate ilegal; datele cu caracter personal trebuie sterse pentru respectarea unei obligatii legale; datele cu caracter personal au fost colectate in legatura cu oferirea de servicii ale societatii informationale unui minor sub 16 ani.

• Dreptul la restrictionarea prelucrarii - poate fi exercitat in cazul in care persoana contesta exactitatea datelor, pe o perioada necesara verificarii corectitudinii datelor; prelucrarea este ilegala, iar dumneavoastra va opuneti stergerii datelor cu caracter personal, solicitand in schimb restrictionarea; in cazul in care Tiriac Auto nu mai are nevoie de datele cu caracter personal in scopul prelucrarii, dar persoana i le solicita pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta; in cazul in care persoana s-a opus prelucrarii pentru intervalul de timp in care se verifica daca drepturile legitime ale operatorului prevaleaza asupra celor ale persoanei respective.

• Dreptul de a depune o plangere – poate fi exercitat in cazul in care considerati ca drepturile de care beneficiati in calitate de persoana vizata au fost incalcate. Va puteti adresa oricand, cu o plangere sau sesizare in acest sens, Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, cu sediul in B-dul G-ral. Gheorghe Magheru 28-30, Sector 1, cod postal 010336, Bucuresti, Romania (fax: +40 318 059 602, email: anspdcp@dataprotection.ro). De asemenea, puteti introduce o actiune in justitie, pe rolul instantelor judecatoresti competente.

 

Cu exceptia dreptului de a formula o plangere la ANSPDCP, pentru exercitarea drepturilor de mai sus si pentru orice intrebari suplimentare pe care doriti sa le adresati unui operator, utilizati detaliile de contact astfel:

 

Prin email - la adresa: prelucrare.date@tiriacauto.ro; sau 

Personal sau printr-o cerere trimisa prin posta - la Sediul Societatii din Bucuresti, B-dul Expozitiei nr. 2, Cladirea C9, sector; sau 

Telefonic - la numarul: 0374.14.14.14

 

in cazul in care considerati ca nu am solutionat corespunzator cererile dumneavoastra, in termenul legal, puteti formula o plangere catre ANSPDCP. De asemenea, puteti sa va adresati si instantelor de judecata competente.

 

Detalii suplimentare precum si eventuale actualizari ale acestei informari privind protectia datelor dumneavoastra – puteti gasiti pe pagina web a Societatii – sectiunea Protectia Datelor

 

Ultima actualizare: 18.04.2022

 

Informare privind prelucrarea datelor cu caracter personal destinata reprezentantilor legali ai entitatilor juridice si persoanelor de contact 

 

1. Informatii generale

 

Protectia datelor dvs. cu caracter personal este importanta pentru noi, motiv pentru care am aderat la principii stricte in aceasta privinta.

Atunci cand va prelucram datele cu caracter personal, noi, TIRIAC AUTO SRL, cu sediul social in Bucuresti, B-dul Expozitiei nr. 2, Cladirea C9, sector 1, inregistrata la ORC Bucuresti sub nr. J40/745/2012, avand CUI 11331727, („Tiriac Auto“ sau„Societatea“), actionam in principiu in calitate de operator, astfel cum aceasta calitate este definita de Regulamentul general privind protectia datelor nr. 2016/679  (“GDPR/RGPD” sau “Regulamentul”).

in vederea imbunatatirii calitatii vanzarilor si furnizarii serviciilor post vanzare, Tiriac Auto impreuna cu importatorul Mercedes Benz Romania SRL(„MBRO”), avand sediul in Oras Voluntari, Sos. Bucuresti Nord nr. 15-25, Cladirea Henley, et. 3-5, Swan Office & Technology Romania, inregistrat la ORC Ilfov sub J23/2723/2013, CUI 18927698, actioneaza impreuna in calitate de Operatori Asociati in scopul urmaririi interesului legitim comun care se refera la asigurarea calitatii serviciilor, prin efectuarea de sondaje de opinie. 

Aceasta NOTA DE INFORMARE detaliaza cand si de ce va prelucram datele cu caracter personal, cum le folosim, conditiile in care le putem divulga altora, cum le stocam in conditii de siguranta, care sunt drepturile dumneavoastra in calitate de persoane vizate si modul in care puteti sa va exercitati aceste drepturi.

 

2. Cand colectam date despre dvs.?

Colectam datele dvs. cu caracter personal atunci cand entitatea juridica al carei reprezentant/persoana de contact sunteti, de exemplu:

este clientul/beneficiarul unei activitati comerciale pe care o realizam;

ne furnizeaza un serviciu sau un produs;

cumpara sau utilizeaza oricare dintre produsele si serviciile noastre.

 

Totodata, va prelucram datele cu caracter personal atunci cand, in aceeasi calitate de reprezentant/persoana de contact al unui partener entitate juridica:

vizitati sau navigati pe site-ul nostru sau alte site-uri ale Grupului TIRIAC;

va inregistrati pentru un anumit produs sau serviciu (exemplu: creare cont utilizator pe Site-ul Tiriac Auto);

ne contactati prin diverse canale, sau ne solicitati informatii in legatura cu un produs sau serviciu, inclusiv canalele de comunicare asociate aplicatiilor social media cum ar fi Facebook, LinkedIn, etc.;

ati acordat permisiunea altor societati, cum ar fi partenerii nostri comerciali sau asociatii nostri, precum si unor terti furnizori sau contractanti ai nostri, sa faca schimb de informatii cu noi cu privire la dvs.;

va abonati la comunicari de marketing (Newsletters), alerte sau alte servicii oferite de noi.

Utilizam cookie-uri (fisiere text de mici dimensiuni stocate in browser-ul dvs.) si alte tehnici cum ar fi web beacons (fisiere de tip imagine mici, transparente utilizate pentru a urmari miscarile dvs. pe site-ul nostru). Pentru detalii suplimentare in acest sens si in legatura cu modul de a opta pentru renuntarea la acestea, va rugam sa consultati sectiunea Cookie-uri pe site-ul nostru www.tiriacauto.ro.

 

3. Scopurile prelucrarii 

Societatea prelucreaza datele dvs. cu caracter personal in urmatoarele scopuri:

a) asigurarea unei interactiuni si stabilirea unei relatii cu entitatea pe care o reprezentati, fie ca sunteti reprezentant legal (ex: director, administrator, presedinte al consiliului de administratie) imputernicit sau persoana de contact pentru un actual sau potential partener entitate juridica (societate, fundatie, asociatie, institutie sau autoritate publica) cu care intentionam sa incheiem sau am incheiat un contract sau cu care interactionam in activitatea desfasurata de dvs. sau de noi in mod legitim, astfel:

I. furnizarea de produse / prestarea de servicii din domeniul auto (produse: vehicule, piese si accesorii auto; servicii: reparatii, mentenanta, garantie, evaluare auto, test drive, service ITP, asistenta rutiera);

II. crearea si administrarea unui cont de utilizator, preluarea solicitarilor disponibile in cadrul contului de utilizator; 

III. indeplinirea obligatiilor legale ale Societatii; 

IV. urmarirea intereselor legitime ale Societatii sau interesul legitim comun cu al MBRO de imbunatatire a calitatii serviciilor de vanzare si post-vanzare;

V. in vederea urmaririi intereselor vitale ale Beneficiarilor reali ai autovehiculelor (ex. rechemarea in service); 

VI. in vederea acordarii / activarii de servicii gratuite, numai in masura in care ati fost de acord cu serviciul (ex. Asistenta rutiera); 

VII. in vederea prezentarii / oferirii de informatii privind produsele / serviciile de finantare oferite de partenerii Societatii, numai in masura in care ati fost de acord sa primiti astfel de informatii;

VIII. in vederea intermedierii unor activitati premergatoare incheierii unui contract de leasing / finantare cu partenerii Tiriac Auto (societati din domeniul financiar), numai in masura in care ati fost de acord cu o astfel de activitate;  

IX. in vederea oferirii de produse / servicii de asigurare / reasigurare oferite de partenerii Societatii, numai in masura in care ati fost de acord cu o astfel de intermediere;

b) atingerea unor scopuri vizand domeniul auto, in masura in care ati fost de acord cu fiecare dintre ele: 

(i) Furnizarea de informatii cu privire la oferte comerciale;

(ii) Furnizarea de informatii cu privire la test drive-uri, acordare replacement car, rent car;               

(iii) Furnizarea de informatii cu privire la evenimentele Societatii;

(iv) Furnizarea de informatii de asistenta a nevoilor legate de autovehicul (mentenanta, asistenta rutiera, garantii, asigurari, ITP);

(v) Participarea la sondaje de opinie cu privire la produsele si serviciile Societatii referitor la gradul de multumire a clientilor.

c) asigurarea securitatii spatiului in care ne desfasuram activitatea, a bunurilor noastre, dar si a personalului nostru, atunci cand sunteti un vizitator al sediului/sediilor Tiriac Auto;

d) monitorizarea traficului si imbunatatirea continutului informativ al website-ului nostru, atunci cand ne vizitati pagina de internet; 

e) satisfacerea altor interese legitime ale noastre sau in comun cu MBRO, exercitarea si apararea drepturilor noastre, inclusiv in fata autoritatilor publice.

 

4. Categoriile de date prelucrate

Atunci cand actionati in calitate de reprezentant legal, imputernicit sau persoana de contact pentru un potential client, client sau alt partener contractual, Tiriac Auto va prelucra urmatoarele date cu caracter personal: nume, prenume, datele dvs. de contact, datele privind calitatea dumneavoastra in contract, pozitie sau functie detinuta in cadrul entitatii juridice in numele sau pentru care actionati. in plus fata de cele de mai sus, Tiriac Auto va putea prelucra in anumite situatii si alte categorii de date cu caracter personal, raportat tot la calitatea dvs., cum ar fi:

numele si prenumele, codul numeric personal, data nasterii, documentul de identitate,date si copii aferente persmisul dvs. de conducere in cazul in care ati efectuat un test drive sau pentru acordarea unui replacement car;

datele privind calitatea dumneavoastra in contract, pozitie sau functie detinuta in cadrul entitatii juridice in numele sau pentru care actionati, in procedurile judiciare si/sau fiscale si date necesare pentru derularea si executarea contractului respectiv).

localizarea dvs. atunci cand utilizati autovehiculele de test (test drive), inlocuire (replacement), inchiriere (rent) ale Societatii; 

contactul dvs. cu noi, cum ar fi o nota privind contactul, un email sau inregistrarea unui apel pe care l-ati adresat catre unul dintre centrele noastre de contact, catre serviciul de Relatii cu Clientii, o scrisoare transmisa sau alte dovezi ale unui contact cu noi, inclusiv prin intermediul contului de utilizator;

convorbirea cu consultantii nostri ar putea fi inregistrata si transcrisa in format text pentru imbunatatirea serviciilor oferite, in masura in care ati autorizat inregistrarea si transcrierea prin continuarea apelului cu consultantii nostri. 

preferintele in materie de marketing;

preferintele dvs. pentru anumite produse, servicii atunci cand ne spuneti care sunt acestea;

cautari salvate, produse si servicii favorite, atunci cand salvati aceste informatii in cadrul contului de utilizator; 

istoricul dvs. de navigare. Daca ne-ati dat permisiunea, TRIAC AUTO colecteaza categoriile de site-uri web pe care ati navigat de pe mobilul, dispozitivul sau PC-ul propriu, de exemplu sport, muzica sau stiri. Cu toate acestea, nu avem un istoric al site-urilor pe care navigati, acesta fiind limitat la o scurta perioada de timp pentru a permite efectuarea conexiunii. Utilizam aceste informatii privind interesele pentru a va trimite oferte de marketing personalizate sau pentru a va arata reclame personalizate. Puteti sa renuntati la reclame conform sectiunii Cookie-uri pe site-ul nostru www.tiriacauto.ro sau, in cazul marketingului, prin intermediul sectiunii Setari privind Protectia Datelor;

nivelul serviciilor care vi se presteaza, precum si sugestiile de imbunatatire, comentariile/parerile, impresiile – de exemplu, probleme operationale si alte evenimente care pot afecta serviciile noastre;

raspunsurile la invitatii si confirmarile de participare la evenimente.

 

5. Temeiul juridic al prelucrarii

Va prelucram datele cu caracter personal pentru satisfacerea interesului nostru legitim de a initia si a desfasura relatii contractuale in contextul vanzarii produselor/serviciilor noastre catre entitatea persoana juridica al carei reprezentant/persoana de contact sunteti sau al achizitiei de produse/servicii pe care le comercializeaza entitatea persoana juridica al carei reprezentant/persoana de contact sunteti .

 

De asemenea, va prelucram datele cu caracter personal si pentru satisfacerea altor interese legitime, de exemplu:

interesul nostru de a desfasura relatii contractuale atunci cand va contactam prin email in contextul vanzarii produselor/serviciilor noastre;

interesul de a ne indeplini obligatiile noastre in calitate de Dealer fata de Importatori si Producatori, sau indeplinirea obligatiilor noastre fata de furnizorii de garantie extinsa, furnizorii/producatorii de piese auto daca este cazul.

Interesul legitim comun cu MBRO: imbunatatirea serviciilor oferite clientilor marcii Mercedes Benz prin efectuarea de sondaje privind satisfactia clientilor cu privire la procesul de cumparare/vanzare de autoturisme si furgonete sau cu privire la serviciile post-vanzare. 

prevenirea, detectarea si investigarea infractiunilor, inclusiv frauda si spalarea banilor sau finantarea actelor de terorism, precum si analizarea si gestionarea riscurilor comerciale, daca este cazul, in functie de tipul de contract;

in legatura cu orice pretentie, actiune sau procedura (inclusiv, dar fara a ne limita la, redactarea si revizuirea documentelor, intocmirea documentatiei necesare incheierii unei tranzactii, obtinerea de consultanta juridica si facilitarea solutionarii litigiilor) si/sau pentru protejarea sau exercitarea drepturilor si obligatiilor noastre contractuale si legale;

cooperarea cu autoritatile si institutiile publice, atunci cand aceasta cooperare nu este impusa Societatii printr-o dispozitie legala;

gestionarea si pregatirea rapoartelor interne, solicitarea de informatii/raspunsuri sau participarea la sondaje, precum si efectuarea de cercetari si/sau analize in scopuri statistice sau in alte scopuri, astfel incat sa ne putem stabili produsele, sa intelegem comportamentul clientilor, preferintele si tendintele pietei si pentru a revizui, dezvolta si imbunatati calitatea produselor noastre.

in plus, va prelucram datele cu caracter personal in vederea indeplinirii obligatiilor legale ce ne incumba in calitate de parte contractanta (de ex. raportare financiar contabila).

 

6. Categoriile de destinatari catre care se pot divulga datele personale colectate: 

Pentru indeplinirea scopurilor mentionate mai sus, datele dvs. cu caracter personal pot fi transmise catre:

furnizorii implicati in mod direct/indirect in furnizarea produselor si prestarea serviciilor din domeniul auto  (importatorii de autovehicule, producatorii de autovehicule in vederea acordarii garantiei si instintarii privind defectiunile aparute, furnizorii/producatorii de piese auto daca e cazul, prestatorii de servicii de asistenta rutiera, prestatorii de servicii de garantie extinsa, prestatori de servicii intermediere plati, prestatorii de servicii de tip call center); 

MBRO si furnizorului/imputernicitului aferent implicati in mod direct in efectuarea sondajelor privind calitatea serviciilor oferite de catre Tiriac Auto, partile avand interesul legitim comun de a realiza aceste sondaje;

autoritatile statului (inclusiv autoritati fiscale); 

contabili, auditori, experti judiciari, avocati sau alti asemenea consilieri externi ai Societatii sau catre terte persoane care furnizeaza produse si servicii companiei (furnizorii de servicii de paza, de sisteme IT, consultanti financiari, consultanti in domeniul protectiei datelor);

furnizorii Societatii implicati in mod direct/indirect in procesul de marketing si promovare;

furnizorii Societatii implicati in mod direct/indirect in procesul de masurare al gradului de satisfactie al clientilor; 

Depunem toate eforturile pentru a ne asigura ca toate entitatile cu care lucram stocheaza datele dumneavoastra cu caracter personal in conditii de siguranta si securitate.

7. Datele colectate in mod automat

Cand vizitati Site-ul noi colectam date in mod automat prin browserul sau dispozitivul dvs., prin utilizarea cookie-urilor si a tehnologiilor similare. Va rugam sa consultati Politica de utilizare Cookies  pentru informatii suplimentare cu privire la aceste practici.  

8. Comunicarile de marketing 

Daca nu mai doriti sa primiti comunicari de marketing de la noi (Neewsletters), actualizati-va preferintele prin: 

Modificarea setarilor in sectiunea Controleaza prelucrarea datelor tale personale https://www.tiriacauto.ro/gdpr-tiriacauto; 

Modificarea setarilor din contul de client in sectiunea “GDPR”;

Modificarea setarilor din contul de client in sectiunea “Notificari”;

Accesarea link-ului de dezabonare „Unsubscribe” afisat in cadrul mesajelor pe care le primiti de la noi; sau prin

Contactarea Tiriac Auto folosind detaliile de contact descrise mai jos.

 

Daca renuntati la primirea comunicarilor de marketing de la noi, este posibil sa va trimitem in continuare mesaje legate de comenzile dvs. sau cu privire la actualizarea politicilor noastre, mesaje necesare in vederea desfaaurarii relatiei contractuale pe care o avem cu entitatea persoana juridica pe care o reprezentati/ a carei persoana de contact sunteti. 

 

9. Perioada de pastrare

Vom pastra datele dvs. personale atat timp cat este necesar, sau permis avand in vedere scopul (scopurile) pentru care au fost obtinute si in conformitate cu cele prezentate in aceasta Nota de informare. Criteriile utilizate pentru a determina duratele perioadelor de pastrare includ:

Durata contractului incheiat intre Tiriac Auto si persoana juridica pe care o reprezentati;

Durata existentei contului de utilizator pana la stergera definitiva a acestuia;

Perioada de timp necesara furnizarii de informatii, atunci cand ne solicitati acest lucru;

Existenta unor periode de stocare prevazute de lege;

Existenta unor interese legitime ale Tiriac Auto sau a interesului legitim comun cu al MBRO.

 

10. Transferul catre terti si masuri de siguranta

Am putea sa va transferam datele cu caracter personal in tari situate in cadrul UE, SEE sau in tari care au fost recunoscute de Comisia Europeana ca asigurand un nivel corespunzator de protectie a datelor dumneavoastra cu caracter personal, daca se va dovedi necesar in scopurile permise, asa cum au fost descrise mai sus.

in situatii exceptionale, in temeiul scopurilor permise, putem transfera datele cu caracter personal in tari care nu au fost recunoscute de Comisia Europeana ca asigurand un nivel corespunzator de protectie.in acest caz, transferurile se vor face pe baza clauzelor standard de protectie a datelor adoptate de Comisia Europeana (denumite in continuare „Acorduri privind Transferul de Date”) precum si pe baza altor garantii adecvate recunoscute de catre Regulamentul General privind Protectia Datelor. 

11. Servicii oferite de parti terte

Aceasta Nota de informare nu vizeaza prelucrarile efectuate de parti terte care actioneaza in calitate de operatori independenti (de exemplu, parti terte ale caror website-uri pot fi accesate prin linkuri localizate pe website-ul nostru). Tiriac Auto nu iti asuma responsabilitatea pentru modul in care sunt prelucrate datele vizitatorilor sai ulterior accesarii de catre acestia a unor linkuri catre website-uri terte. 

12. Modificari aduse Notei de informare privind prelucrarea datelor cu caracter personal

Nota noastra de informare privind prelucrarea datelor cu caracter personal se poate schimba din cand in cand si orice modificare a acesteia va fi comunicata prin intermediul unui e-mail sau al unui anunt pe site-ul nostru.

Mailul il veti primi atata timp cat sunteti inregistrati in bazele noastre de date cu o adresa de email.  

 

13. Securitatea datelor cu caracter personal 

Respectam proceduri stricte de securitate privind stocarea si dezvaluirea datelor dvs. cu caracter personal si le protejam impotriva pierderii, distrugerii sau deteriorarii accidentale. Putem divulga informatiile dvs. unor terte parti de incredere pentru scopurile stabilite in aceasta Nota de informare

 

14. Drepturile dumneavoastra

Sunteti indreptatit sa primiti informatii de la noi cu privire la prelucrarea datelor dumneavoastra cu caracter personal. in acest sens beneficiati de drepturile detaliate in cele de urmeaza.

Dreptul de a retrage oricand un consimtamant dat in vederea opririi unei prelucrari a datelor care se bazeaza pe consimtamantul dvs. Retragerea nu va afecta legalitatea prelucrarii pe baza consimtamantului acordat inainte de retragere.

Dreptul de acces - inseamna ca aveti dreptul de a obtine o confirmare din partea noastra ca prelucram sau nu datele cu caracter personal care va privesc si, in caz afirmativ, aveti acces la datele respective si la informatiile privind modalitatea in care sunt prelucrate aceste date.

Dreptul la portabilitatea datelor - se refera la dreptul de a primi datele cu caracter personal intr-un format structurat, utilizat in mod curent de catre noi si care poate fi citit automat, dar si la dreptul ca aceste date sa fie transmise direct altui operator, daca acest lucru este fezabil din punct de vedere tehnic.

Dreptul la opozitie - vizeaza dreptul dumneavoastra de a va opune prelucrarii datelor dvs. cu caracter personal atunci cand prelucrarea este necesara pentru indeplinirea unei sarcini care serveste unui interes public sau cand are in vedere un interes legitim al operatorului. Atunci cand prelucrarea datelor cu caracter personal are drept scop marketingul direct sau prelucrari efectuate in baza consimtamantului expres, aveti dreptul de a va opune prelucrarii in orice moment.

Dreptul la rectificare - se refera la corectarea, fara intarzieri nejustificate, a datelor cu caracter personal inexacte. Rectificarea va fi comunicata fiecarui destinatar la care au fost transmise datele, cu exceptia cazului in care acest lucru se dovedeste imposibil sau presupune eforturi disproportionate.

Dreptul la stergerea datelor („dreptul de a fi uitat”) - inseamna ca aveti dreptul de a solicita stergerea datelor cu caracter personal, fara intarzieri nejustificate, in cazul in care se aplica unul dintre urmatoarele motive: acestea nu mai sunt necesare pentru indeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate sau prelucrate; va retrageti consimtamantul si nu exista niciun alt temei juridic pentru prelucrare; va opuneti prelucrarii si nu exista alte motive legitime care sa prevaleze; datele cu caracter personal au fost prelucrate ilegal; datele cu caracter personal trebuie sterse pentru respectarea unei obligatii legale; 

Dreptul la restrictionare a prelucrarii - poate fi exercitat in cazul in care persoana contesta exactitatea datelor, pe o perioada necesara verificarii corectitudinii datelor; prelucrarea este ilegala, iar dumneavoastra va opuneti stergerii datelor cu caracter personal, solicitand in schimb restrictionarea; in cazul in care Tiriac Auto nu mai are nevoie de datele cu caracter personal in scopul prelucrarii, dar persoana i le solicita pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta; in cazul in care persoana s-a opus prelucrarii pentru intervalul de timp in care se verifica daca drepturile legitime ale operatorului prevaleaza asupra celor ale persoanei respective.

Dreptul de a depune o plangere – poate fi exercitat in cazul in care considerati ca drepturile de care beneficiati in calitate de persoana vizata au fost incalcate. 

Va puteti adresa oricand, cu o plangere sau sesizare in acest sens, Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, cu sediul in B-dul G-ral. Gheorghe Magheru 28-30, Sector 1, cod postal 010336, Bucuresti, Romania (fax: +40 318 059 602, email: anspdcp@dataprotection.ro). De asemenea, puteti introduce o actiune in justitie, pe rolul instantelor judecatoresti competente.

 

Cu exceptia dreptului de a formula o plangere la ANSPDCP, pentru exercitarea drepturilor de mai sus si pentru orice intrebari suplimentare pe care doriti sa le adresati unui operator, va rugam sa contactati responsabilul cu protectia datelor, astfel:

 

Prin email - la adresa: prelucrare.date@tiriacauto.ro; sau 

Personal sau printr-o cerere trimisa prin posta - la Sediul Societatii din Bucuresti, B-dul Expozitiei nr. 2, Cladirea C9, sector; sau 

Telefonic - la numarul: 0374.14.14.14

 

in cazul in care considerati ca nu am solutionat corespunzator cererile dumneavoastra, in termenul legal, puteti formula o plangere catre ANSPDCP. De asemenea, puteti sa va adresati si instantelor de judecata competente.

 

Detalii suplimentare precum si eventuale actualizari ale acestei informari privind protectia datelor dumneavoastra – puteti gasiti pe pagina web a Societatii – sectiunea Protectia Datelor

 

Ultima actualizare: 18.04.2022

 

Compara Inchide

Date de contact

Daca solicitati detalii despre o anumita oferta postata pe website, puteti afla aici cum va prelucram datele




Sunteti de acord ca Tiriac Auto sa utilizeze informatiile completate de dvs. pentru a va contacta in scopuri de marketing, inclusiv prin Newsletter, in conditiile explicate aici




Sunteti de acord sa va contactam ocazional pentru sondaje despre produsele si serviciile Tiriac Auto, in conditiile explicate aici


Sunt de acord sa fiu contactat, in scopurile specificate mai sus, dupa cum urmeaza:

Telefon

Sms

E-mail

trimitere date

Date de contact

Inainte de trimiterea cererii va rugam sa completati formularul de mai jos:

Esti de acord ca Tiriac Auto sa utilizeze informatiile completate de tine pentru a te contacta in scopuri de marketing? Prin completarea prezentului formular, declar ca imi exprim consimtamantul, in mod expres si neechivoc, pentru ca orice date cu caracter personal, precum si orice alte informatii furnizate de mine, sa intre in baza de date a Tiriac Auto, a imputernicitilor si a operatorilor asociati ai acestuia, pentru a fi prelucrate si utilizate de acestia in orice activitati si scopuri statistice si / sau legate de marketing (inclusiv primirea de apeluri, e-mailuri in actiuni de marketing direct de promovare a ofertelor comerciale, invitatii la test-drive-uri si evenimente, asistenta pentru autovehiculul detinut: mentenanta, asistenta rutiera, garantii, asigurari, ITP), in conformitate cu legislatia in vigoare si in conformitate cu Politica de Confidentialitate Tiriac Auto.