Hyundai prezinta opera de arta cinetica ‘Helio Curve’ la Saptamana Designului de la Milano 2015

• Instalatia cinetica ‘Helio Curve’ evidentiaza modul in care o simpla miscare poate lua o forma tangibila

• Artistul Reuben Mangolin surprinde esenta filosofiei de design Hyundai ‘fluidic sculpture’ 

• Modelul concept Intrado este expus publicului pe toata perioada la Saptamana Designului de la Milano 2015

 

Hyundai Motor Company a dezvaluit noua opera cinetica, care celebreaza legatura dintre domeniul auto si transformarea permanenta a universului. Lucrarea, intitulata ‘Helio Curve’, a fost creata in colaborare cu artistul Reuben Margolin din California, cu ocazia deschiderii editiei de anul acesta a Saptamanii Designului de la Milano.

‘Helio Curve’ este parte integranta a proiectului “Sculpture in Motion” - o colaborare intre Hyundai si diferiti artisti, care contribuie la conectarea publicului cu filosofia de design ‘fluidic sculpture’. Denumirea “Sculpture in Motion” sugereaza miscarea intr-un spatiu, dar si intre spatii – subliniind modul in care marca Hyundai impartaseste ‘arta miscarii’ prin expunerea operelor in diferite zone ale lumii. Instalatia recreeaza miscarile valurilor unui ocean, cu ajutorul a 400 de blocuri de lemn suspendate intr-un cub de cinci metri, fiecare piesa fiind alimentata de o unitate electrica. Elementele individuale par conectate la un val cu o inaltime de trei metri, care imita miscarea continua a fluxului si a refluxului, care nu se repeta niciodata, evidentiind astfel variatiile si fluiditatea miscarii organice. Sistemul masoara 26 metri lungime, 9 metri latime si 5 metri inaltime. In plus, instalatia dispune de un design inedit al luminilor care, impreuna cu ‘Helio Curve’ actioneaza pentru a crea umbre fluide. 

“Sunt incantat sa dezvaluim ‘Sculpture in Motion 2.0’ la Saptamana Designului de la Milano, astfel incat publicul larg sa poata experimenta si empatiza cu filosofia Hyundai” a declarat Peter Schreyer, President si Chief Design Officer al Hyundai Motor Group.

Artistul – Reuben Margolin 

Colaborand cu Centrul de Design Hyundai pentru evenimentul din acest an, artistul Reuben Margolin creeaza instalatii cinetice la scara mare, care combina armonios fizica si miscarile complexe cu senzualitatea naturii. Dupa studiile de matematica si engleza la Harvard (SUA), Margolin a studiat desenul clasic (la Florenta, in Italia) si pictura monumentala (la St Petersburg, in Rusia), imbratisand apoi o cariera de 15 ani de creatie a unor instalatii artistice de mari dimensiuni, actionate mecanic. Demersul artistic se aliniaza filosofiei de design Hyundai “fluidic Sculpture”, celebrand legatura dintre domeniul auto si transformarea permanenta a universului.

 

“Aceasta instalatie este realizata din lemn, aluminiu si cupru, fiind actionata cu ajutorul unor structuri care includ motoare electrice, parghii, mii de scripeti si o multitudine de cabluri si corzi. Desi fluiditatea modulara aminteste de grafica digitala, miscarea acestor structuri este realizata prin suprapunerea efectelor unor componente mecanice simple”, a mentionat Margolin.

 

Toate articolele

Articole recomandate

Compara

Logheaza-te

Am uitat parola

trimitere date

Sau logheaza-te cu

Facebook Linkedin Google+

Inregistreaza-te

trimitere date

Aplicatia este momentan disponibila doar pentru platformele iOS si Android.

Trimite-ti aplicatia pe smartphone

Date de contact

trimitere date

Important

Începând cu data de 1 noiembrie 2015, serviciile oferite în locaţia Ţiriac Auto din Otopeni, pot fi accesate în cadrul atelierelor din reţeaua de service București:

Ţiriac Auto - Service Ford

Șos. București-Ploiești 42-44,
sector 1

Ţiriac Auto - Service Jaguar

Șos. București-Ploiești 107A,
sector 1

Ţiriac Auto - Service Mercedes-Benz

Bd. Expoziţiei nr. 2,
sector 1

Ţiriac Auto - Service Hyundai

Str. Parcului 55-57,
sector 1

Ţiriac Auto - Service Land Rover

Șos. București-Ploiești 107A,
sector 1

Ţiriac Auto - Service Mitsubishi

Bd. Expoziţiei nr. 2, sector 1
Bd. Metalurgiei nr. 70, sector 4

Ţiriac Auto - Service Multibrand

Bd. Expoziţiei nr. 2, sector 1
Șos. Pipera nr. 41, sector 2
Bd. Metalurgiei nr. 70, sector 4

Vezi toate service-urile

Date de contact

Toate locatiile
  Toate marcile
   Toate modelele

    trimitere date

    Newsletter

    Marca
    • FORD
    • HYUNDAI
    • JAGUAR
    • LAND ROVER
    • MERCEDES-BENZ
    • MITSUBISHI

    Notă de informare cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal

    Am citit "Nota de informare cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal" și sunt de acord cu prelucrarea datelor în condițiile și în scopurile menționate în aceasta.

    În cazul selectării butonului "Nu", datele furnizate prin completarea cererii mele vor fi utilizate de Țiriac Auto S.R.L. exclusiv în scopul prelucrării solicitării mele din acest formular.

    trimitere date

    Date de contact

    Inainte de trimiterea cererii va rugam sa completati formularul de mai jos: