Noul Hyundai Ioniq a obtinut calificativul maxim de cinci stele la testele Euro NCAP

• Noul Ioniq este clasat drept unul dintre cele mai sigure autovehicule din segmentul din care face parte 

• Producatorul auto aduce mobilitatea electrica mai aproape de consumatori – Ioniq este primul model din lume disponibil in trei variante de propulsoare electrice

Noul Hyundai Ioniq a primit calificativul maxim de cinci stele din partea Euro NCAP, o organizatie europeana independenta care evalueaza nivelul de siguranta oferit de autovehicule. Ioniq a obtinut rezultate remarcabile in cadrul a patru categorii: pasageri adulti, pasageri copii, pietoni si sisteme de siguranta, fiind desemnat unul dintre cele mai sigure modele din segmentul din care face parte. 

Gama Ioniq dispune de o serie de sisteme standard de siguranta activa, printre care franare autonoma de urgenta (AEB), avertizare la schimbarea benzii de rulare (LDWS), asistenta la mentinerea benzii de rulare (LKAS), dar si pilot automat inteligent (SCC). Hyundai face mai accesibila mobilitatea cu emisii zero, oferind primul autovehicul din lume disponibil cu trei variante de propulsoare electrice: hibrid, electric si plug-in hibrid. 

“Calificativul Euro NCAP primit de Ioniq subliniaza progresele inregistrate de producatorul auto”, a declarat Thomas A. Schmid, Chief Operating Officer al Hyundai Motor Europa. „Sistemele de siguranta activa sunt disponibile standard pentru toate cele trei versiuni, Ioniq fiind astfel unul dintre cele mai sigure autovehicule din segmentul din care face parte”.

Siguranta activa reprezinta o dotare standard pentru Ioniq

Organizatia Euro NCAP a testat sistemul de franare autonoma (AEB), disponibil standard pentru Ioniq. Sistemul avertizeaza conducatorii auto in cazul unui potential pericol, prin utilizarea senzorilor radar si a camerelor frontale, actionand in trei etape: emite semnale vizuale si acustice, controleaza frana in functie de intensitatea pericolului, aplicand o forta maxima de franare inainte de momentul impactului. Sistemul este activat la viteze de peste 8 km/h, atunci cand detecteaza un autovehicul sau un pieton, cu scopul de a evita sau minimiza riscurile unei coliziuni.

Pentru mai multa siguranta, Ioniq este echipat cu asistenta la mentinerea benzii de rulare (LKAS), care include si avertizare la schimbarea benzii de rulare (LDWS). Sistemul previne conducatorul auto acustic si vizual in cazul in care autovehiculul depaseste marcajele rutiere fara a fi semnalizat acest lucru, aplicand o forta usoara de franare. Functia a fost analizata in detaliu de Euro NCAP, trecand toate testele cu succes.

De asemenea, sistemul pilot automat inteligent (SSC), disponibil standard pentru toate versiunile Ioniq, a contribuit la obtinerea rezultatului maxim de cinci stele. Functia mentine o viteza si o distanta constante fata de autovehiculul din fata, accelerand sau actionand automat o forta de franare.   

Pe langa tehnologiile testate de Euro NCAP, Ioniq dispune de sistem de monitorizare a unghiului mort (BSD), precum si de sistem de asistenta la iesirea cu spatele din parcare (RCTA). Aceste functii avertizeaza conducatorul auto cu privire la autovehiculele din jur, a pietonilor sau alte obiecte care pot provoca o coliziune in timp ce masina se afla in miscare - o caracteristica suplimentara de siguranta a modelului IONIQ.

Siguranta pasiva contribuie la rezultatul remarcabil Euro NCAP

In ceea ce priveste siguranta pasiva, structura rigida a caroserie incorporeaza in proportie de 53% otel de inalta rezistenta. Sasiul beneficiaza de o rigiditate superioara pentru mai multa manevrabilitate, precum si de un grad ridicat de absorbtie a energiei de impact si distorsiune redusa la minimum, cu scopul de a oferi protectie pasagerilor in cazul unui accident. 

Imbunatatirile aduse structurii caroseriei sunt completate de bara de protectie spate armata cu fibre de inalta rezistenta, contribuind astfel la siguranta oferita de noul Ioniq. Mai mult, modelul a inregistrat un rezultat pozitiv la testele Euro NCAP datorita sistemului de sapte airbaguri - care include unul pentru genunchii conducatorului auto. 

Versiunile Ioniq Hibrid si Ioniq Electric sunt disponibile pe piata din Europa, urmand ca varianta Ioniq Plug-in sa fie lansata in anul 2017. 

Toate articolele

Articole recomandate

Compara

Logheaza-te

Am uitat parola

trimitere date

Sau logheaza-te cu

Facebook Linkedin Google+

Inregistreaza-te

trimitere date

Aplicatia este momentan disponibila doar pentru platformele iOS si Android.

Trimite-ti aplicatia pe smartphone

Date de contact

trimitere date

Important

Începând cu data de 1 noiembrie 2015, serviciile oferite în locaţia Ţiriac Auto din Otopeni, pot fi accesate în cadrul atelierelor din reţeaua de service București:

Ţiriac Auto - Service Ford

Șos. București-Ploiești 42-44,
sector 1

Ţiriac Auto - Service Jaguar

Șos. București-Ploiești 107A,
sector 1

Ţiriac Auto - Service Mercedes-Benz

Bd. Expoziţiei nr. 2,
sector 1

Ţiriac Auto - Service Hyundai

Str. Parcului 55-57,
sector 1

Ţiriac Auto - Service Land Rover

Șos. București-Ploiești 107A,
sector 1

Ţiriac Auto - Service Mitsubishi

Bd. Expoziţiei nr. 2, sector 1
Bd. Metalurgiei nr. 70, sector 4

Ţiriac Auto - Service Multibrand

Bd. Expoziţiei nr. 2, sector 1
Șos. Pipera nr. 41, sector 2
Bd. Metalurgiei nr. 70, sector 4

Vezi toate service-urile

Date de contact

Toate locatiile
  Toate marcile
   Toate modelele

    trimitere date

    Newsletter

    Marca
    • FORD
    • HYUNDAI
    • JAGUAR
    • LAND ROVER
    • MERCEDES-BENZ
    • MERCEDES-BENZ
    • MITSUBISHI

    Notă de informare cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal

    Am citit "Nota de informare cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal" și sunt de acord cu prelucrarea datelor în condițiile și în scopurile menționate în aceasta.

    În cazul selectării butonului "Nu", datele furnizate prin completarea cererii mele vor fi utilizate de Țiriac Auto S.R.L. exclusiv în scopul prelucrării solicitării mele din acest formular.

    trimitere date

    Date de contact

    Inainte de trimiterea cererii va rugam sa completati formularul de mai jos: