Ford prezinta la Geneva noua Fiesta ST200 de 200 CP; noul SUV Kuga isi face debutul alaturi de cele doua versiuni ale modelului Ford GT

• Cea mai puternica Fiesta produsa vreodata prezinta de asemenea specificatii exclusiviste cu exterior unic Storm Grey, jante din aliaj in negru mat prelucrate si detalii speciale ale interiorului

• Totodata, noul Ford Kuga isi face debutul european la salonul auto de la Geneva; acesta ofera un interior ergonomic cu sistemul de conectivitate SYNC 3, exterior sportiv si indraznet si noul motor diesel TDCi 1,5 l de 120 CP eficient din punctul de vedere al consumului de combustibil

• Si nu in ultimul rand, ambele versiuni (de curse si de strada) ale Ford GT sunt expuse una langa alta pentru prima data in Europa

KÖLN, Germania, 29 februarie 2016 – Modelul sport compact Ford Fiesta ST este pe punctul de a deveni si mai sportiv.

Ford va dezveli astazi, inaintea Salonului Auto de la Geneva un model nou Ford Fiesta ST200 care ofera cu 10% mai multa putere si 20% mai mult cuplu, 200 CP si 290 Nm de la un motor pe benzina EcoBoost de 1,6 l special calibrat.

Cea mai puternica Fiesta produsa vreodata, Fiesta ST200 va accelera de la 0-62 mph (0-100 km/h) in 6,7 secunde si va prezenta specificatii exclusiviste care includ exterior unic Storm Grey, jante din aliaj negru mat prelucrate distinctiv si detalii speciale ale interiorului.

Productia modelului Fiesta ST200 incepe in iunie, primele livrari catre clienti fiind asteptate imediat dupa aceasta data.

„Modelul Fiesta ST este iubit cu adevarat de proprietari si critici. Versiunea ST200 duce aceasta masina speciala pentru soferi la un nou nivel de putere si performanta” a spus Joe Bakaj, Vicepresedinte, Dezvoltare Produs, Ford Europa. „Cred ca este un viitor model clasic in devenire.”

Tot la Geneva vor fi expuse noul Ford Kuga – care isi face debutul european la Salonul Auto – dar si versiunile de strada si de curse ale „supercar-ului” Ford GT, una langa alta pentru prima data in Europa.

Fiesta ST 200

Pe langa culoarea exclusivista a exteriorului si jantele din aliaj de 17 inch, modelele Fiesta ST200 vor include de asemenea etriere vopsite in rosu si un interior imbunatatit cu scaune frontale unice, partial din piele, Charcoal Recaro si cusaturi argintii contrastante, placute de protectie iluminate si centuri de siguranta cu detalii argintii.

Motorul EcoBoost de 1,6 l al modelului Fiesta ST200 poate livra un surplus de 15 CP si cuplu de 30 Nm pana la 20 secunde. O transmisie de 4,06 – redusa de la 3,82 la Fiesta ST – mareste mai mult acceleratia in mers pentru o manevrabilitate imbunatatita si o experienta de condus si mai distractiva. Viteza maxima este de 230 km/h (143 mph).

Ca si Fiesta ST, modelul ST200 ofera cateva functii optimizate pentru o mai bun a virare si agilibitate sporita folosind un sistem imbunatatit Torque Vectoring Control si control electronic al stabilitatii (ESP) cu 3 moduri, directie frontala special modificata, arc unic fata si spate si setari amortizor cu centru de gravitate mai mic de 15 mm, raport al directiei mai accentuat de 13,69:1 si brate de directie mai scurte.

Modelul Fiesta ST lansat in 2013, oferind 182 CP si cuplu de 240 Nm de la un motor EcoBoost de 1,6 l si acceleratie de 0-62 mph (0-100 km/h) in 6,9 secunde – s-a pozitionat rapid ca cel mai bun hatchback compact de inalta performanta in Europa si a castigat peste 20 de premii in toata lumea in primul an de vanzare. Ford a vandut de atunci 30.000 de modele Fiesta ST in Europa.

Noul Kuga ofera SYNC 3

Noul Ford Kuga este expus la Geneva dupa prezentarea noului sistem Ford de comunicatii si divertisment SYNC 3 pentru prima data in Europa la Congresul Mondial al Telefoniei Mobile de la Barcelona.

SYNC 3 ofera o experienta mai intuitiva si mai usor de utilizat pentru soferi, cu performanta mai rapida si comenzi vocale conversationale. Utilizatorii de iPhone pot activa Apple CarPlay, iar utilizatorii de Android™ pot sa activeze Android Auto™, doua interfete realizate special pentru aceste doua tipuri de telefoane inteligente.

Noul Kuga este proiectat sa faca condusul mai simplu, mai sigur, mai placut si mai accesibil folosind tehnologiile Ford inovatoare de asistenta pentru soferi. Noul Ford Kuga vine cu un interior ergonomic si confortabil, dar si cu motoare eficiente din punctul de vedere al consumului de combustibil – inclusiv un motor diesel nou TDCi de 1,5 l si 120 CP vizand o imbunatatire a consumului de combustibil de 5% comparativ cu fostul motor TDCi de 2,0 l si 120 CP. Noul Kuga prezinta de asemenea un exterior nou, sportiv si indraznet.

Versiunile de strada si de curse Ford GT, una langa altla

La inceputul acestei luni Ford a confirmat faptul ca patru modele Ford GT Chip Ganassi Racing – doua concurand in Campionatul Mondial de Anduranta FIA 2016 (WEC) si doua in IMSA WeatherTech SportsCar Championship 2016 – vor concura pentru titlul la clasa GTE Pro in cursa emblematica de anduranta de 24 de ore de la Le Mans in 18-19 iunie.

Ford revine la Le Mans dupa 50 de ani de la atingerea legendarului „finish” 1-2-3 la cursa din 1966 cu masina de curse originala Ford GT40. Cele patru masini vor purta numerele de cursa 66, 67, 68 si 69 in amintirea celor patru victorii succesive Ford de la Le Mans intre anii 1966 si 1969.

Versiunile de strada si de curse Ford GT vor fi insotite la Geneva de cei patru piloti ai echipei Ford Chip Ganassi Racing, desemnati pentru Le Mans: Stefan Muecke, Olivier Pla si Andy Priaulx din WEC si Dirk Mueller din campionatul IMSA.

Model de varf al gamei Ford Performance, noul Ford GT, reprezinta un exemplu de tehnologie pentru performanta EcoBoost, aerodinamica si constructie din fibra de carbon usoara.

Ford GT va fi unul dintre cele mai exclusiviste vehicule Ford existente cu un volum limitat de vanzari in toata lumea, iar productia pentru clientii din Europa va incepe la sfarsitul acestui an.

„Fie ca este vorba de noul Fiesta ST200, de noul Focus RS revolutionar sau de „supercar-ul” inovator Ford GT, gama noastra de vehicule Ford Performance nu a fost niciodata atat de puternica” a declarat Raj Nair, Vicepresedinte Executiv Ford si Director Tehnic, Dezvoltare Produse Globale. „Tehnologia motorului EcoBoost de la Ford a permis realizarea unui model Ford Performance potrivit pentru orice buget si stil de viata.”